ZUZU: Není to v receptu, ale v dostatečné teplotě v troubě, v sázení placek na něco rozpáleného a v dostatku másla. A autolýze (odložené kynutí) těstu vždycky pomůže.
Vyber si recept, který obsahuje kvasnice a něco jogurtu. Vypracuj to těsto tak, aby bylo pravdu hladké a pružné. Mělo by od začátku být dost husté.Pak ho nech těsto přes noc v ledničce- v té chladnější částí. Vyndej, udělej placky, nech je ohřát na pokojovou teplotu, ale aby začaly kynout jen tak trochu a sázej do trouby.
Troubu opravdu rozpal a placky dávej na rozpálený plech, pokud možno nějaký co hodně drží teplo (litinový plát a nebo tak něco) . Ideálně to chce pečící kámen (mám kvůli chlebu a hlavně bagetám plát nějaké ruly, či co to je, ze zahradnictví).
A po vytažení nešetřit máslem a skládat je na sebe.