JONEZ1:: jsem si říkal, že vám sem ještě musím napsat, jaký je mezi těmi kokosovými mléky rozdíl (subjektivně), třeba to někomu pomůže pro vlastní rozhodování.
Kupoval jsem první zmíněné v 1L tetrapacku, druhé mi poslali nějakým zvláštním způsobem náhradou, aniž by mě o tom informovali, tak jsem jedno spotřeboval, zbytek mi nakonec vyměnili...
Aroy-DSložení: kokosový extrakt (70% na obalu, 60% píšou na e-shopu, nerozumím, možná změna složení mezi šaržemi), pitná voda, emulgátor (E435)
Konzistenční vlastnosti: V pokojové teplotě i bezprostředně po vyndání z lednice je v perfektním tekutém stavu.
Chutově výborné, do kafe, do dezertů i do jídla (používáme doma dlouhodobě).
PraoHomSložení: kokosový extrakt (82% na obalu i v e-shopu), voda, emulgátor E435
Konzistenční vlastnosti: Po vyndání z lednice je půlka balení "jak kamen". Ani po půl dni v pokojové teplotě se stav nezlepší, jediná možnost, jak ho dostat do plně tekutého stavu je zahřátí někam ke 40-50°C (odhadem). Po schlazení je to opět stejné jako před tím. Takže když ho člověk potřebuje rychle použít, tohle komplikuje situaci.
Chuťově podobné jako Aroy-D, testoval jsem jen v kafi a v dezertu, na jídlo nedošlo :-).
Po tomhle pro mě zůstává i nadále
jediná volba Aroy-D.