• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MRMNKAsijska kuchyne a recepty (thaiska, indicka, cinska ...) /cekujte nastenku - seznamy obchodu, restaurace, tipy, odkazy..
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    TRYSKOMYS: potřebuješ ostrej nůž na krájení a hodně oleje, opravdu hodně horkého. A teda před smažení osušit, aby to neprskalo a nedávat jich do toho oleje moc, aby okolo sebe měly prostor, aby pára mohla odcházet a nezačalo se to dusit.
    TRYSKOMYS
    TRYSKOMYS --- ---
    MRMNK: fajn to zkusim
    ..chci dosahnout toho ze se osmazi do krupava...zatim to bylo vzdycky spis do michanejch vajicek;)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    VOY: udělám nejdřív vajíčka jen tak na čisto na troše oleje a chce to dělat víc vajec zaráz. Dělám je docela dost měkká, protože pak ještě ztuhnou s těmi rajčaty.

    Pak teprve rozvařím rajčata a chce to nějaká masitejší, ne s přebytkem šťávy a semínek a pak do toho vrátím vajíčka a prohřeju. Nejlíp mi to vycháztí v poměru cca 150 g rajčat na 3 vejce.

    Nejvíc mi chutnají minimalisticko - takže jen vajíčka, rajčata, jarní cibulka, sůl, pepř a trošku cukru, zkoušela jsem i varianty s rýžovým vínem a sojovkou.

    Tady je vidět postup v hodně horkém woku - sleduj jak se jí ty vejce téměř nafukujou, to ti v pánvi prostě nevznikne

    [Eng Sub]番茄炒蛋 Egg and Tomato Stir-fry Recipe
    https://www.youtube.com/watch?v=SVLEgkkTgGc


    a tady to dělaj decentnějí na pánvičce a koukám, že přidávaj česnek.

    https://www.youtube.com/watch?v=wc-UIrLfohU
    MRMNK
    MRMNK --- ---
    TRYSKOMYS: na prkynko dat uterku, na to tofu nakrajeny na cca 1cm platky, prelozit zbytkem uterky a dat na to dalsi prkenko, zatizit nebo chvili pomackat. pokud ho chces jeste sussi tak ho dat na panev a vodu co se z nej vyvari slit ven, pak to nacucne jakoukoliv omacku co se objevi okolo a je to super
    KOZINA
    KOZINA --- ---
    NOLONGERTHERE: no nebydlim momentálně v ČR a když už budu doma tak tam se určitě nedostanu :) ale dík za tip
    NOLONGERTHERE
    NOLONGERTHERE --- ---
    KOZINA: Podobný zábavný směsi rýží mívali v KoreaMartu na Gorazdově. Nebo koupit (taky tam) jednotlivě a namíchat.
    VOY
    VOY --- ---
    ZUZKAOU: a jak to vytvaris, aby z toho nevznikla lehce nacervenala rajcatovo vajickova kase?
    KOZINA
    KOZINA --- ---
    ZUZKAOU: nikdy jsem neřešil recept - dává se tam něco dalšího?
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    KOZINA: vajíčka s rajcatama se tohle léto staly mym extrémně oblíbeným jidlem...
    KOZINA
    KOZINA --- ---
    MUTHA: to je naprosto geniální. Jedl jsem to každej den na Taiwanu. a ještě míchaný vajíčka s rajčatama a rejží.

    Mimochodem nevíte někde jestli a kde se dá sehnat rejže - napůl bílá napůl fialová?
    HITOMI
    HITOMI --- ---
    EXTREME: ani ne, nedelam si nejak iluze o stavu kuchyni leckterych restauraci, byla jsem trikrat v Indii jako low-cost cestovatel a videla leccos :)
    MOODYCAT: nastesti nic takovyho nikde netvrdim :) ony uz ty asijsky dochucovaci omacky jsou kolikrat pekny srajdy zejo, nastesti vas dvou se to tykat nemusi, pac jste uvedomeli ;))
    TRYSKOMYS
    TRYSKOMYS --- ---
    vietnamsky tofu ma supr chut, ale porad s nim bojuju..je moc mokry a nedari se mi vymackat tak aby se mi nerozpadlo
    nejaky tipy?
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    EXTREME: V kontrastu s timlhe vyzni legracen reci jako "nejim veci z retezcu, nevim, co do sebe cpu za sracky". Ale sracky ze Sapy, to je neco jinyho, panove!
    EXTREME
    EXTREME --- ---
    HITOMI: jasne, najlepsie. nevadi, ze bolo vyrobene v plesnivom chlieve z odpadovej soje do ktorej seru potkany. nevadi, ze sa vyhrieva v prepravkach, nezakryte, pred obchodom boh vie ako dlho. este ked ti ho vylovi z vody, holymi rukami co si ich neumyla po srani, vtedy je to ta prava lahodka.
    HITOMI
    HITOMI --- ---
    EXTREME: se vsadim, ze jsem to tofu odsud taky nekolikrat mela, pac v SAPA pak tusim pak zmizelo zprodeje na jednom miste, kde sem ho bravala :D a ziju. A tofu vlastne kupuji vyhradne tam, je proste nejlepsi :)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    TIGRE: určitě to maji i Viethajci na Francouzské.
    TIGRE
    TIGRE --- ---
    MUTHA: prodávají v Lee Kum Kee na Vinohradech.

    Kdysi jsem si z toho dělal tohle... nom nom!

    Shrimp Wrapped in Tofu Skin | Easy Delicious Recipes
    http://rasamalaysia.com/shrimp-wrapped-in-tofu-skin/
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    U tofu se může lišit čím je srážené, což imho v chuti nehraje moc roli, jak moc se z něj vylisujte teplota a s jakou teplotou se při výrobě pracuje. složení by mělo být vždy jen voda, sojové boby, sůl a tedy nějaké srážedlo.

    A Guide to Tofu Types and What to Do With Them | Serious Eats
    http://www.seriouseats.com/2014/06/shopping-cooking-guide-different-tofu-types.html

    8BB76E1
    8BB76E1 --- ---
    tak to měkké / tvrdé jsou prostě dva druhy, přičemž to tvrdé je na vaření..

    s tou cenou je to jak říkáte.. manželka říkala, že to dražší je lepší, ale nebyla schopná vysvětlit v čem.. prý lepší chuť.. takže prostě to, které chutná většímu množství lidí, a jehož značka si díky tomu vybuduje popularitu, se potom dá prodávat za vyšší cenu..
    PENTAFEKTEK
    PENTAFEKTEK --- ---
    MICKEY_MOUSE: myslim že je to tak
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam