• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MRMNKAsijska kuchyne a recepty (thaiska, indicka, cinska ...) /cekujte nastenku - seznamy obchodu, restaurace, tipy, odkazy..
    REPEEK
    REPEEK --- ---
    sháním tohle v nějakém kamenném obchodě v Praze, viděl to někdo?
    Gopar | Hlohové plátky 130g
    http://gopar.cz/Pochutiny/Pochutiny-sladke/Hlohove-platky-130g.html
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    MRMNK: kramek na rohu - tam chodim jako prvni vzdycky, a teprve co nemaji tam, nakupuj u jinde. Slecny uz jsou pani, jedna ma desetimesicniho synka, o kteryho se stara ceska teta. vzdycky, kdyz jdu ve vsedni den, tak se me pta, jestli pak jdu jeste do prace :-D a dokonce i kdyz neco nema, tak mi poradi, u koho to sezenu.
    NOIZER
    NOIZER --- ---
    no nemuzu rict, ze by nad tim uz zenska nepremyslela:))
    MRMNK
    MRMNK --- ---
    MACHALIK: asi po 1000x, knedlickarna Restaurace Hua Long Zhai v Rumunsky v Praze, uz to asi dam do hlavicky klubu :0 ... v cine jsem stravil ochutnavanim streetfoodu nekolik mesicu (prevazne sichuan) a tohle je pro me ta nejlepsi ( i kdyz oni jsou myslim odjinud)

jinak tu problehlo par dobrych kucharek, za nekolik let se clovek k dobre cinske kuchyni propracuje, bohuzel asi nejlepsi ale zaroven nejzabavnejsi varianta

btw. nevim jestli uz ji tu nekdo nezminoval, dosla mi ted tahle knizka a rozhodne za to stoji, jednak moc pekne udelana a jednak nekolik peknych tipu a receptu

http://stickyrice.typepad.com/my_weblog/2012/03/vietnamese-street-food-book-review.html
    NOIZER
    NOIZER --- ---
    no ja prave koukam.. no nic no:) tak dekuju vsem pekne za info, budem obcas dal zkouset a hledat.. kdyz najdem neco dobryho, dame echo;)

kazdopadne.. tadyhle ma bejt udajne sichuan style cina.. byli jsme tam, jidlo nebylo uplne zly, nicmene kdyz jsme chteli rybu "sichuan da", udelali nam kapra, kterej ma pro pritelkyni hrozne silnej rybi puch, takze to skoro nejedla a navic nam talirek zeleniny (trochu pekingskyho zeli s pulkou zampionu) napocitali jako regulerni vegetariansky jidlo.. nakonec se asi cejtili zahanbene, tak nam nalili dva panacky nejakyho jejich likeru, ale ja ridil a zena ma alergii na alkohol, takze nic:)

chci se jit zkusit podivat do Huang He hned vedle.. ma nekdo zkusenost s tim?
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    Kdybyste v Praze nebo kdekoli jinde v ČR identifikovali nějakou opravdu dobrou a autentickou čínu - jedno jestli szechuan, hunan, cantonese nebo jinou - tak by mě to extrémně zajímalo. Ideálně aby se o její kvalitě vyjádřil někdo, kdo byl v Číně nebo aspoň delší dobu pobýval v čínských čtvrtích po různých městech. Sám jsem si teď navyknul na dobrou hunanskou a sečuánskou kuchyni a nemám to kde jíst, všechno, co se tu dělá (Brno), jsou pelmely se škrobem a zelím.
    MRMNK
    MRMNK --- ---
    NOIZER: pokud ma smysl pro humor muzete to pojmout jako hledani opravdove sichuanske restaurace v praze, uz se tesim na recenze .)

jinak sem ted chvilku hledal na netu, nasel jsem nejaky pozitivni reference na restauraci Peking ( i kdyz nevari sichuan), ale vzapeti je zas hned nekdo rozcupoval, v Praze zadna slava :/
    NOIZER
    NOIZER --- ---
    HANK_WILLIAMS: aha.. tak teda dekuju, tos me moc nepotesil:(
    HANK_WILLIAMS
    HANK_WILLIAMS --- ---
    NOIZER:
    Chodil jsem kolem něj na střední a jestli se za poslední čtyři roky nic nezměnilo, tak je to úplné klasická Cina, jakou najdeš všude...milý bylo, ze měli po Čelákovicích rozvozovou službu(syn majitelů na starý skladacce s předním nosičem :-) )
    MRMNK
    MRMNK --- ---
    ZUZKAOU: aha, dik .)
    jinak doporuceni na kramek za rohem, na mape jako 'potraviny, reznictvi' - jsou tam hrozne vstricny a mily, radi si pokecaj - dost rozdil oproti prvnimu kramku za vchodem

a k cinance se pomalu bojim, vzdycky cloveka tak probodava pohledem ze si pripadam jak kdyz tam jdu krast, ale ma nejlepsi chillibean paste a vsechny ty dalsi veci tak co nadelam .)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    NOIZER
    NOIZER --- ---
    ZUZKAOU: :)) oukej, zkusim ji to navrhnout.. jinak ma nekdo zkusenosti s restauraci Cinske zatisi v Celakovicich? bylo ji to doporuceny od mistnich cinanu tady u nas, ze je to v "chengdu" stylu..
    SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    TIGRE: Ahá, Arirang znám, nevěděl sem, že se přejmenoval. Hrozně dlouho sme tam nebyli.
    TIGRE
    TIGRE --- ---
    SALVATOR: Shinfood (dříve Arirang) je korejský velko a maloobchod v Korunní ulici 47 v Praze.
    SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    TIGRE: Co je Shin, prosím?
    LA_PIOVRA
    LA_PIOVRA --- ---
    TIGRE: nevim, ja to beru stylem "je, tyhle jsem jeste nemel":)
    Nejlepsi mi prijdou ty kimchiovy, ale videl jsem min dva druhy a nevim ktery:)
    TIGRE
    TIGRE --- ---
    LA_PIOVRA: chci detailnější report! jinak v shinu mají ještě od samlip ještě kimchi knedle + tam mají další typy knedlů, ale cenově dost přepálený (a s masem).
    LA_PIOVRA
    LA_PIOVRA --- ---
    TIGRE: V SAPA maj jeste jiny druhy nez v Shinu:)
    TIGRE
    TIGRE --- ---
    Počítám, že s polotovary mě pošlete do hajzlu, ale mám momentální zásek na těhle vege mraženejch knedlíkách z Shinu :)

650 g za 94 vočí, výborný jak na páru tak na pánev.
    FLU
    FLU --- ---
    MRMNK: ona k tomu je i docela vtipna legenda, kterou se vysvetluje ten nazev, ktery doslova znamena "imam omdlel" :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam