ZZGERO: no my jsme s nikým jiným, než s p. Doležálkem nejednali, takže tomu o té kolegyni spíš nevěřím, ale to není podstatné. já ho nepomlouvám, za svým názorem a hlavně za zkušeností si stojím. od toho tu tohle auditko přece je.
podstatné pro nás bylo, že nevyvíjel žádnou aktivitu. popis bytu i foto dostal od nás, i tak se tam vloudilo několik chyb. nepřišel s žádným návrhem, co jak zlepšit apod. to jsou podle mě služby naprd. když to srovnám s Tomáškem, který točil inzeráty na různých serverech, mírně je obměňoval apod., tak ta neaktivita úplně bije do očí.
mimochodem, v září a říjnu se v Krči byty 3+1 opravdu neprodávaly za 2,7M. začínaly na 3M :)
aby tedy byly informace kompletní, tak jsme od listopadu snížili cenu na 2,4 a prodali jsme za 2,35M, přičemž nás např. p. Kubík (i několik dalších makléřů se svými klienty) přesvědčoval, že cena by měla být tak 2,0 až 2,15M maximálně.
já to vidím tak, že v současné chvíli v podstatě nikdo neví, kolik byty mají stát. na jedné straně jsou kupující masírováni novinami, že byty půjdou rapidně dolů, ale jak vidno, ono to zase o tolik dolů nejde. žádná sleva 30 % apod. se nekoná.
na druhé straně prodávající (pokud opravdu nepotřebují nutně peníze za každou cenu) samozřejmě nechtějí na nějakou markantní slevu přistoupit.
perlička na závěr: makléř radil našemu kupujícímu, že má od naší ceny odečíst 10 %, a to ani tu cenu nevěděl. to jen dokazuje současný zmatek na trhu s byty.
P.S.: i když se to nedozvím, tak určitě budu mít dobré spaní, ale zajímalo by mě, z jakého důvodu a hlavně kdy nám chtěl tu smlouvu vypovědět :)