• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MRMNKAsijska kuchyne a recepty (thaiska, indicka, cinska ...) /cekujte nastenku - seznamy obchodu, restaurace, tipy, odkazy..
    * * * Anketa: Jaký používáte wok či pánev a jak jste s nimi spokojeni???

Na nástěnce najdete:
    - OBCHODY - - odkazy a adresy obchodu, at uz kamenych ci internetovych, take odkazy info kde sehnat cerstve ryby
    - RESTAURACE - - odkazy a adresy restauraci
    - KUCHARKY A INFO NA NETU - - jak se starat o Wok, klice na asijske suroviny, odkazy na stranky s recepty ci informacemi
    rozbalit záhlaví
    CALCULON
    CALCULON --- ---
    YOCCI: No tak když ji dáš do tlakáče, tak i dřív ;). Zítra koupím a dám vědět, jak to myslí.
    YOCCI
    YOCCI --- ---
    YOCCI: teď jsem si všimla, že na balíku té 4kilové je nápis hotové za 10 minut? není to nějaká blbost?
    YOCCI
    YOCCI --- ---
    CALCULON: jako mě chutná moc, nemám s ní problém..tady ji zrovna Vaněk propaguje
    Jak správně připravit rýži - Stream
    http://www.stream.cz/peklonataliri/10000719-jak-spravne-pripravit-ryzi
    FLU
    FLU --- ---
    CALCULON: mel jsem tuhle v mensim baleni a prisla mi v pohode (ale nejsem si jist, jestli bych treba pri slepem testu dokazal basmati odlisit od jinch premiovych druhu dlouhozrnne ryze:)
    CALCULON
    CALCULON --- ---
    BRUKEV: No víme, jak to chodí s kamarádšofty těchto osobností s různými obchodními řetezci, ale zas na té rýži se toho snad tolik zkazit nedá....
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    CALCULON: snad prej byla i chválena v nových pořadech mývala Vaňka:)
    CALCULON
    CALCULON --- ---
    Máte někdo zkušenost s basmati rýží z Lidlu? Protože ta cena za 4,5 kg není marná.... http://www.lidl.cz/...ID-34A3FE7F-BD1630F0/www_lidl_cz/hs.xsl/nabidka.htm?action=showDetail&id=10493
    ALDARION
    ALDARION --- ---
    MUI: Gůgl vyhodil nějaké americké návody, které říkají, že se má miska strčit do studené trouby a péct na 200 nebo 250°, ale nepíšou, jak dlouho to trvá...
    ALDARION
    ALDARION --- ---
    MUI: Nerovnoměrné zahřívání nese riziko prasknutí. Když položíš misku na elektrickou plotýnku, dno se rychle rozžhaví, zatímco horní okraje se zvládají chladit, vzniká pnutí... Obecně řečeno pomáhá misku něčím naplnit, aby se zahřívala rovnoměrněji (vodu, olej, sůl, písek - podle potřeb a teploty) ale to je spíš takový dílenský postup. (I když se tuším doporučuje vypalovat nové železné pánve naplněné solí, právě z těchto důvodů.)
    Plyn je lepší, zvážil bych zda položit misku nad hořák dnem vzhůru a pomalu zahřívat, nebo položit misku nad široký hořák a nechat stěny omývat vysokým plamenem.
    Nemáš nějaký turistický vařič á la camping gas? Zkusil bych to s ním. (Pro různé takové účely mám dvoukilovou PB láhev a jednohořák. Zdá se, že je to snad dokonce legální i v paneláku...)
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    MUI: a jak to delaj Korejci? ja jsem dolsot zavrhla jako neco, co je doma neudelatelny...
    SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    Sorry, blbej odhad, to mám se všim :D
    SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    MUI: Nalejt do nich horkou vodu?
    PETUL_KA
    PETUL_KA --- ---
    MRMNK
    MRMNK --- ---
    VECTOR: s pad thai se to ma tak ze jsou to v podstate smazeny nudle na 1000 zpusobu, kazdy je dela "trochu" jinak, ve zdejsich restauracich me moc neprekvapili .)
    prikladam muj oblibeny recept zde: http://www.thaifoodandtravel.com/recipes/pad-thai-recipe.html
    VECTOR
    VECTOR --- ---
    MRMNK: pad thai jsem ani nikdy nevaril, ani nikdy nemel, napred si musim dat nekde referencni jidlo.
    VECTOR
    VECTOR --- ---
    ZUZKAOU: diky moc, tamarindova limonada prekonala me ocekavani. sice mi teda dost pripominala fakt kyselej caj s citronem, ale byla vyborna. svarim jsem 50g na litr vody, pridal trochu trtinovyho cukru a nechal 24 hodin v lednici se dvema stonkama citr travy nalamanejma.

s dalsim kusem tamarindu jsem experimentoval dnes, hodil jsem ho k cerveny neloupany cocce a mungo fazolim, plus takoveto klasicke vychodni koreni, a kdyz to bylo al dente, tak hodil k oprancenymu chrestu a cibuli, taky super.
    ALDARION
    ALDARION --- ---
    MRMNK: S pasáží Metro kdysi nebyly zlé zkušenosti (vždy jsem tam byl s nějakými Číňany, kteří si domlouvali něco extra, možná i předem), ale v poslední době to nějak nebylo ono, pak se po jídle od nich jednomu kamarádovi udělalo šoufl, jiný známý se málem potento v tramvaji cestou od nich a další skupince prý bylo extrémně zle celou noc plus nějaké další problémy... Tři různé průšvihy v rámci jednoho jara mi stačily, riskovat je nebudu.
    NOLONGERTHERE
    NOLONGERTHERE --- ---
    AUDIAC: Mívají různé balkánské/bulharské potraviny. Nedávno zavřely jedny na Perunově, ale ještě jsou snad na Bělehradské, v Holešovicích a na Žitné... Obvykle bývá špatně přeložené jako "lístkové", ale ve složení je jen mouka, voda, sůl - je to to, co chceš.
    AUDIAC
    AUDIAC --- ---
    JUANITA: díky, na tyhle jsem úplně zapomněl, že tu jsou...
    JUANITA
    JUANITA --- ---
    AUDIAC: tak to bych se asi dival nejdriv sem http://farahfood.cz/all/
    AUDIAC
    AUDIAC --- ---
    je to sice geograficky hodně na hraně, ale sháním phyllo/filo těsto na baklavu. máte někdo tip, kde by se dalo v Praze sehnat? v Shalamaru ho nemají.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam