• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MRMNKAsijska kuchyne a recepty (thaiska, indicka, cinska ...) /cekujte nastenku - seznamy obchodu, restaurace, tipy, odkazy..
    * * * Anketa: Jaký používáte wok či pánev a jak jste s nimi spokojeni???

Na nástěnce najdete:
    - OBCHODY - - odkazy a adresy obchodu, at uz kamenych ci internetovych, take odkazy info kde sehnat cerstve ryby
    - RESTAURACE - - odkazy a adresy restauraci
    - KUCHARKY A INFO NA NETU - - jak se starat o Wok, klice na asijske suroviny, odkazy na stranky s recepty ci informacemi
    rozbalit záhlaví
    VXP
    VXP --- ---
    MOIRAIN: tofu maji v sape v kazdejch potravinach :) v tech bednach v laku...
    ALDARION
    ALDARION --- ---
    MOIRAIN: Uff, já se tam vždycky tak motám - je to v severovýchodním rohu, začal bych se rozhlížet od "50.003143,14.476622" na Google maps... Až tam půjdu, asi zítra nebo pozítří, tak si to zkusím zapamatovat líp.
    MOIRAIN
    MOIRAIN --- ---
    ALDARION: dokázal bys to umístit zhruba na mapu, prosím
    ALDARION
    ALDARION --- ---
    SALVATOR: Já to mám zas 10 minut autobusem do Sapy. Zadní vchod, prodávají tofu v láku z velké plastové bedny...
    PAN_SPRCHA
    PAN_SPRCHA --- ---
    EXCITE: já beru tohle http://gopar.cz/Sojove-vyrobky/Tofu-super-500g.html, super poměr výkon/cena.
    SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    EXCITE: Mě chutná korejský ve vaničce co maj na Francouzský.
    EXCITE
    EXCITE --- ---
    kde sehnat dobrý tofu za rozumný peníz?
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    mozna by to patrilo spis do korejskeho auditka, ale bude se mi styskat po nasem starem byte... posledni korejska vecere u nas :-) (na stejne je korejsky papir hanji)
    (na stolej je naprosto nevhodne rum z rajasthanu, ale sodzu bylo v mrazaku)

ALDARION
    ALDARION --- ---
    Poradíte mi někdo, prosím, kde v Praze okolo centra sehnat nepředražené chlazené makrely? Vůbec tam nenakupuju, neznám obchody, ale dnes to jinde nestihnu. (Normálně bych koupil mražené v Makru a nechal rozmrznout přes noc v ledničce, ale někdo zašantročil kartu... A já slíbil, že večer udělám korejskou grilovanou makrelu "godeungeo gui.")
    MILHAUZ
    MILHAUZ --- ---
    TIGRE: perfekt, diky, podivam se tam po ni!
    TIGRE
    TIGRE --- ---
    MILHAUZ: tady je ta slibovaná fotka

TIGRE
    TIGRE --- ---
    GUDRUN: aha tak to nic, já myslel taky v láku, ale ne domácí výroba, ale balené... alá mori-nu apod.
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    TIGRE: kupuju takove velke cihly v malesicich, jsou mekke, maji je v laku v prepravce... jine tofu nekupuju, tak nevim, nikdy jsem to neresila, jak se spravne jmenuje... stoji 10 nebo 15kc cihla.
    TIGRE
    TIGRE --- ---
    GUDRUN: tím "dobré tofu" myslíš silken tofu nebo nějaké jiné?
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    GUDRUN: V korejske krestanske skupine jedi vsichni jiste jen to nejlepsi tofu.
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    MAKROUSEK: tam nechodim od te doby, co me pani nadsene zvala do korejske krestanske skupiny, ale je na case udelat.po trech letech dalsi pokus. diky!
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    GUDRUN: Asijske potraviny (korejci) v Korunni.
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    GUDRUN: chtela jsem varit indickou kuchyni, pac jsem slibila inspiraci posledni dovolenou, ale pac se stehuju, nemam cas nic vymejslet a bude osvedceny korejsky menu kimbap, doenjang jjigae, pajeon s krevetama misto chobotnic (prebytek v mrazaku) a zbytek co kdo prinese. Na to mam skoro vsechno doma a to ostatni hned vedle ve vecerce. Ale to tofu chci!

btw mam tu nejaky plechovky se seafoodem, slo by to zcezeny do pajeonu? Intuice mi rika, ze jo...

Indicka vecere postponed do noveho bydleni...
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    nestihnu to zitra do malesic a nemam rada supermarketove tofu. Da se nekde rozumne v Praze koupit takove to dobre? Ve Francouzske mi ho jednou ukazovala, ale podruhe mi nic neprodala, ze nema... nevim, kde jinde se ptat.
    LADY_CANDAR
    LADY_CANDAR --- ---
    TIGRE: Vypada to jako neco, co vyzvracel pes, tudiz to dle zakonu asijske kuchyne bude lahodne, zatimco veci, co vypadaji krasne a k nakousnuti, mivaji ve vysledku neurcitou, vodnate-nijakou chut XD
    TIGRE
    TIGRE --- ---
    MILHAUZ: ok vyfotím
    MILHAUZ
    MILHAUZ --- ---
    TIGRE: diky. nemohl bys vyfotit tu lahev? snadneji se to pak hleda.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam