• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MRMNKAsijska kuchyne a recepty (thaiska, indicka, cinska ...) /cekujte nastenku - seznamy obchodu, restaurace, tipy, odkazy..
    DOLCE_INONESTA
    DOLCE_INONESTA --- ---
    Poradíte kam na dobrej ramen v Paříži? Širší centrum apod. Díky
    MRMNK
    MRMNK --- ---
    ZUZKAOU: ja sem na tu mladou trosku alergickej, takova pipinka, ale serial celkem slusnej, Ken Hom je sekac :)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Není to tak obrazově dokonalé, jako A bite of china, ale o to je to praktičtější. A průvodci jsou dva britští číňani kuchař- starej šéfkuchař a mladá šéfkuchařka a je to zajímavá dvojice.

    BBC Two - Exploring China: A Culinary Adventure
    http://www.bbc.co.uk/programmes/b01lybfj
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    The Menu - The Sexy Curry Company
    http://www.thesexycurrycompany.com/the-menu.html

    Od 30. rozvoz po praze přes jidloted.cz
    MRMNK
    MRMNK --- ---
    prave docitam knizku Why the Chinese Don’t Count Calories a neda mi to ji nedoporucit, neni to uplne kucharka, ale vlastne je :) ..jen misto udavani presnych receptu (krome nekolika) nastinuje cestu kudy se v (nejen) cinske kuchyni vydat aby vse ladilo, bylo chutne a zdrave .. navic napsano velice ctivym stylem

    btw. ceske vydani je uz davno rozebrane takze bud nejaky antikvariat nebo jine jazyky

    Why the Chinese Don’t Count Calories | CNReviews
    http://cnreviews.com/life/society-culture/why_the_chinese_dont_count_calories_20080905.html
    TIGRE
    TIGRE --- ---
    ZUZKAOU: jsou báječný!
    TIGRE
    TIGRE --- ---
    ZUZKAOU: já mám s pindem trochu problém v tom, že se to hrozně přejí. vaří tam fakt stejná jídla skoro každý den s minimální obměnou.... takže jednou za čas rád, ale s větší frekvencí to už nedám, na to je to až příliš takový indický uho a začali šidit papadamy!
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    MRMNK: jo jo - trik s teplotou vody jsem odhalila a s tím lepkem (vláčnost a pružnost těsta) to ještě budu muset nějak ozkoušet -- včera jsem ho nechala vyvinou jen tak nějak normálně, jak na nudle.
    LA_PIOVRA
    LA_PIOVRA --- ---
    MRMNK: jedl jsem jak doma, tak v restauracich, tak na ulici.
    Predesilam, ze nejim maso a spol. nicmene s tinmto omezenim mi velice chutna jak na Blizkem vychode tak v Pakistanu (tedy jen mezi nimi ne:).
    Iranska kuchyne mi prisla, jako kdybys s Arabsky, Turecky, Rusky a (zapado)Pakistansky kuchyne vzal to nejhorsi.
    MRMNK
    MRMNK --- ---
    ZUZKAOU: to testo musi byt poradne prohneteny a odpocaty, recepty najdes na netu (jde spis o postup nez ingredience) ale je dulezity aby bylo testo tak vlacny ze se da natahnout a je pres nej skoro videt... rozdil je napr i v pridavani vody do testa -studena pokud se budou varit, tepla pokud je budes delat v pare ..
    po nekolika utrpnych pokusech uz jde vyroba rychleji, cloveku dojde jaky je nejlepsi postup aby dostal kulatou placicku a k zahozeni take neni mensi valecek nez standartni velky na nase testa ... pak jednou rukou placicku otacis a druhou valis

    MRMNK
    MRMNK --- ---
    LA_PIOVRA: kuchyne v iranu je excelentni, podarilo se ti dostat se k nekomu domu? nebo aspon k jidlu behem nejakyho festivalu?
    na ulici je to vicemene omezeny na kebaby a takovyty jejich polivky, takze tady fakt nic moc (i kdyz kebaby maj moc dobry, ale porad se to jist neda)
    a doma varej moc dobre, dostala me ryze varena tak ze ma krupavou krustu vespod, ... dal pak safranova ryze, ruzny omacky s masem etc, byli jsme i na jednom rodinym grilovani - kure marinovany v horcici a kupe dalsich veci pokud si dobre pamatuju, taky moc dobry .)
    CALCULON
    CALCULON --- ---
    MAKROUSEK: Kvalita bohužel standardizovaná není - viz např. můj příspěvek o něco níže...
    ALDARION
    ALDARION --- ---
    ZUZKAOU: Jiaozi jsou strašná alchymie. A makačka. Když to tam začínalo, tak si paní Zhai Hua prý často stěžovala, že ti (čínští) kuchaři, co se dají najmout v Praze, nemaj žádnou sílu ani výdrž, a tak musí těsto na knedlíčky stejně dělat sama. ;)
    Ale jsou tam docela sdílní (v mezích své češtiny) - myslím, že na dotaz by chlupaté koření pojmenovali, možná i napsali znaky...
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    MAKROUSEK: aha, ja kousek odtamtud pracuju takze na obedy.
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    GUDRUN: My prave taky. A la carte vecer. Ale stacil jeden obed a nebyl jsem tomu rad.

    Mimochodem koukal jsem, ze spousta Vietnamcu opousti kure podivuhodne chuti a zacinaji varit Pho. Tady na Vinohradech se s vietnamskymi restauracemi roztrhl pytel. Zkousite to nekdo? Jsou zase standardizovane jako ta cinska bistra predtim, nebo se jedna od druhe odlisuji?
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    MAKROUSEK: jestli jsem to pochopila spravne, tak za sebe mohu rict, ze jsem v Pindu jedla hodnekrat a vzdy bez potizi.
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    ZUZKAOU: Jojo. Ja uz tam na obed nepujdu. Posledne jsme si to tam dali, dva dny nato jsme jeli s kamaradem do Osterie Francescany (coz je letos treti hospoda na svete) a ja pulku vecere prosedel na zachode. Nikdy vice ;-).
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    A v sobotu jsem potřebovala čekat v okolí míráku, takže jsem si konečně došla na knedlíčky do Rumunské a číňan za pultem sice česky uměl, ale dneska jsem se ty jejich knedlíčky snažila napodobit a ani omylem (mají krásně měkoučký těsto) a ve sladkokyselý polívce s knedlíčkma ( jedna porce je tak pro dva zdatné jedlíky - fakt obří) měli nějaké takové chlupaté koření, které jsem nebyla schopná identifikovat.

    Restaurace Hua Long Zhai | Domácí čínská kuchyně v centru Prahy
    http://www.kungfucentrum.eu/cinskakuchyne/index.html
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    ZUZKAOU: to zni dobre, zejmena servis nehovorici cestinou je znamka punku. Diky za tip.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    ALDARION: do dvou. Od kolika si nepamatuju. Možná od 11, ale ve 12 mají otevřeno určitě.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam