• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MRMNKAsijska kuchyne a recepty (thaiska, indicka, cinska ...) /cekujte nastenku - seznamy obchodu, restaurace, tipy, odkazy..
    * * * Anketa: Jaký používáte wok či pánev a jak jste s nimi spokojeni???

Na nástěnce najdete:
    - OBCHODY - - odkazy a adresy obchodu, at uz kamenych ci internetovych, take odkazy info kde sehnat cerstve ryby
    - RESTAURACE - - odkazy a adresy restauraci
    - KUCHARKY A INFO NA NETU - - jak se starat o Wok, klice na asijske suroviny, odkazy na stranky s recepty ci informacemi
    rozbalit záhlaví
    BUTHRAKAUR
    BUTHRAKAUR --- ---
    ALDARION: hned za vstupni branou je nekolik kramku po pravy strane. ale jestli myslis obyc ovoce a zeleninu jakoze jahody, pomerance, mrkev a tak, tak to tam nehledej :)
    ALDARION
    ALDARION --- ---
    Kdyz uz jsme u doporučování, kde je v Sapě váš oblíbený zelinář na obyč ovoce a zeleninu? Obchoďáky mi už lezou krkem, žádného zelináře v okolí nemám - a teď biju hlavou do zdi, když jsem si uvědomil, že SAPA je odsud deset minut autobusem. :)
    MILHAUZ
    MILHAUZ --- ---
    LA_PIOVRA: diky za info! na zizkov se casto nedostanu, asi nakonec opravdu budu muset do sapy. kde tam?
    LA_PIOVRA
    LA_PIOVRA --- ---
    MILHAUZ: v SAPe:) Ale stajny mivaj i ve vietnamskejch potravinach ve Slavikove, primo naprosti Pho, ale nemaji ho vzdy. Skusil bych treba i vietnamce na rohu Tylaku a Belehradske.
    MILHAUZ
    MILHAUZ --- ---
    dotaz: nevite kde v praze sehnat "pakistanske mango" - honey mango? nebo obecne nejaka lepsi manga ze zemi, kde je ted sezona (pakistan, indie...)? kupovali jsme je ted v norsku a v dansku a rad bych zas poridil v praze. do sapy jezdit nechci, to je az posledni moznost. diky!
    TOMINA
    TOMINA --- ---
    čínská klasika..

TOMINA
    TOMINA --- ---
    .. tak který? (YongAn provincie Fujian)

MRMNK
    MRMNK --- ---
    ja bych se pridal, vymenit zkusenosti a spolecne si pochutnat (ty jejich lepkavy deserty co ted na ulicich mezi stanky prodavaj si musim zas dat:), nevim jeste jiste na 100%, pripadne bych ale jel spis autem z hlubocep a potkal vas az tam ..
    posli mi na sebe telefon do posty, dam vedet
    HAAALA
    HAAALA --- ---
    chystám se v neděli dopoledne do Sapy, chce se někdo přidat?
    navrhuju sraz v 10,30 na Kačerově u autobusový zastávky, víc v poště
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    SA_KRA_: Hrozně dobrý pho mají na svoboďáku u mamlasů.
    VECTOR
    VECTOR --- ---
    Mimochodem, k diskusi o thajske kuchyni, doporucuju restauraci Erpet ve stejnojmennem golfcentru na Smichaci. Byl jsem zatim jen v NOI a Modrem zubu, ale Erpet jednoznacne nejchutnejsi.
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    V pondeli jsme mel jidlo z Pruhonic z http://www.masala.cz/ a moc jsem si pochutnal :)

MRMNK: Pho Ga mi chutnala, ale priste si dam zas zavitky, pze mi jedou vic, kazdopadne dleaj gut jidlo za super ceny, mel jsem dva druhy zavitku, bagetu, curry a vse super..
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    Ale jinak je to koření, rajčatový pyré, smažit porůznu, naložený maso vjogurtu, zkrátka tato klasika.
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    SA_KRA_: Koukni na Hestonovo Search for Perfection: Chicken Masala.
    FLU
    FLU --- ---
    SA_KRA_: GOOGLE: chicken tikka recipe
    RED_KOMUSO
    RED_KOMUSO --- ---
    RED_KOMUSO: jsou tam i recepty
    RED_KOMUSO
    RED_KOMUSO --- ---
    Kyoto Foodie: Where and what to eat in Kyoto
    http://kyotofoodie.com
    EXTREME
    EXTREME --- ---
    FLU: dobre vediet, dik.
    FLU
    FLU --- ---
    EXTREME: jinak jeste k tomu belacanu...

vcera jsem si doma delal nasi goreng a jelikoz mam jenom tu vietnamskou krevetovou pastu, tak jsem improvizoval a na panvi ji nejdrive uprazil na prach. vysledek (belacan v tom jidle figuruje jen jako prisada do pasty ze salotky, chilli a cesneku) byl k nerozeznani od originalu :)
    HAAALA
    HAAALA --- ---
    VECTOR: taky v Modrým slonu ve Francouzský hned u Míráku
    MRMNK
    MRMNK --- ---
    omylem jsem nakoupil tmavou sojovku misto svetly, pokud byste mel nekdo zajem 0,75l za 50kc, pokud by se nekomu hodilo vetsi mnozstvi tak za 40, mam asi 5 lahvi :)
    je to tahle
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam