• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MRMNKAsijska kuchyne a recepty (thaiska, indicka, cinska ...) /cekujte nastenku - seznamy obchodu, restaurace, tipy, odkazy..
    * * * Anketa: Jaký používáte wok či pánev a jak jste s nimi spokojeni???

Na nástěnce najdete:
    - OBCHODY - - odkazy a adresy obchodu, at uz kamenych ci internetovych, take odkazy info kde sehnat cerstve ryby
    - RESTAURACE - - odkazy a adresy restauraci
    - KUCHARKY A INFO NA NETU - - jak se starat o Wok, klice na asijske suroviny, odkazy na stranky s recepty ci informacemi
    rozbalit záhlaví
    JUANITA
    JUANITA --- ---
    TIGRE: hned vedle restaurace sokolovna (myslim slezska 22).
    UWE_WEBER
    UWE_WEBER --- ---
    TIGRE: Pokud se nepletu tak je to někde mezi vodárnou a perunovou, mělo by to být snad čínský bistro, ale maj tam tyhle vietnamský parádičky, ještě jsem nezkoušela, ale slyšela jsem samou chválu, v tom úseku snad nic jiného obdobného neni tak se to nedá zaměnit. . .
    TIGRE
    TIGRE --- ---
    JUANITA: kde přesně tam prosím?
    JUANITA
    JUANITA --- ---
    btw. meli dnes jeste zavreno v anglicky, tak jsme nahodou zapadli do novy viet restaurace ve slezsky vedle restaurace sokolovna (web asi nemaji) a bun bo nam bo pripravili skvely. taky se zda, ze maji opravdu velikej vyber viet jidel, co jsem jinde nevidel. urcite zkusim zas , zatim si vedu jako skvelou alternativu londynsky.
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    My zase poprvy ochutnali kari z divokejch koz a bylo moc dobry, neco mezi jehnecim a kurecim :-)
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    chteli jsme na spolecnou vanocni oslavu pred stedrym dnem nejakou rybku asijskym stylem. bohuzel v tescu eden meli jen lososa a kapra a jeste to tomu typkovi za pultem prislo vtipne. vzala jsem lososa, udelala jsem ryzi, namarinovala lososa s 5 flavour spices a zazvorem, jako prilohu udelala hlivu stir fry a cesnekem, ustricovkou a tmavou sojovkou, to bylo takovy krasne hutny, salat z cin zeli s pomerancem a sezam olejem, a lososa upekla na panvi, prelila omackou z rybi omacky, chilli, citronu, obalila v tom rybu a malinko odparila, vyndala rybku, splachla panev cerstvou pomerancovou stavou, zredukovala, malinko dosladila jeste a bylo to fakt nadherne plny chuti a vune, takze urcite nekdy zopaknu. neni to zadnej skutecnej asijskej recept, ale snad to neni ani moc babicovaty. jeste rejzovej desert se skorici, zazvorem a mandlema.
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    ZUZKAOU: pardon a diky!
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    POHODAVOLE: jasně že jo a na té malešické mapce je odkaz!

http://goo.gl/maps/q3rR
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    ZUZKAOU: nevede nekdo neco podobneho v sape? :)

diky!
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Curry.pdf | Ulož.to
    http://uloz.to/xRkxQZT/curry-pdf

Curry, A Tale Of Cooks & Conquerors « Rice & Curry
    http://riceandcurry.wordpress.com/2011/01/31/curry-a-tale-of-cooks-conquerors/
    LOPIN
    LOPIN --- ---
    MILHAUZ: normalni rejzova mouka, asi by sel i jinej skrob, treba sojamyl
    MRMNK
    MRMNK --- ---
    vetsi mnozstvi soli ti imho nepomuze, rek bych ze tim naopak naleptavas vic strukturu zeli ktery je nachylnejsi k fermentaci; zkus dat spis min a rovnou s tim do chladu .. bude trvat treba krapet delsi dobu nez se to udela ale bude min kysely .. dalsi moznost trochu to zalit prevarenou vystydlou vodou, ono se to trochu naredi (uz na zacatku vyroby)
    jinak souhlasim s MAKROUSEK: co chces od kyselyho zeli aby bylo min kysely? :)
    WKILLA
    WKILLA --- ---
    MAKROUSEK: Já vím že má bejt kyselý, ale jde mi o to, že ta kyselost je až moc velká a nevím, čím to je. Už to ani neni dobrý jak je to kyselý, tak z toho musím dělat bokumbap.
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    WKILLA: a jinak se mi to taky stava obcas a nevim, cim to je, nejspis dlouhym teplem, az tyden.
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    MAKROUSEK: to bych si dovolila nesouhlasit. tak kysely jsem snad nemela ani dvoulety. cerstvy mlady kimchi moc kysely ani neni. teoreticky tomu nerozumim, ale prakticky to je fakt jina chut.
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    WKILLA: Kimchi ma bejt kysely, je to vlastne kysely zeli s chili. Takze chut by mela byt podobna, jako kdyz si koupis v obchode kysane zeli a rozpatlas si do nej feferonku.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    WKILLA: aha, tak to je divný.
    WKILLA
    WKILLA --- ---
    ZUZKAOU: Mám to 24 hodin v pokojový teplotě a pak v lednici.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    WKILLA: moc ti to prokvasilo. Nech to v teple kratší dobu a pak to skladuj někde kde je fakt chladno - tako okolo 4 stupňů max.
    WKILLA
    WKILLA --- ---
    Když jsme u toho kimchi.. Nevíte, proč ho mám vždycky tak kyselý? Kyselý věci mi nevadí, ale tohle je fakt moc. Zkoušel jsem tam dát víc soli teď, ale furt to nepomohlo.
    MRMNK
    MRMNK --- ---
    ono jde tqky o to ze se tak vytvori takova lepkava hmota kterou jde krasne rozmazat vsude kde je treba, mezi listy zeli aby to pak vypadalo dobre etc;; urcite by slo nahradit treba maizenou nebo jinym skrobem ... rozhodne to neni ale nutnost
    MILHAUZ
    MILHAUZ --- ---
    ZUZKAOU: ok tak to udelam bez toho!

ALDARION: jo, to vypada dobre!

gyoza bych rad zase udelal, ale nikdy se mi je nepodarilo spravne osmazit tak, aby spodek byl krupavy a zbytek pekne uvareny. vzdycky se mi ode dna potrhaly, rozlepily nebo rozblemcly. ale chutove skvele. domaci chilli olej a mmmmmmm.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam