• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MRMNKAsijska kuchyne a recepty (thaiska, indicka, cinska ...) /cekujte nastenku - seznamy obchodu, restaurace, tipy, odkazy..
    * * * Anketa: Jaký používáte wok či pánev a jak jste s nimi spokojeni???

    Na nástěnce najdete:
    - OBCHODY - - odkazy a adresy obchodu, at uz kamenych ci internetovych, take odkazy info kde sehnat cerstve ryby
    - RESTAURACE - - odkazy a adresy restauraci
    - KUCHARKY A INFO NA NETU - - jak se starat o Wok, klice na asijske suroviny, odkazy na stranky s recepty ci informacemi
    rozbalit záhlaví
    TIGRE
    TIGRE --- ---
    JUANITA: Našel jsem to a bylo to tam milý :) Dal jsem si to kachni bun z denni nabidky a bylo to dobry. Díky za tip!
    UWE_WEBER: Tohle je jiná reštyka i když se jmenuje stejně - to co myslíš ty je asi Bong Sen v Řipský ulici. Číňani, co vařej taky Vietnam a sushi. Tahle restaurace se jmenuje jenom Sen a je v Slezský 778/20
    JUANITA
    JUANITA --- ---
    TIGRE: hned vedle restaurace sokolovna (myslim slezska 22).
    RED_KOMUSO
    RED_KOMUSO --- ---
    UWE_WEBER: myslíš v řipský, takový zkrekonstruovaný?
    UWE_WEBER
    UWE_WEBER --- ---
    TIGRE: Pokud se nepletu tak je to někde mezi vodárnou a perunovou, mělo by to být snad čínský bistro, ale maj tam tyhle vietnamský parádičky, ještě jsem nezkoušela, ale slyšela jsem samou chválu, v tom úseku snad nic jiného obdobného neni tak se to nedá zaměnit. . .
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    [ STILL_PRIMITIVE @ Varime s LASKOU - vegetariansky jime, pijem, hodujem... Ale hlavne varime NO MASO ]

    nevite, jestli to je vegetarianske opravdu nebo ne? Pry to ma byt nejake sojove maso, ale lide ve vege klubu si nejsou jisti. Ja jsem to v Malesicich nikdy nevidela, ale pokud je to nejaka jina podoba soji, tak to rada ozkousim. Jestli jsou to kureci chrupavky, tak to Vietnamcum klidne necham :-)
    TIGRE
    TIGRE --- ---
    JUANITA: kde přesně tam prosím?
    JUANITA
    JUANITA --- ---
    btw. meli dnes jeste zavreno v anglicky, tak jsme nahodou zapadli do novy viet restaurace ve slezsky vedle restaurace sokolovna (web asi nemaji) a bun bo nam bo pripravili skvely. taky se zda, ze maji opravdu velikej vyber viet jidel, co jsem jinde nevidel. urcite zkusim zas , zatim si vedu jako skvelou alternativu londynsky.
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    My zase poprvy ochutnali kari z divokejch koz a bylo moc dobry, neco mezi jehnecim a kurecim :-)
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    chteli jsme na spolecnou vanocni oslavu pred stedrym dnem nejakou rybku asijskym stylem. bohuzel v tescu eden meli jen lososa a kapra a jeste to tomu typkovi za pultem prislo vtipne. vzala jsem lososa, udelala jsem ryzi, namarinovala lososa s 5 flavour spices a zazvorem, jako prilohu udelala hlivu stir fry a cesnekem, ustricovkou a tmavou sojovkou, to bylo takovy krasne hutny, salat z cin zeli s pomerancem a sezam olejem, a lososa upekla na panvi, prelila omackou z rybi omacky, chilli, citronu, obalila v tom rybu a malinko odparila, vyndala rybku, splachla panev cerstvou pomerancovou stavou, zredukovala, malinko dosladila jeste a bylo to fakt nadherne plny chuti a vune, takze urcite nekdy zopaknu. neni to zadnej skutecnej asijskej recept, ale snad to neni ani moc babicovaty. jeste rejzovej desert se skorici, zazvorem a mandlema.
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    ZUZKAOU: pardon a diky!
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    POHODAVOLE: jasně že jo a na té malešické mapce je odkaz!

    http://goo.gl/maps/q3rR
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    ZUZKAOU: nevede nekdo neco podobneho v sape? :)

    diky!
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Curry.pdf | Ulož.to
    http://uloz.to/xRkxQZT/curry-pdf


    Curry, A Tale Of Cooks & Conquerors « Rice & Curry
    http://riceandcurry.wordpress.com/2011/01/31/curry-a-tale-of-cooks-conquerors/
    LOPIN
    LOPIN --- ---
    MILHAUZ: normalni rejzova mouka, asi by sel i jinej skrob, treba sojamyl
    MRMNK
    MRMNK --- ---
    vetsi mnozstvi soli ti imho nepomuze, rek bych ze tim naopak naleptavas vic strukturu zeli ktery je nachylnejsi k fermentaci; zkus dat spis min a rovnou s tim do chladu .. bude trvat treba krapet delsi dobu nez se to udela ale bude min kysely .. dalsi moznost trochu to zalit prevarenou vystydlou vodou, ono se to trochu naredi (uz na zacatku vyroby)
    jinak souhlasim s MAKROUSEK: co chces od kyselyho zeli aby bylo min kysely? :)
    WKILLA
    WKILLA --- ---
    MAKROUSEK: Já vím že má bejt kyselý, ale jde mi o to, že ta kyselost je až moc velká a nevím, čím to je. Už to ani neni dobrý jak je to kyselý, tak z toho musím dělat bokumbap.
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    WKILLA: a jinak se mi to taky stava obcas a nevim, cim to je, nejspis dlouhym teplem, az tyden.
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    MAKROUSEK: to bych si dovolila nesouhlasit. tak kysely jsem snad nemela ani dvoulety. cerstvy mlady kimchi moc kysely ani neni. teoreticky tomu nerozumim, ale prakticky to je fakt jina chut.
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    WKILLA: Kimchi ma bejt kysely, je to vlastne kysely zeli s chili. Takze chut by mela byt podobna, jako kdyz si koupis v obchode kysane zeli a rozpatlas si do nej feferonku.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    WKILLA: aha, tak to je divný.
    WKILLA
    WKILLA --- ---
    ZUZKAOU: Mám to 24 hodin v pokojový teplotě a pak v lednici.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    WKILLA: moc ti to prokvasilo. Nech to v teple kratší dobu a pak to skladuj někde kde je fakt chladno - tako okolo 4 stupňů max.
    WKILLA
    WKILLA --- ---
    Když jsme u toho kimchi.. Nevíte, proč ho mám vždycky tak kyselý? Kyselý věci mi nevadí, ale tohle je fakt moc. Zkoušel jsem tam dát víc soli teď, ale furt to nepomohlo.
    MRMNK
    MRMNK --- ---
    ono jde tqky o to ze se tak vytvori takova lepkava hmota kterou jde krasne rozmazat vsude kde je treba, mezi listy zeli aby to pak vypadalo dobre etc;; urcite by slo nahradit treba maizenou nebo jinym skrobem ... rozhodne to neni ale nutnost
    MILHAUZ
    MILHAUZ --- ---
    ZUZKAOU: ok tak to udelam bez toho!

    ALDARION: jo, to vypada dobre!

    gyoza bych rad zase udelal, ale nikdy se mi je nepodarilo spravne osmazit tak, aby spodek byl krupavy a zbytek pekne uvareny. vzdycky se mi ode dna potrhaly, rozlepily nebo rozblemcly. ale chutove skvele. domaci chilli olej a mmmmmmm.
    ALDARION
    ALDARION --- ---
    Pokud jste to co jíte, tak jsem kulatý a vepřový. ;) A velice spokojený. ;) Konečně jsem se tam dokopal, a jiaozi v Rumunské velice doporučuji!
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    MILHAUZ: jako je to škrob, tak to sežerou. Dělala jsem kimči bez čehokoliv, s obyčejnou rejžovou moukou, rozvařenou do kašičky a taky s takovou tou přepřipravenou směsí na kimči. Vždycky to bylo dobré.
    MILHAUZ
    MILHAUZ --- ---
    SALVATOR: ok diky. a pomaha to nejak fermentaci? otazka asi na zuzku (ou)
    SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    MILHAUZ: Vidím to poprvé a moje kimči se bez toho zatím vždycky obešlo.
    MILHAUZ
    MILHAUZ --- ---
    LOPIN: v tomhle receptu pani pouziva kasi z "sweet rice flour", coz jestli tomu spravne rozumim, je mouka z lepkave ryze. moje otazka zni: je to nutna ingredience do kimchi? u nas ve vecerce vietnamci maji lepkavou ryzi, asi bych ji mohl podrtit, ale ptam se, zda je to nutne. diky!
    MRMNK
    MRMNK --- ---
    LOPIN: jj ten je dobrej, ja jsem patral po nejakych kde pouzivaji i napr rybicky etc.. nezkousel to nekdo? .. prozatim to vypada ze proste asi prihodim hrst susenejch ancovicek
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam