POHODAVOLE: v podstate takto
Turkish Food & Recipes: Lahmacun
http://www.traditionalturkishcooking.com/2013/05/lahmacun-lahmacun-also-known-as-turkish.html
maly "disclaimer" k testu:
delam ho vicemene stejne jako na pizzu, takze bez mleka a nechavam to kynout v pokojove teplote plus minus 24 hodin (pokud by tam bylo mleko, bal bych se, ze mi to zkysne, ale mozna je to blbost). pak to rozvalim tak na tenko, jak to jen jde. pecu v bezne troube na pizza kameni a vubec mi teda nevadi, kdyz se to pri peceni nafoukne (stejne to po vytazeni z trouby zase splaskne).
jinak smes se da udelat i bez masa. zkousel jsem ruzne smesi kombinujici susena rajcata, piniove orisky, grilovany lilek/cuketu, anebo bulgur (povareny ve vyvaru a okoreneny). ale klasika je samozrejme s mletym masem (k tomu viz ten shora uvedeny recept).