Poslední dobou mám jakožto jedináček velké problémy se svou matkou. Je mi 23 let, mé matce 59 let. Matka nemá příliš dobrý vztah s mým otcem, už několik let téměř nepodnikají žádné společné akce, každý sdílí svuj vlastní pokoj a komunikace mezi nimi je spíše jen v hádkách. Matka je čím dál víc protivná, zlá a závistivá, shledávám to tedy alespon tak já vůči sobě. Nejvíce mě vytáčí vyděračné poznámky typu: Radši si jdeš povídat tam a tam, než abys tu byla se mnou, není tady otec, mohli jsme zde mít klid...To zase radši budeš víkend trávit s rodinou(mého přítele), jsi tam pořád naložená, jsi sobec atd...Neskutečně mě tyto řeči odpuzují..Kolikrát bych i ráda doma byla, povídala si o osobních věcech, ale komunikace je spíše negativní...matka mě nepustí ke slovu, pořád mě obtěžuje s věcmi, kterými se zrovna zabývá ona...S ničím se jí už ani nemohu svěřit, neb mě skoro vubec neposloucha, konverzaci třeba přeruší tím, že mi odsekne a začne mi ukazovat, co právě zrovna vyrobila, co zase udělala, zatímco ja jsem se někde flákala..Kolikrát mi řekne, že jí nic neřikam, že se tady ani nemužeme normálně bavit, jenže ona necháme, že díky této atmosféře nemá člověk vubec naladu..Je pravda, že zaroven se zase hodně snaží, na mé kiamarady je příjemna, ale v zápětí se dokáže proměnit v příšernou čarodějnici, která okamžitě mění postoj k lidem o 100%...
Když říkám, že už se doma necítím dobře, tak začne brečet a hejkat, že mi teda děkuje a že doufa, že si taky tak hezky všude stěžuju, že mi tady všichni ubližujou..no prostě příšerný...Já vím, jediná možnost je se odstěhovat...to i podelší odmlce se docela sneseme:) prostě cítím, jak pořád chce slyšet vděk..to je mi děsně protivné..kolikrát bych tolik věcí udělala rada i sama, ale jelikož si o to tak protivně řiká, na just to neudělam! Třeba: taky bych chtěla, aby mi tady někdo připravil večeři..nebo skuhrá a dělá, že ji bolej zada, že chce namasírovat...a když zrovna něco dělam a řikam, že přijdu za chvili, odbyde mě, že už nic nechce, že nikdy nepřijdu hned!Modlim se jen, abych nebyla stejná:))
Má někdo podobnou zkušenost?