• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MRMNKAsijska kuchyne a recepty (thaiska, indicka, cinska ...) /cekujte nastenku - seznamy obchodu, restaurace, tipy, odkazy..
    SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    Tohle neni Asie, ale je to taky fakt dobrý.

    Pečené česnekové zelí recept - TopRecepty.cz
    https://www.toprecepty.cz/recept/45497-pecene-cesnekove-zeli/
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    GUDRUN: je polsko Asie? Udělej golubky! (udělej je z celé hlávky do zásoby, v omáčce upeč jen ty co sníte, zbytek zmraž)

    Gołąbki - tradiční závitky z bílého zelí plněné mletým masem | iReceptář.cz
    https://www.ireceptar.cz/...golabki-tradicni-zavitky-z-bileho-zeli-plnene-mletym-masem-20200207.html
    FLU
    FLU --- ---
    GUDRUN: Na severu Indie dělají tohle výborné curry se zelnými karbanátky:
    Cabbage Kofta - Manjula's Kitchen - Indian Vegetarian Recipes
    https://www.manjulaskitchen.com/cabbage-kofta/
    Cabbage Kofta
    https://www.vegrecipesofindia.com/cabbage-kofta-recipe-cabbage-kofta-curry/
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    GUDRUN: muzes vyzkouset treba japonskou klasiku Ononomiyaki

    Japonská omeleta okonomiyaki se zelím | Recepty na Prima Fresh
    https://fresh.iprima.cz/recepty/japonska-omeleta-okonomiyaki-se-zelim

    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    A poradíte něco s hlávkový zelím, kromě nějakého zeleninového stirfry? Kvasit ho nechci. Ani nevím, zda se někde v Asii takové zelí opravdu používá. díky
    LEENVECKA
    LEENVECKA --- ---
    BRUKEV: ja bych klidne udelala neco jako cockovy dhal (cibule, cesnek, zazvor, na to cocku, pridat to zluty kari) a z kvetaku nejaky kvetakovy kari (treba s tim zelenym a jestli mas treba plechovku cizrny). Udelat k tomu ryzi a mas plnohodnotnou vecu.
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    LUCIASHECK: To zní fajn. Kokosmliko, brambory mám, dokonce i cizrna a rajčata v plechovce jsem našel, římský taky, garam masala taky. Z toho už se něco uvařit dá.
    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    BRUKEV: Dělám z ní skvělou polívku. Je to teda jen vzdáleně inspirované indií, nic autentického, ale je moc dobrá. Šalotku/cibuli orestuju, přidám brambory na kostičky a orestuju, přidám červenou čočku a orestuju, posypu trochou římskýho kmínu, pak kari, všechno zarestovaný do sebe zaleju vývarem a nechám tak 10 minut vařit, pak buď část odeberu a zbytek rozmixuju, nebo to rozmixuju celý a přidám kokosový mlíko. Někdy přidám i trochu rozmarýnu, někdy ne.
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    Nějaký recept na červenou čočku? Mám chuť na "něco"
    Doma cibule, česnek, černá hořčice, zbytek zelené kari pasty, kari koření (thajské a ještě nějaké, prostě žlutý prášek), chilli různé pálivosti, květák.
    Nějaké koriandry, nebo něco zeleného ani náhodou.

    Jde z toho udělat něco dobrého?
    MATEJICEKKK
    MATEJICEKKK --- ---
    SARTH: Tak bohuzel, ya cai nemaj ani v kyjich.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    MRMNK: tohle je fakt pekingský zelí a jen ve slaném láku :-D . hořčičné listí má samozřejmě jinou chuť. Stejně tak by to jinak chutnalo s pao-cai, což je kvašená zelenina se sposutou koření.

    东北酸菜的经典吃法,这一锅给你能吃下两碗饭吗?农村妈妈拿手菜
    https://www.youtube.com/watch?v=tAbUE-O4Znw


    酸菜白肉炖粉丝 SOUR CABBAGE PORK BELLY STEW BEAN NOODLES【Eng Sub+中文字幕】酸爽鲜美,肥而不腻
    https://www.youtube.com/watch?v=ZKf2J-td2f4
    MRMNK
    MRMNK --- ---
    ZUZKAOU: ta cinska kvasena zelenina miva super chut, asi kvuli ty horcici jako zakladni surovine... delel jsem ted nedavno fried rice s kysanou horcici a melo to uspech :)
    kimchi stew je rozhodne super, kdyz neni cas tak aspon rychle fried rice s kimchi nebo nejhur aspon ryze s kimchi jentak jako extra rychlovka :)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    vařte asijské segedíny! (tedy věci co jsou dušené vepřové s kysaným zelím)

    Klasikou ke kimčchi jigae
    Kimchi stew (Kimchi-jjigae) recipe - Maangchi.com
    https://www.maangchi.com/recipe/kimchi-jjigae

    čerstvé pekingské zelí, jarní cibulka a kimčchi se oretují na pánvi, zalije se to daši vývarem, na povrch se dají plátky tofu a případně plátky vepřového a udusí se to do měkka. Podle chuti se to dosolí a dosladí. podávat s rýží.

    A čínská dušenina s kysaným zelím je taky super.
    Northern Chinese Sour Cabbage Stew | The Woks of Life
    https://thewoksoflife.com/northern-chinese-sour-cabbage-stew/

    Pomalu táhněte do měkka vepřové ve vodě do které dáte čínské víno, zázvor, česnek, sečuánský pepř a badyán. Slíjte vývar, vychladné vepřové nakrájejte na plátky.
    Na tuku orestujtete zázvor, česnek a jarní cibulku a na nudličky nakrájené kysané pekingské zelí.

    Kysané pekningsé zelí získáte snadno. 1 kg zelí rozeberte na listy, 2 l vody smíchejte s 60 g soli. Do velké zavařovačky naskládejte zelné listy, zalijte slaným lákem, zatižte a zamezte přístupu vzduchu a nechte to týden až dva prokvasit.

    A nebo smíchejte čerstvé pekingské zelí s normálním kysaným zelím.

    Orestovanou zeleninu zalijte vývarem z vepřového, přidejte lžíci až dvě ústřicové omáčky, přidejte do toho skleněné nudle a jen co trošku změknout, tak na povrch naskládejte plátky vepřového a cca 5-8 minut nechte na nejmenším ohni provařit, aby změkly nudle.

    Číňani do otho dávají méně nudlí, příapdně tam dávají maso syrové na tenké plátky a dusí to společně a pak k tomu jedí rýži a příapdně na vepřové dělají namáčecí dip (sojovka+česnek+cukr+chilli olej). ale ve své podstatě je ten dip zbytečný, nudle, zelí, maso a vývar si vystačí samy o sobě. A teda dělali jsme to s prorostlejší krkovičkou ne s bůčkem. libovou kýtu jsem takhle onehdá pošírovala kvůli něčemu jinému a ta se teda vysušila.

    Přidala jsem tam víc skleněných nudlí a měli jsme to jako nudlové jídlo a bylo to super. Originálně by tam měly být mungo nudle, ale dělala jsem to s batátovými, pro kteér mám slabost.

    LADY_CANDAR
    LADY_CANDAR --- ---
    MRMNK: Ja nemohla sehnat, tak jsem koupila pixian douban od cinanu z nemeckeho Amazonu a nechala to poslat ke tchyni do Norimberka. Jen teda bohuzel tchyne se pak trictvrte roku neukazala, protoze byl mor :D
    Budu vam vsem verit a zkusim se neotravit :D
    S2FI
    S2FI --- ---
    Nemáte prosím někdo vychytaný recept na Nước chấm? Nějaký domácí mám a hodí se poměrně dobře ke smaženým Nem rán, ale moc mi tahle verze nesedí k Bún bò Nam Bộ a o tu mi vlastně jde. Díky
    MRMNK
    MRMNK --- ---
    LADY_CANDAR: V sape ma cinan doubanjiang z pixianu, ten by mel byt nejlepsi. A zkazit by se nemel, fermentuje to roky, nejakej rok navic tomu nic neudela :)
    MATEJICEKKK
    MATEJICEKKK --- ---
    NOIZER: Tak ya cai v sape u cinanu opravdu nemaj. Ale pan rikal, ze jim dosel. Tak snad naskladni
    NOIZER
    NOIZER --- ---
    jo, obchod porad funguje, byli jsme tam nedavno.. jen od doby, co se prestehovali z Tiskarsky, uz teda bohuzel nemaj cerstvy ryby:(
    MATEJICEKKK
    MATEJICEKKK --- ---
    SAMOUT: Nudlarna bohuzel neni, ale obchod je stale.
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    MATEJICEKKK: A ten obchod v Kyjich porad je? Ta nudlarna vedle uz pry ne, coz je skoda.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam