• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MRMNKAsijska kuchyne a recepty (thaiska, indicka, cinska ...) /cekujte nastenku - seznamy obchodu, restaurace, tipy, odkazy..
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    MRMNK: jo jo - trik s teplotou vody jsem odhalila a s tím lepkem (vláčnost a pružnost těsta) to ještě budu muset nějak ozkoušet -- včera jsem ho nechala vyvinou jen tak nějak normálně, jak na nudle.
    LA_PIOVRA
    LA_PIOVRA --- ---
    MRMNK: jedl jsem jak doma, tak v restauracich, tak na ulici.
    Predesilam, ze nejim maso a spol. nicmene s tinmto omezenim mi velice chutna jak na Blizkem vychode tak v Pakistanu (tedy jen mezi nimi ne:).
    Iranska kuchyne mi prisla, jako kdybys s Arabsky, Turecky, Rusky a (zapado)Pakistansky kuchyne vzal to nejhorsi.
    MRMNK
    MRMNK --- ---
    ZUZKAOU: to testo musi byt poradne prohneteny a odpocaty, recepty najdes na netu (jde spis o postup nez ingredience) ale je dulezity aby bylo testo tak vlacny ze se da natahnout a je pres nej skoro videt... rozdil je napr i v pridavani vody do testa -studena pokud se budou varit, tepla pokud je budes delat v pare ..
    po nekolika utrpnych pokusech uz jde vyroba rychleji, cloveku dojde jaky je nejlepsi postup aby dostal kulatou placicku a k zahozeni take neni mensi valecek nez standartni velky na nase testa ... pak jednou rukou placicku otacis a druhou valis

MRMNK
    MRMNK --- ---
    LA_PIOVRA: kuchyne v iranu je excelentni, podarilo se ti dostat se k nekomu domu? nebo aspon k jidlu behem nejakyho festivalu?
    na ulici je to vicemene omezeny na kebaby a takovyty jejich polivky, takze tady fakt nic moc (i kdyz kebaby maj moc dobry, ale porad se to jist neda)
    a doma varej moc dobre, dostala me ryze varena tak ze ma krupavou krustu vespod, ... dal pak safranova ryze, ruzny omacky s masem etc, byli jsme i na jednom rodinym grilovani - kure marinovany v horcici a kupe dalsich veci pokud si dobre pamatuju, taky moc dobry .)
    CALCULON
    CALCULON --- ---
    MAKROUSEK: Kvalita bohužel standardizovaná není - viz např. můj příspěvek o něco níže...
    ALDARION
    ALDARION --- ---
    ZUZKAOU: Jiaozi jsou strašná alchymie. A makačka. Když to tam začínalo, tak si paní Zhai Hua prý často stěžovala, že ti (čínští) kuchaři, co se dají najmout v Praze, nemaj žádnou sílu ani výdrž, a tak musí těsto na knedlíčky stejně dělat sama. ;)
    Ale jsou tam docela sdílní (v mezích své češtiny) - myslím, že na dotaz by chlupaté koření pojmenovali, možná i napsali znaky...
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    MAKROUSEK: aha, ja kousek odtamtud pracuju takze na obedy.
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    GUDRUN: My prave taky. A la carte vecer. Ale stacil jeden obed a nebyl jsem tomu rad.

Mimochodem koukal jsem, ze spousta Vietnamcu opousti kure podivuhodne chuti a zacinaji varit Pho. Tady na Vinohradech se s vietnamskymi restauracemi roztrhl pytel. Zkousite to nekdo? Jsou zase standardizovane jako ta cinska bistra predtim, nebo se jedna od druhe odlisuji?
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    MAKROUSEK: jestli jsem to pochopila spravne, tak za sebe mohu rict, ze jsem v Pindu jedla hodnekrat a vzdy bez potizi.
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    ZUZKAOU: Jojo. Ja uz tam na obed nepujdu. Posledne jsme si to tam dali, dva dny nato jsme jeli s kamaradem do Osterie Francescany (coz je letos treti hospoda na svete) a ja pulku vecere prosedel na zachode. Nikdy vice ;-).
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    A v sobotu jsem potřebovala čekat v okolí míráku, takže jsem si konečně došla na knedlíčky do Rumunské a číňan za pultem sice česky uměl, ale dneska jsem se ty jejich knedlíčky snažila napodobit a ani omylem (mají krásně měkoučký těsto) a ve sladkokyselý polívce s knedlíčkma ( jedna porce je tak pro dva zdatné jedlíky - fakt obří) měli nějaké takové chlupaté koření, které jsem nebyla schopná identifikovat.

Restaurace Hua Long Zhai | Domácí čínská kuchyně v centru Prahy
    http://www.kungfucentrum.eu/cinskakuchyne/index.html
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    ZUZKAOU: to zni dobre, zejmena servis nehovorici cestinou je znamka punku. Diky za tip.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    ALDARION: do dvou. Od kolika si nepamatuju. Možná od 11, ale ve 12 mají otevřeno určitě.
    ALDARION
    ALDARION --- ---
    ZUZKAOU: Nevšimla sis od kdy do kdy ten obědový bufet provozují? Na stránkách mají velmi roztomilou češtinu, ale velmi málo informací. :)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Obědový bufet v Pindu mě nadchl.

109 kč bez náúpojů, systém sněz co můžeš. Dvě jídla s kuřetem, dvě zeleninové, dvoje luštěniny. Jako přílohy bílá basmati, kari rýže s hráškem a skvělý čerstvý nán.

Plus míchaná syrová zelenina (čerstvá a neoschlá), raita a skvostný papadam s kumínem.

Měla jsem kuřecí tikku a nějaké jemné fazole a moc dobré to bylo.

Obshluhjící jsou indvoé, co teda nemluví česky, leč anglicky, chodí tam na oběd jiní indové, vnitřek má působit koloniálně, ale je tam trochu tma + mají zahrádku do ulice.

Na stejné ulici o kus níž je další indická s bufetem s cenou 99 kč, leč tam jsem nebyla.

The Pind | Indian Restaurant In Prague
    http://www.thepind.cz/index.php?lang=cz
    CALCULON
    CALCULON --- ---
    Tak včera donesla přítelkyně jídlo ze Saigon Bistra z Moskevské, a to na základě toho, že na BepViet.cz to mělo jakžtakž recenzi. No nebudu to prodlužovat - byl to celkem průser. Závitky obsahovaly téměř výhradně nudle, dál už jen 3 nerovnoměrně umístěné krevety a hlavně byly hrozně MASTNÉ (???). Bu Bo Nam Bo - žádná zelenina (jeden oschlý lístek perilly), maso chutnalo, jako by bylo vytažené z guláše. Ono i celkové menu bistra podle převažujícího složení jídel napovídá, že je to jen rozšířená klasická "čína". Konec hlášení.
    SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    JUANITA: Dík :)
    JUANITA
    JUANITA --- ---
    SALVATOR: celkem fajn, prijde mi to trochu nekonzistentni (stejny jidlo vzdycky trochu jinak), ale mnohem lepsi, nez jsem cekal. delaji k viet jidlum pro me dost nezvyklou ale skvelou nuoc cham, kde je cejtit galangal.
    SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    Máte někdo zkušenost s Thanh Tam na Dělnický v Holešovicích?
    TIGRE
    TIGRE --- ---
    mně teda v iránu chutnalo :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam