• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MRMNKAsijska kuchyne a recepty (thaiska, indicka, cinska ...) /cekujte nastenku - seznamy obchodu, restaurace, tipy, odkazy..
    MRMNK
    MRMNK --- ---
    ono jde tqky o to ze se tak vytvori takova lepkava hmota kterou jde krasne rozmazat vsude kde je treba, mezi listy zeli aby to pak vypadalo dobre etc;; urcite by slo nahradit treba maizenou nebo jinym skrobem ... rozhodne to neni ale nutnost
    MILHAUZ
    MILHAUZ --- ---
    ZUZKAOU: ok tak to udelam bez toho!

ALDARION: jo, to vypada dobre!

gyoza bych rad zase udelal, ale nikdy se mi je nepodarilo spravne osmazit tak, aby spodek byl krupavy a zbytek pekne uvareny. vzdycky se mi ode dna potrhaly, rozlepily nebo rozblemcly. ale chutove skvele. domaci chilli olej a mmmmmmm.
    ALDARION
    ALDARION --- ---
    Pokud jste to co jíte, tak jsem kulatý a vepřový. ;) A velice spokojený. ;) Konečně jsem se tam dokopal, a jiaozi v Rumunské velice doporučuji!
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    MILHAUZ: jako je to škrob, tak to sežerou. Dělala jsem kimči bez čehokoliv, s obyčejnou rejžovou moukou, rozvařenou do kašičky a taky s takovou tou přepřipravenou směsí na kimči. Vždycky to bylo dobré.
    MILHAUZ
    MILHAUZ --- ---
    SALVATOR: ok diky. a pomaha to nejak fermentaci? otazka asi na zuzku (ou)
    SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    MILHAUZ: Vidím to poprvé a moje kimči se bez toho zatím vždycky obešlo.
    MILHAUZ
    MILHAUZ --- ---
    LOPIN: v tomhle receptu pani pouziva kasi z "sweet rice flour", coz jestli tomu spravne rozumim, je mouka z lepkave ryze. moje otazka zni: je to nutna ingredience do kimchi? u nas ve vecerce vietnamci maji lepkavou ryzi, asi bych ji mohl podrtit, ale ptam se, zda je to nutne. diky!
    MRMNK
    MRMNK --- ---
    LOPIN: jj ten je dobrej, ja jsem patral po nejakych kde pouzivaji i napr rybicky etc.. nezkousel to nekdo? .. prozatim to vypada ze proste asi prihodim hrst susenejch ancovicek
    LOPIN
    LOPIN --- ---
    MRMNK: ja delam todle s obmenama, a porad to vychazi, jeste ani jednou zadna plisen, nic.
    Easy kimchi recipe - Maangchi.com
    http://www.maangchi.com/recipe/easy-kimchi
    SCHEJBITCH
    SCHEJBITCH --- ---
    ZUZKAOU: Aha! Myslel jsem, že jsi ho nesehnala... :D Ještě že k nám na sever jezdí vietnamec, co si vzal češku... :)
    MRMNK
    MRMNK --- ---
    protoze mame zimu vhodnou na vyrobu kimchi, brousil sem po nejakych novych receptech a narazil na tuhle stranku http://www.food4.net/main_20_40.htm s temer stovkou! receptu na ruzne druhy kimchi (nutno prelozit do anglictiny, napr google translate)

+ zakladni recept http://www.food4.net/Cook/cook_20_2990.htm
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    SCHEJBITCH: ale já ho normálně koupila vedle. Jen jsem se tam vracela, protože jsem na něj zapomněla a nechtělo se mi chodit dál, protože jsem nechtěla, aby mi ujel ten autobus... S fotkou jsem šla pro to koji (paní číňanku to fakt pobavilo), kardamon jsem holt u nich nenašla na regálech a po dotazu jsem byla celkem jednoznčně poslaná do háje.
    SCHEJBITCH
    SCHEJBITCH --- ---
    ZUZKAOU: Mohu nafotit otevřené balení, co mám doma... To by mohlo pomoci... ;)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    MRMNK: jsem se u nich včera snažila koupit černý kardamom a na závěr jsem měla chuť jí praštit. Nevím, nemáme, nevedeme, neznáme. Sice vietnamsky, ale dost srozumitelně.
    MRMNK
    MRMNK --- ---
    ZUZKAOU: dobry! davam na nastenku
    btw. prvni kramek bych ani nerikal ze jsou neprijemny, spis moc nekomunikujou, ael kdyz mame vetsi nakup tak nam i pomuzou odnest do auta.. a parkrat sme tam potkali i majitele kterej umi vyborne cesky a vsem nam nacpal vietnamsky kalendare .)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Začala jsem s mapkou Malešické tržnice - měla by být volně editovatlená, takže budu ráda, když tam doplníte kam chodíte a pro co.

http://goo.gl/maps/pBBKf
    IKA
    IKA --- ---
    ZUZKAOU: Mne príliš pripomínalo plesnivé syry, ktoré fakt nemám rada. A trochu šlo do orieškova.

Skús sa obzrieť v nejakej japonskej reštaurácii, mohli by ho mať. (Tak som sa k nemu dostala aj ja.)
    RAFFAN
    RAFFAN --- ---
    Díky všem, večer vyzkouším :)
    EXTREME
    EXTREME --- ---
    ja to robim, no :-), podobne. nedavam tam ale nejak vela cibule ani zazvoru(na 1 kura 1kg-1,5kg davam jednu vacsiu cibulu a zazvor vo velkosti palca - prerezem na polovicu a opeciem priamo na plyne). cesnak nedavam vobec, koriandrove semena tiez nie a davam tam cierny kardamom. namiesto skorice pouzivam cassiu - imo to chuti lepsie. tiez nedavam palmovy cukor ale rock sugar. este tam pridavam cerva "sa sung". a smozrejme tam este davam glutaman :-D a na koniec vietnamsku rybiu omacku.
    SCHEJBITCH
    SCHEJBITCH --- ---
    RAFFAN: Dělám stejně jako ZUZKAOU, jen ještě dávám černý kardamom, kořenovku a trochu pepře. Limetku na vaření nedávám, ale asi zkusím... :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam