• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MRMNKAsijska kuchyne a recepty (thaiska, indicka, cinska ...) /cekujte nastenku - seznamy obchodu, restaurace, tipy, odkazy..
    THE_HOG
    THE_HOG --- ---
    MUTHA: thx ;)

    MUTHA: jasný chlapík už neví jak by se obohatil
    THE_HOG
    THE_HOG --- ---
    http://www.databazeknih.cz/knihy/domaci-cinska-kuchyne-230827 Máte někdo? Co na to říkáte? Já jestli to mám koupit, neb mě trochu odrazuje ten čínskej šampon na obalu...
    PETUL_KA
    PETUL_KA --- ---
    pokud máte ještě nějaké zásoby dýně, dovolím si doporučit toto kari:
    http://www.memonic.com/user/silvan/id/1uSwR (původní odkaz http://www.onesmallkitchen.com/curry-recipes/pumpkin-adzuki-curry/ teď nefunguje)
    kafírové listy jsou must have (mrazák ve večerce ve Zlatnické to jistí), thajská bazalka je tam taky moc fajn.
    Jinak co se týče kari, celkem slušné thajské a dokonce i jedno kambodžské (na které jsem teda v Kambodži nenarazila, tak nemám srovnání), mají v bistru Woker v Karlíně.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Korean Ingredients 101: It’s Really Not that Complicated | GANGNAM KITCHEN
    http://gangnamkitchen.com/korean-ingredients-101/
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    87HIGHFLYER: dává se to jako zeleninová příloha - třeba když máš pečené maso, do směsí kterejma něco plníš (knedlíčky, závitky a tak) nebo to vrazíš do stir fry.
    SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    EXTREME: Nojo, blbá otázka :D.
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    Koupil jsem si u vietnamců nakládanou zelenou hořčici - nikdy jsem to nejedl tak jsem to chtěl ochutnat. Má to zvláštní chuť, dá se to asi jíst i samotný. Zajímalo by mě, jestli se z toho taky vaří (našel jsem nějaký recept na vepřový). Nemá s tím někdo zkušenost?
    EXTREME
    EXTREME --- ---
    SALVATOR: rozdiel v chuti, ked ti to bude chutit uz to viackrat nevar :-D. zalezi co varis, ked varis bambusovu polievku chces aby tam bol citit bambus...
    SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    EXTREME: Ok a jakej rozdíl mám vlastně sledovat?
    EXTREME
    EXTREME --- ---
    tazko povedat, niekedy staci raz inokedy aj 3x. prevar, ochutnaj a uvidis.
    SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    Zdravím, mám jen rychlej dotaz. Jestli se nepletu, tak nakládanej bambus je potřeba před další úpravou povařit, ale zatim sem ho nepoužíval. Poraďt prosím jak dlouho/kolikrát.
    MRMNK
    MRMNK --- ---
    TIGRE: dobry vedet .) pridano na nastenku
    TIGRE
    TIGRE --- ---
    EXCITE: bohužel ne, nabídka je víceméně identická s tím co shin prodává na korunní
    EXCITE
    EXCITE --- ---
    TIGRE: Mají tam čerstvé asijské ovoce a zeleninu?
    TIGRE
    TIGRE --- ---
    Příjemné překvapení... včera jsem narazil na K-Shop v ulici V Celnici, u náměstí republiky, jde o značkovou prodejnu Shinu. Z nákupu mi přišlo, že je to o něco málo (ale opravdu minimálně) dražší než v Korunní, takže radost.
    ALDARION
    ALDARION --- ---
    Základní recept je třeba tady: http://www.maangchi.com/recipe/kimchi-jjigae Jen nedoporučuju tuňákovou variantu. (Tentokrát ani ne tak proto, že mi přijde chucpe vyžrat druh až k vyhynutí, ale protože to s tuňákem z pixly prostě nebude ono. Kdybych chtěl rybí chuť, začal bych přípravou menšího množství silného rybího vývaru, pak dal kusy ryby stranou a naházel do něj suroviny na kimchijjigae.)
    Zuzkou zmíněné placičky a další jsou samozřejmě taky super (všechno, v čem je kimči je super), ale já mám prostě se zimou spojenou tuhle polévku...
    ALDARION
    ALDARION --- ---
    SMOKY: Pořádně uleželý a prokvašený kimči na kimchijjigae! Závidím! ;)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    SMOKY: jako kimči postupně jen prokysává. Onehdá jsem našla rok a půl starý kimči zapomenutý ve sklepě a kromě toho že bylo děsně kyselý a zelenina hodně měkká a téměř to nepálilio, tak mu nic nebylo.

    Otevři to, očuchej (ale pokud na kimči nejsi zvyklý, tak ti ...vůně... nic moc neřekne ;-) a kousek ochutnej. Pokud ti to bude připadat jedlý, tak to sněz. Pokud nevěříš že v tom jsou jen přátelské bakterie, tak to použij na vaření - kimči placičky, do polívky, do stir fry...
    SMOKY
    SMOKY --- ---
    SMOKY:
    SMOKY:
    Tak jsem se jeste nedostal k tomu to otevrit. Porad to je nafoukly balonek, ale neco z toho uz vyteklo. Best before je nekdy 10/2014. Mam se porad odvazovat to komzumovat ?
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    MUTHA: hlavně je to asi nejjednodušší z podobných věcí, co jsem zatím zkoušela. A to maso je parádní. Ano, je to mastné, asi by to šlo z nějaké prorostlejší krkovice, ale muselo by se hlídat aby se to nevysušilo.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam