• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MRMNKAsijska kuchyne a recepty (thaiska, indicka, cinska ...) /cekujte nastenku - seznamy obchodu, restaurace, tipy, odkazy..
    XCIDER
    XCIDER --- ---
    GIANT: Na bun bo hue jsem chodival do Viet Food Anbi na Palmovce. Krevni puding v nem teda nebyval, ale jinak moc dobry....
    GIANT
    GIANT --- ---
    este jsem to v cechach nevidel
    GIANT
    GIANT --- ---
    In addition, prepare the Bún Bò Huế broth is by simmering beef bones and pork bones. And lemongrass, onion, sharllot, ginger. While boiling broth in 6 to 10 hours to get the sweet taste from the marrow .And the shrimp paste “mam ruoc”, and very spicy chili oil is added later during the cooking process. So the right broth of Bún Bò Huế has color of chili oil, flavor of lemongrass and shrimp paste, the smooth sweet of bone marrow

    Hue beef noodle soup usually includes medium cooked beef. That you add fresh beef straight to the bowl and add hot broth over it. And or beef shank, pig’s feet or pork meat. It can also includes cubes of pig or beef blood. Which has dark brown color. And a texture maybe same as black pudding. Sliced spring onion and onion is add on top

    Local people eat Bún Bò Huế with mixing salad. Such as sliced banana blossom, lettuce, mint, basil, mung bean sprout. Fish sauce, lime wedge and fresh chili is also on the side. So you can add to the soup according to taste. Ingredients maybe depend on season and region due to their availability.

    BÚN BÒ HUẾ - Vietnamese spicy beef noodle soup in Hue style-Hue Food
    https://huecookingclass.com/vietnam-cuisine/bun-bo-hue-beef-noodle-soup/
    MATEJICEKKK
    MATEJICEKKK --- ---
    GULDUR: Tak to asi bude koleno. :)
    GULDUR
    GULDUR --- ---
    MATEJICEKKK: Je tam 100% hovězí a ještě něco prorostlejšího, ale jestli je to přímo koleno, to si teď nejsem jist..
    MATEJICEKKK
    MATEJICEKKK --- ---
    GULDUR: A je tam vepr. koleno?
    GULDUR
    GULDUR --- ---
    SAMOUT: aha, tak to jsem nevěděl...
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    GULDUR: Ma tam byt jak maso, tak knedlicky. Apon teda v Hue to tak delali :-).
    GULDUR
    GULDUR --- ---
    Právě často taky narážím na Hue s knedlíčky, ale Ambi ho dělají pěkně z masa jako Pho a navíc mají nějaký svůj recept, že nejedou podle ostatních...
    MATEJICEKKK
    MATEJICEKKK --- ---
    ANA: Ja co jsem chutnal na letne, to opravdu nebylo hue. Tak koukam ze se asi nic nezmenilo :)
    ANA
    ANA --- ---
    MATEJICEKKK: Jo, tak mozna presne nevim nalezitosti pravyho Bun bo Hue :D Knedlicky ne, jen dost hoveziho masa, bylin a salatu. A prislo mi chutove fajn. Ale je pravda, ze nemam tolik srovnani a treba v Sape jsem ho nemela. Rada si pockam na tipy a zajdu na neco osvedcenyho at vim :)
    MATEJICEKKK
    MATEJICEKKK --- ---
    ANA: Jojo? A davaji tam uz knedlicky? Ja ho tam mel tak pred ctyrmi lety a bylo teda strasny, respektive to nebylo vubec bun bo hue
    ANA
    ANA --- ---
    GULDUR: Mne celkem jede ve Pho u Letné. Na letné :D
    MATEJICEKKK
    MATEJICEKKK --- ---
    GULDUR: bun bo hue v trznici pod 29. Tam chodim ja. Na palmovce neznam, dik za tip.
    GULDUR
    GULDUR --- ---
    Jen se podělím o drobný poznatek. Za posledních pár týdnů jsem tak příležitostně ochutnával různá Bun Bo Hue a zatím mě nejvíce oslovilo v Anbi na Palmovce. Máte někdo typ na další místa s dobrým Bun Bo Hue krom Sapy, neb tam se blbě dostávám...
    NILA
    NILA --- ---
    KEMENTARI: je to otrasne pracné, ale naozaj sa oplatí to aspoň raz skúsiť. Ako vegetariánsku možnosť si doma robím toto a primiešam biele miso - https://www.101cookbooks.com/no-bone-broth-recipe/
    MRMNK
    MRMNK --- ---
    NOIZER: urcite, rad bych .)
    NOIZER
    NOIZER --- ---
    MRMNK: az zas pojedem za rodinou, tak ti muzu neco privezt, jestli chces;)
    MRMNK
    MRMNK --- ---
    NOIZER: jj dik, chtel jsem si pestovat vlastni, nahradil jsem ted nejakymi podobnymi ze stredni ameriky, autenticky to nebude, ale ucel to splni
    HITOMI
    HITOMI --- ---
    MAKROUSEK: taky jsem koukala, ze uz je to nejaky cas, co maji sve bistro, musim tam zajit, zatim to skutecne bylo v Praze to nej :)

    ZUZKAOU: ja nejak to momoichi popravde nemusim, zpocatku jsem za nej byla hrozne vdecna, ale strasne zdrazili :/ prijde mi, ze je tam ten pomer cena vykon dost smutny, i kdyz treba jejich hot pot byl fajn.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    HITOMI: momoichi ten jejich nemá marnej. Plus Miska ramen - mají nad Muzeem pevný bistro.

    Ramen od tamardndu jsem ochutnávala na stánku někdy před vánoci a byl marnej (nic moc vývar, žádnej olej, divný nudle). pokud se kitchen ramen bar nechytli hodně za nos, tak mívali fakt nudný vývary, což je u ramenu dost zásadní mezera.

    Ten v té Dlouhé vypadá zajímavě.
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    HITOMI: Ja do Misky Ramen, anzto to mam za rohem.
    HITOMI
    HITOMI --- ---
    Dnes na me na fb vyskocilo :)
    Nejlepší ramen v ČR | Hipstro.cz
    http://www.hipstro.cz/ramen/?fbclid=IwAR2v1x-0jJg0FdVB3RoQiJ_UG2OaYefyGDxoNbp6kalg5aO48S0aVwdFP0c

    kam chodite vy v Praze na ramen? :) mam v planu zaskocit do toho brnenskeho podniku, ale mimo miska ramen pop upy jsem tu taky nemela nic moc dobreho. A vubec nejlepsi jsem mela zatim asi tady http://kuchi.de/restaurant/cocolo-ramen/
    KEMENTARI
    KEMENTARI --- ---
    ZUZKAOU: Tak ten vypada jeste pracnejsi nez ten tvuj masovej z pomalyho hrce. :D Ale dekuju, nekdy se hecnu a zkusim to...
    NOIZER
    NOIZER --- ---
    MRMNK: ptal jsem se zeny a bohuzel jsme zadny neprivezli ze Sechuanu.. nicmene tyhle prodavaj na trznici treba v tech Malesicich u vietnamce v obchode.. kdybys sel rovne od vjezdu, prejdes pres tu odbocku doprava a pak v tom druhym bloku kramku je to asi treti obchod, maj tam hromady zeleniny atd, takovyhle chilli maj taky a kupujem ho tam.. je teda o trosku tmavsi a neni moc palivy.. ale pouzivame ho:)
    MRMNK
    MRMNK --- ---
    NOIZER: neco podobnyho, ne moc extra palivy, takovyhle cerveny papricky
    NOIZER
    NOIZER --- ---
    MRMNK: definuj "sechuansky chilli" prosim.. ruznyho chilli mame hromadu..
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    KEMENTARI: https://www.seriouseats.com/...2015/02/vegan-ramen-miso-creamy-vegan-vegetarian-food-lab-recipe.html

    Do vývaru hodně hub a rozhodně ten lilek. Zbytek pak už asi je možné variovat dle libosti.
    KEMENTARI
    KEMENTARI --- ---
    Nemáte někdo v záloze osvědčený recept na vegetariánský rámen? :)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    How Chop Suey Saved San Francisco's Chinatown [Chinese Food: An All-American Cuisine, Pt. 1] | AJ+
    https://www.youtube.com/watch?v=DvXJoCiP6hM


    The Untold Story Of America's Southern Chinese [Chinese Food: An All-American Cuisine, Pt. 2] | AJ+
    https://www.youtube.com/watch?v=2NMrqGHr5zE


    Inside The Chinese Food Mecca Of Los Angeles [Chinese Food: An All-American Cuisine, Pt. 3] | AJ+
    https://www.youtube.com/watch?v=cNRYdW_hr5s

    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam