• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MRMNKAsijska kuchyne a recepty (thaiska, indicka, cinska ...) /cekujte nastenku - seznamy obchodu, restaurace, tipy, odkazy..
    * * * Anketa: Jaký používáte wok či pánev a jak jste s nimi spokojeni???

    Na nástěnce najdete:
    - OBCHODY - - odkazy a adresy obchodu, at uz kamenych ci internetovych, take odkazy info kde sehnat cerstve ryby
    - RESTAURACE - - odkazy a adresy restauraci
    - KUCHARKY A INFO NA NETU - - jak se starat o Wok, klice na asijske suroviny, odkazy na stranky s recepty ci informacemi
    rozbalit záhlaví
    MICKEY_MOUSE
    MICKEY_MOUSE --- ---
    KASUMI: Myslel jsem třeba vývar jako takový k lahvi/sáčku/jako gel, nebo aspoň instantní kostku. Úplně suchý prášek ne (pokud to ze suchého prášku nevaří i ti Vietnamci. Úplně na té polívce ujíždím.
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    jako v sacku myslis? mozna jo, ale budes muset nekam k vietnacum, mozna to budou mit v sape
    MICKEY_MOUSE
    MICKEY_MOUSE --- ---
    KASUMI: Aha, to by mohlo být ono. A netušíš, jestli se ten vývar nedá pořídit hotový?
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    MICKEY_MOUSE: nebude to pho ga? bude to silnejsi vonavy vyvar ze slepice
    FLU
    FLU --- ---
    KLEINZACH: priste zkus udelat kimchijeon (palacinka z kimci), popripade skrizit gamjajeon (korejsky bramborak z beznych anebo sladkych brambor) s kimchijeonem. nevim, nakolik je ta "kimcibramborakova" fuze autenticka, kazdopadne je ale ukrutne dobra :)
    MICKEY_MOUSE
    MICKEY_MOUSE --- ---
    Chodím do klasického asijského bistra, kde si dávám "obyčejnou kuřecí polívku". Vývar, pár plátků kuřecího masa, nudle, nakrájená cibulka, a podle chuti tipuji, že v tom je i citronová šťáva na mírné okyselení. Má to VYNIKAJÍCÍ chuť, a tak se ptám — víte o receptu? Přijde mi totiž, že to nejspíš nebude obyčejný kuřecí vývar, je to takové zvláštní, nechutná to jako naše kuřecí polívka.
    KLEINZACH
    KLEINZACH --- ---
    jak sem se tu minule ptal na to kimchi tak to dopadlo super a behem mesice sedm kilo zmizelo.
    z posledni varky sem zkusil udelat kimchi jjigae (asi by me nenapadlo kimchi jeste ohrivat) a jako taky dobry, ale ty efekty.. pripadal sem si jak bahenni sopka
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    BEBERA: ty sušené do kimchi, používám je ještě do deang jjigae, a to je vlastně všechno...
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    GUDRUN: TATONKA: Jak ty krevety prosím vypadají? V Thajsku měli různé velikosti, byly růžové, masité a dobré jen tak samotné, sypaly se na salát. V Sape taky prodávají sušené krevety, ale úplně vyschlé, béžové, drobné, lehce páchnoucí, vypadají jak žrádlo pro rybičky, dávám je na radu Zuzkaou do kimchi, ale jen tak v salátu bych je jíst nechtěla...

    BRUKEV: tamarindová pasta se tu prodává, mražené listy kafírové limetky taky, brala bych ty krevety...

    SAMOUT: Mimo Prahu to není úplně špatné, třeba do Liberce i do Turnova jezdí dodávka s potravinami ze Sapy, zásobuje místní Vietnamce a fandy...
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    https://zpravy.aktualne.cz/...a-kontrola-260-kilogramu-zkazeneho/r~f42a8adaf84011e6984a002590604f2e/


    Ryby a vepřové maso nabízené v malešické prodejně Hai Xian Cheng vyhodnotila Státní veterinární zpráva jako nepoživatelné a dokonce zdraví škodlivé. Navíc samotná prodejna nebyla ani řádně zaregistrovaná
    TATONKA
    TATONKA --- ---
    SAMOUT: Suseny krevety koupis i v korejskym obchode Shinfood (V Celnici 4), ale jsou celkem drahy.
    TATONKA
    TATONKA --- ---
    SAMOUT: Cerstvej pepr maj i v tom asijskym kramku ve Francouzsky 66. Nemivaj ho vystavenej, ale kdyz se zeptas, tak ho dostanes. Je to cca 100g baleni za 39 Kc.
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    GUDRUN: Aha, dobrý vědět :-). Já teda mám ještě zásoby dovezené z Vietnamu, ale pak se tam porozhlídnu.
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    SAMOUT: sus krevety kupuju v Malesicich
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    BRUKEV: Zalezi odkud jsi. Pokud z Prahy, tak maximalne cerstvej pepr, i kdyz i ten se da udajne v Sape sehnat, a suseny krevety jsem tu taky nikde moc nevidel, ty bych vzal rozhodne. Pokud z Prahy nejsi, tak ber co uneses (popravde netusim jaky jsou mimo Prahu moznosti) :-).
    TATONKA
    TATONKA --- ---
    BRUKEV: Vyraz na Chatuchak Market v Bangkoku. Tam sezenes vsechno, na co si vzpomenes (a jeste mnohem vic...).
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    MRMNK: se mi asi víc líbí tahle varianta - nějak to skoulím :-)
    http://legacy.daydaycook.com/recipe/1/details/982/Lotus-Pork-Ribs-Stew-.html
    MRMNK
    MRMNK --- ---
    Lotus Root Soup With Pork Ribs (排骨莲藕汤) | Omnivore's Cookbook
    http://omnivorescookbook.com/recipes/lotus-root-soup-with-pork-ribs
    btw. tady jako kungpao
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    MRMNK: bylo jednoduchy stirfry s jarni cibulkou, vyborny. Chtela jsem, aby to vyniklo, ale zbyla mi jeste pulka, a to bych rada zkusila nejak jinak. Z veprovejma zebirkama bych brala recept, to by doma potesilo :-) - nachazim to jako soup / stew, to bude ono?
    MRMNK
    MRMNK --- ---
    GUDRUN: cele to asi nesnis, muzes ho uspesne i zmrazit
    dobry do polivky, hodne se dela s veprovyma zebirkama, cinani z toho delaji i salaty
    chutna to jako tuzsi brambora, jde to prakticky do cehokoliv tzn i stirfry
    DEIKSAC
    DEIKSAC --- ---
    BRUKEV: v 7/11 koupíš tak tu chilli pastu v malym balení, případně nějaký nudle, brali jsme na trhu
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam