chteli jsme na spolecnou vanocni oslavu pred stedrym dnem nejakou rybku asijskym stylem. bohuzel v tescu eden meli jen lososa a kapra a jeste to tomu typkovi za pultem prislo vtipne. vzala jsem lososa, udelala jsem ryzi, namarinovala lososa s 5 flavour spices a zazvorem, jako prilohu udelala hlivu stir fry a cesnekem, ustricovkou a tmavou sojovkou, to bylo takovy krasne hutny, salat z cin zeli s pomerancem a sezam olejem, a lososa upekla na panvi, prelila omackou z rybi omacky, chilli, citronu, obalila v tom rybu a malinko odparila, vyndala rybku, splachla panev cerstvou pomerancovou stavou, zredukovala, malinko dosladila jeste a bylo to fakt nadherne plny chuti a vune, takze urcite nekdy zopaknu. neni to zadnej skutecnej asijskej recept, ale snad to neni ani moc babicovaty. jeste rejzovej desert se skorici, zazvorem a mandlema.