• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MISHUGERealitní kanceláře - zkusenosti, reference
    MARTINFOJTIK
    MARTINFOJTIK --- ---
    SUSANNA: Mrzí mě, že používáte argument, který se nezakládá na pravdě. Osobně vidím připsanou rezervaci na účtu a když se nyní podíváte na odkaz na Srealitách, tak sama uvidíte, že stav zakázky je rezervovaný. Dále považuji za zbytečné se k tomuto obchodnímu případu vyjadřovat. Přeji pěkný den bMartin Fojtík, Provozní a marketingový ředitel Fincentrum Reality
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    SUSANNA: pobavilas :)
    SUSANNA
    SUSANNA --- ---
    KONOPASLIK: Nevěřím, obešla jsem si v tomto domě majitele bytů v 10. patře. Nikdo z nich byt neprodává. Že by se makléř seknul a nevěděl by, v jakém patře se byt nachází? Také jsem mluvila s předsedou SV, ani on nevěděl o tom, že by v domě někdo prodával byt.
    KONOPASLIK
    KONOPASLIK --- ---
    ANDY_WARHOL: Njn, proto jsem se ve vedlejší diskusi před pár týdny zastával i konkurence. Prostě mám pocit, že padají ukvapené soudy aniž by někdo znal souvislosti. Většinu praktik, které tam byly zmíněny, sám nedělám a neschvaluju, ale (jak jsem rovněž psal) dokážu si představit, jak k situaci došlo a je mi jasné, že na klienta to pak působí přesně tak, jak se tam psalo.
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    KONOPASLIK: tak to se omlovam, pokud je to jak pises. ale obecne plati to co jsem rikal, nicmene sem rad, pokud tyto praktiky nekdo kdo v tom businesu podnika sam odsuzuje.
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    SUSANNA: fakt je sranda, jak se opici po autobazarech. v ackach maji treba neco cemu se rika dummy car, je to auto, kterych maji od stejneho typu hodne a tak daj inzerat s nepatrnym upozornenim, ze foto je pouze ilustracni,...
    KONOPASLIK
    KONOPASLIK --- ---
    KONOPASLIK, SUSANNA: Tak jsem se ptal nadřízeného pana Trčky, který má tento inzerát zveřejněný a situace je prozaická. Nabídka byla zveřejněna minulé pondělí, majitel požadoval velmi nízkou cenu, což způsobilo obrovský zájem o byt. Cena se prý po prvních ohlasech dokonce výrazně navyšovala. V úterý se konaly první prohlídky, ve středu a ve čtvrtek další, přišlo se prý podívat asi patnáct lidí za tři dny. Z těchto prohlídek vzešel zájemce, se kterým se ladila blokační smlouva, uzavřela se a nyní se čeká na přípis blokační zálohy na účet. Majitel si vymohl zachování bytu v inzerci pro případ, že by zájemce od blokace odstoupil před připsáním. Status "rezervováno" dostane nabídka ve chvíli, kdy budou peníze připsány.

Doufám, že to jako vysvětlení stačí a já sám jsem si oddychl, že se nejedná o žádnou "volavku" či podobnou věc, kteroužto metodu nepoužíváme a jsme zásadně proti podobným praktikám.
    IF_
    IF_ --- ---
    KEIKIN: Tu to chce vždycky:) Opravdu pár tisíc za právníka je při kupi to nejmenší. Já u nich byla jen na pár prohlídkách, ale byly tam opakovaně věci typu, že se neozvali zpátky, přehazovali si mě mezi makléřema a pod.
    KONOPASLIK
    KONOPASLIK --- ---
    SUSANNA: Prověřím, ve FR působím jako oblastní ředitel a tohle by se rozhodně stávat nemělo. Zjistím jak to je a hodím sem výsledek.
    KEIKIN
    KEIKIN --- ---
    JIRAN81:
    IF_:
    Nj, ale když ta nemovitost u jiné RK není. Bude to to chtít asi konzultaci s dobrým právníkem.
    SUSANNA
    SUSANNA --- ---
    Nová zkušenost s Fincentrum - dávají na internet falešné inzeráty: http://www.sreality.cz/detail/prodej/byt/3+1/praha-stodulky-bronzova/384217180 Ten byt neexistuje. Snažila jsem se bez úspěchu najít majitele, pak jsem zavolala do RK a dostala jsem klasickou odpověď "Tento byt je už zarezervovaný, ale můžeme Vám nabídnout jiný..." Na RK s tímto přístupem bych si dala pozor.
    IF_
    IF_ --- ---
    KEIKIN: Z me zkusenosti patri k tem horsim.
    PROTIWEN
    PROTIWEN --- ---
    Zdravím vespolek. Máte někdy bližší zkušenosti s rk Finnem?
    JIRAN81
    JIRAN81 --- ---
    KEIKIN: sting nebrat
    WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    MAJKA: Tak hlavně že "odsuzuje lež" :)
    MAJKA
    MAJKA --- ---
    negativní zkušenost s realitkou Defire. Konkrétně s makléřkou Lenkou Čejkovou. http://www.defire.cz/lenka-cejkova - První schůzku v bytě jsme si museli domluvit primo s majitelem, protoze nebyla schopna dorazit. Pak jsme se domluvili na slevě na byt, čekali dlouho na dodání stanov (byt v družstevním vlastnictví), a 2 hodiny před podpisem rezervační smlouvy od ní došel mail "Schůzka se ruší - ozvu se". E-mail! Ani se neobtěžovala zavolat.

Načež po telefonu sdělila, že byt prodali jinde za lepší cenu.

Naprosto nesolidní jednání, průtahy z jejich strany a nakonec tahle tečka, když už jsme se na byt natěšili. Kdyby nám řekla, že mají zájemce s nabídkou vyšší ceny, ale že s námi má rozjednáno, tak nám to říká, tak bychom na vyšší cenu přistoupili, ale ona to za našimi zády prodala a pro případ že by to nevyšlo si nechala nás. Za mě mazec, s touhle realitkou už nikdy
    PONCIK
    PONCIK --- ---
    KEIKIN: výhradní smlouva = bude nabízet výhradně jen ta smluvní RK, majitel nebude prodávat sám. Je otázka na kolik měsíců ho zlomily, po tu dobu nabízí/prodává jen RK. Bacha víc realitek může prodat a majitel platí všem smluvené provize. Lepší je polovýhradní smlouva nabízí RK i majitel.
    GREVE
    GREVE --- ---
    Pozitivní reference: makléř Ondřej Procházka z Českomoravské realitní a.s., pronájem bytu v Praze. Sice mu není moc rozumět (hrozně mumlá), ale je velice ochotný, profesionální a poměrně schopný. Setkal se se mnou v bytě asi čtyřikrát a pro podpis rezervační smlouvy za mnou přijel do kanceláře na druhé straně Prahy. Na provizi mi dal slevu a na rozdíl od standarních šejdířů nechtěl připočítávat DPH. S majitelem vyjednal další výhodné podmínky pro mě a nikdy se netvářil, že bychom ho jakkoliv obtěžovali.

Nájemní smlouvu připravovala právnička z RK a připravila ji kvalitně a zcela podle nového OZ, nebylo potřeba upravit nic zásadního. V podstatě myslím, že takhle by to mělo vypadat.
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    KEIKIN: asi ho presvedcili ze mu to prodaji za nejvyssi cenu. a nebo je to jinak. chteji to oni kvuli provizi, ktera je v procentech. a majitel si rve vlasy ze to podepsal, protoze uz mohl treba davno mit prodano
    KEIKIN
    KEIKIN --- ---
    Máte někdo zkušenost s RKSTING ? Prý mají na houby ty rezervační smlouvy. Chci koupit jeden barák s pozemkem, jenže mám pocit že makléř si s námi hraje. čeká na nejvyšší nabídku (nevím jestli majitel nebo on). Nevím jak dál, jestli mám cenu navýšit anebo čekat. Co když to někomu střelí a nás obejde ? A taky mám dotaz proč majitel podepsat s tou realitkou výhradní smlouvu ? Když chci nejvíc, tak přece rozhodmím barák do více realitek a uvidí se...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam