• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MRMNKAsijska kuchyne a recepty (thaiska, indicka, cinska ...) /cekujte nastenku - seznamy obchodu, restaurace, tipy, odkazy..
    * * * Anketa: Jaký používáte wok či pánev a jak jste s nimi spokojeni???

Na nástěnce najdete:
    - OBCHODY - - odkazy a adresy obchodu, at uz kamenych ci internetovych, take odkazy info kde sehnat cerstve ryby
    - RESTAURACE - - odkazy a adresy restauraci
    - KUCHARKY A INFO NA NETU - - jak se starat o Wok, klice na asijske suroviny, odkazy na stranky s recepty ci informacemi
    rozbalit záhlaví
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Tofu Coagulant Guide: What to buy and where to find it - Viet World Kitchen
    http://www.vietworldkitchen.com/blog/2012/10/tofu-coagulant-guide.html

MOMO: zdravý výživy mívají rýžovou mouku, ale bojím se, že to bude z nějakých levných odrůd. A většinou je navíc instantní. Pokud máš lepkavou rejži, tak bych ji zkusila namlít, případně zkusit to s arboriem.
    LADY_CANDAR
    LADY_CANDAR --- ---
    MOMO:Mozna ted rikam nesmysl, ale nestacilo by rozemlet suchou kulatozrnou (lepivou) ryzi v mlynku na kafe?
    MOMO
    MOMO --- ---
    zdravim, nevite prosim kde bych sehnala rejzovou mouku, nemusi to bejt primo mochiko, ale neco tomu nejvic podobny, jsem z mensiho mesta, dostupny tu jsou jen vetsi markety (tesco,kaufland,billa,hypernova) a pak je tu par asijskejch fast foodu, nejaky tipy prosim?
    MOIRAIN
    MOIRAIN --- ---
    LADY_CANDAR: právě, že chtěla! Tam se nedá, kromě Kauflandu, rozumně nakoupit ani normální jídlo.
    LADY_CANDAR
    LADY_CANDAR --- ---
    UWE_WEBER: Co jsem tam byla, tak to vypadalo spis na omacky, koreni, nudle, octy, oleje, nic cerstveho, ale mozna jsem to prehledla? Minimalne me tam dost zaujala 2kg baleni sirokych cinskych nudli a milion sojovek :)

MOIRAIN: Ne. Preci nechces, aby se vsichni ti chudaci museli stehovat? XD
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    UWE_WEBER
    UWE_WEBER --- ---
    MRMNK: a mají tam i bylinky a zeleninu ?
    MOIRAIN
    MOIRAIN --- ---
    LADY_CANDAR: nechcete se přestěhovat do Kobylis?
    LADY_CANDAR
    LADY_CANDAR --- ---
    MRMNK: Prisaham, ze po me jdou. Tohle je dukaz! Vzdycky, kdyz si rikam, ze mi neco doslo a nechce se mi kvuli tomu do Sapy, objevi se v okoli meho bytu cinsky/korejsky/thajsky obchudek. Uz jen cekam, az si otevrou pod oknem restauraci a vedle v byte obchod se surovinami XD
    MRMNK
    MRMNK --- ---
    dnes objeven novy cinsky obchod: Korunni 99, vyhradni distributor Lee Kum Kee, bohaty sortiment, nejruznejsi omacky a pasty od chilli bean paste pres black bean paste po vselijake variace s cesnekem, mapo tofu, svestkove ... + dalsi sortiment :)
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    VXP: jezdim pravidelne do Malesic, ale ponekud nemaji do deviti a nejsou cestou zprace ;-)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    GREGI: je potřeba to alespoň jednou, dvakrát denně proplachovat studenou vodou, aby se odplavily případné bakterie, pro které je to živná půda. Je to potravina na úrovni syrových vajec a masa. Jinak to celkem vydrží - v řádu dní, ale je mnohem snazší to sníst - s troškou citronu, soli a se sezamovým olejem je to skvělý salát jen tak.

Jinak na běžný klíčení tedy ne na dlouhé výhonky se mi nejlíp osvědčila láhev od mlíka, kterou zespod propíchám, takže voda odtéká.

MRMNK
    MRMNK --- ---
    AUDIAC: prave proto se to musi poradne proplachovat a davat pozor aby tam nezustala zadna voda, pokud se to dela poradne tak vydrzi dost dlouho, proste stale dal roste a klici
    VXP
    VXP --- ---
    GREGI: cokoliv naklicenyho muzes skladovat par dni v lednici... tou zimou se to kliceni zpomali... maximalne to obcas proplachnout, aby to nechytilo plisen...

nejjednodussi je klicit takhle... http://hobby.idnes.cz/...aci-pet-lahev-a-voda-1mu-/hobby-domov.aspx?c=A100217_133611_hobby-domov_mce
    AUDIAC
    AUDIAC --- ---
    já měl vždycky s domácím klíčením problém v tom, že klíčí nerovnoměrně, tj. část už je ready a část pomalu ani nevylezla. navíc mi to skoro vždycky zasmrádlo. tak jsem se na to vykašlal a kupuju už naklíčený.

jinak Kaufland má citronovou trávu poměrně stále, Modřany, Michle, vidím to tam třeba každou druhou návštěvu. ale jasně, nenaskladňuje to xkrát denně jako rohlíky...
    GREGI
    GREGI --- ---
    LOPIN: sojovy sou podobny jako ty mungo?:) vypada to moc hezky, jak dlouho se daj skladovat v lednicce? den dva nebo rovnou snist?
    PETUL_KA: jj tu z ikey mam doma:)
    LEENVECKA
    LEENVECKA --- ---
    VXP: ono asi pred mesicem byla akce Asie, tak tam meli hodne veci okolo asie a prave i tu citronovou travu, sojovky a pod.
    VXP
    VXP --- ---
    GUDRUN: zhruba pred 1-2 tydny byla citronova trava snad ve vsech kauflandech, ted jsem ji nevidel nikde... to je lepsi si skocit o vikendu do sapy... tam ji sezenes urcite :)
    PETUL_KA
    PETUL_KA --- ---
    GUDRUN: videno v Kauflandu na stodulkach (blizko metra Hurka), blizko bylinek a zampionu
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    PETUL_KA: citronovou travu v kauflandu kde, resp u ceho? nikdy nevideno, v Michli
    LOPIN
    LOPIN --- ---
    GREGI: ted to mela zrovna maangchi na strankach
    Soybean sprouts recipe - Maangchi.com
    http://www.maangchi.com/recipe/kongnamul
    How to grow Soybean Sprouts (Kongnamul) - YouTube
    http://www.youtube.com/watch?v=fkZKGX9VIfc
    MRMNK
    MRMNK --- ---
    btw. nakliceny klicky mivaji v trznicich, casto je vidam i u obyc vetnamskych vecerkach, napr na lipanky na zizkove ... kzdopadne klicky bych nevidel jako surovinu bez ktere se nejde obejit, staci kdyz budes mit dost cerstvych bylinek a salatu
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam