• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MRMNKAsijska kuchyne a recepty (thaiska, indicka, cinska ...) /cekujte nastenku - seznamy obchodu, restaurace, tipy, odkazy..
    UMIAKI
    UMIAKI --- ---
    NAGASAWA: Já sojovku používám jen na vaření a marinování. Na sushi jsem moc líný :-) Ale na korejská jídla mi přijde Lee Kum Ki super.
    Moje klasické go-to jídlo je egg fried rice, kam je Lee Kum Ki nejlepší.

    (a ještě dovětek k sushi třeba na návštěvě nám nejvíce chutná Kikkoman low salt - velká zelená láhev)
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    UMIAKI: zkousel jsem a ze bych z tech Cinanu byl zrovna nadsenej se rict neda, tak jsem se vratil k premiovy Kikkoman, ale to je holt tim, ze jedu akorat Japonskou kuchyni.
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    SOFIJKA: Vetsinou koupim ten malej Kikkoman, pak zapomenu, ze ho mam, koupim dalsi, takhle opakuju nekolikrat a cca za rok az dva vyhazuji treba pet lahvicdk :). Ponekud neefektivni.
    SOFIJKA
    SOFIJKA --- ---
    díky moc všem za reakce, zkusim se v tom nějak zorientovat. mám teď chuť nakoupit jich aspoň 5 a testovat, jestli poznám rozdíl :)
    ALDARION
    ALDARION --- ---
    UMIAKI: Na čínskou kuchyni kupuju čínskou, na japonskou kuchyni japonskou, mají natolik odlišné chutě, že jsou dle mého názoru vzájemně nezaměnitelné. (Korejské se IMHO blíží spíš těm japonským.)

    Kikkoman a Yamasa jsou IMHO tak trošku McShoyu a McTamari, jako jsou dobrý, jídlo s nimi nezkazíš, ale nejsou ani nijak úžasné. Ty, co vozí Danfood od firmy Yamaki jsou IMHO překvapivě kvalitní! ;) A měl jsem teď Yuzu Ponzu značky Shibanuma a vůbec nebylo špatné, plánuju vyzkoušet i jejich shoyu, ale nechci mít doma několik flašek sojovky, už tak zabíraj ty asijský dochucovadla hrozně místa, tak asi počkám, až mi dojde. :)
    MATEJICEKKK
    MATEJICEKKK --- ---
    SOFIJKA: Zalezi na co. Na japonsky/korejsky jidla kikoman, na cinsky pouzivam leta tuto: https://images.app.goo.gl/BcnguYVfbegPNrmW8
    MRMNK
    MRMNK --- ---
    SOFIJKA: Shoyu san-j sojová omáčka BIO, dost se podoba oblibene Silver brand, ale bez glutamatu a spol.
    UMIAKI
    UMIAKI --- ---
    Nenene!
    Kupujte Dark Soy Sauce nebo Double Deluxe Soy Sauce od Lee Kum Ki.
    Thank me later🙂 ke Kikkomanu už se nebudete chtít vrátit.
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    SOFIJKA: Kikkoman, pullitr nebo litr
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    SOFIJKA: Jinak klasika litr Kikkoman za 180,-

    Kikkoman Sójová omáčka, 1 l | Susi.cz
    https://www.susi.cz/vyrobek/kikkoman-sojova-omacka-1-l/
    LOVE_DALI
    LOVE_DALI --- ---
    V Sapě

    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    SOFIJKA: Shin Food. Kikkoman 2l s menším obsahem soli (zelena zatka) na vaření - tsuyu a spol. Přísadovou beru tady

    Vyhledávání - Americké, Asijské, Evropské sladkosti | Pepis.shop
    https://www.pepis.shop/vyhledavani/?string=Kikkoman

    Nejčastěji tuhle

    Kikkoman Freshly Squeezed Nama Shoyu Soy Sauce 450ml JAP - Americké, Asijské, Evropské sladkosti | Pepis.shop
    https://www.pepis.shop/japonske-premiove-produkty/kikkoman-freshly-squeezed-nama-shoyu-soy-sauce-450ml-jap/
    LEENVECKA
    LEENVECKA --- ---
    SOFIJKA: kupuju korejskou Sempio 501. Ted byl malinko problem s dovozem do Cech ani na Namesti republiky jak je ten korejskej obchudek ji nemeli .. tak jsem si ji koupila tady a rovnou tech cca 900ml :) je to jedna z nejvic prodavanych sojovek v Koreji :)
    Sójová omáčka 501 - SEMPIO 860ml | Foodland
    https://www.foodland.sk/sojove-omacky/sojova-omacka-501-sempio-860ml/
    SOFIJKA
    SOFIJKA --- ---
    ahoj, podělíte se, jakou sójovku a kde kupujete? já vždycky zjistim, že mi dochází, zrovna když ji potřebuju, a pak kupuju u nejbližsího Vietnamce, kde maj buď nějaký shity s milionem ingrediencí, nebo malej Kikkoman za 120. tak bych se třeba pro příště připravila a koupila dobrou, velkou a za lepší cenu. filtr mi nic moc nevyhodil. díky!
    MOIRAIN
    MOIRAIN --- ---
    ZUZKAOU: nebyla, ona dlouho nebyla otevřena pro veřejnost
    venku lístek vyvěšený měli (+- měsíc zpátky) a jídla zněla jako obyčejné čínské bistro
    LEENVECKA
    LEENVECKA --- ---
    MOIRAIN: tak uz mam doma taky par kousku :) jasne, ze jsem to nepotrebovala, ale kdyz uz si varim vic a vic asie tak jsem si rekle, ze proste chci no :)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Hele byl jste někdo v taiwanské restauraci na vinohradech?

    Nějak se nenamáhají s českým jídlením lísktkem

    Taiwan Restaurant - 布拉格二区的餐馆
    https://taiwan-restaurant-restaurant.business.site/#posts
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    Hoj, zkoušel jste někdo vařit bopis? Případně lze na to zajít někde v ČR do restaurace?

    Bopis Recipe
    https://panlasangpinoy.com/bopis-pulutan-recipe/
    RODWY
    RODWY --- ---
    KASTA: delam to stejne...ja teda varim prevazne celozrnou nebo divokou travu.)
    jinak z ryzovaru v Japonsku byla dle me ryze opravdu lepsi..ten nas mel dokonce moznost vyberudle druhu ryze..

    btw..nekdo zkusenost s ryzovarem Steba RK4?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam