• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DOCTOR23Kemping a Freefleking
    MAJKL09
    MAJKL09 --- ---
    PAZI: byl jsem v Polsku před pár lety, jeli jsme v září po sezoně na free jsme spali na Krynica morska na parkovišti přímo u moře tři obytná auta a žádný problém.. jinak vnitrozemí úplně bez problémů.. od Kadaňsku dál k Německu už mi přišlo pobřeží trošku komerční jel jsem až k městečku Leba po pobřeží a i v září dost lidí.. parkoviště u moře všude, ale myslím že tam jsou zákazy.. jinak všude jsou celkem pěkné a levné kempy.. pláže nádherný, jídlo levný a samá rovina takže fajn spotřeba, jen silnice jsou hrozný a Poláci za volantem si myslí že jsou nesmrtelný... Doporučuji ti Wroclav, Toruň, Malbork, kempy jsou přímo ve městě. Pak Gižitská jezera určitě Gdaňsk a pak městečko Leba a duny kousek za ním.. záleží co tě baví a co bys rád viděl jinak všude jsou různé pozůstatky z druhý světový různé bunkry a raketová sila celkově to je téma na které tam narazíš skoro všude.. kdyby tě něco zajímalo tak se ptej...
    LPG
    LPG --- ---
    BODY: u té Vrbovky jsem byl před 14 dny a bylo mi řečeno že je to už jen pro sportovní rybolov a že mám smůlu
    BODY
    BODY --- ---
    PAZI
    PAZI --- ---
    Ahoj, tak nějak nevíme, kam na 14 dní jet. Balkán máme projetej, do Špáňa se nám nechce při současných cenách nafty, a tak nás napadlo Polsko. Mimo Krakowa jsem tam nikde nebyl. Je tam něco k vidění? Dá se tam spát mimo kempy u pobřeží aspoň troch rozumně?
    Nebo kde to máte rádi na takovou kratší dovolenou v okruhu 1000 km od ČR, kde se to v sezóně dá přežít? Díky.
    VERCA_ZABA
    VERCA_ZABA --- ---
    BODY: Byli jsme loni na konci srpna na piskovne u Vrbove Lhoty. Dá se stát hned u vody na asfaltu nebo na posekanem placku, typek ze stánku chtěl 200 na noc (obytnak, 2 dospělý, 2 děti a pes). Koupačka super, stánek dobrý pivo a jídlo, jen večer miliarda komárů.
    BODY
    BODY --- ---
    Jeste prosimvas - jak vypadaji piskovny a jezera v okoli Podebrad, Sadsky, Vrbovy lhoty?
    SMELLYDICKHEAD
    SMELLYDICKHEAD --- ---
    SMELLYDICKHEAD: A nebo zajedeš na tu s obsluhou a řekneš jim, že máš auto na plyn. Pokud máš redukci zabudovanou tak, že vypadá jako klasická plnička plynu.
    SMELLYDICKHEAD
    SMELLYDICKHEAD --- ---
    PPNEKK: Nejlepší je najít nonstop benzínku např. od obchodních řetězců jako je Super U, kde jede plynová hadice taktéž nonstop. Naplníš GPL - tedy LPG. Nicméně je to boj, LPG se dá naplnit všude, ale s obsluhou, ty nonstop samoobslužný musíš hledat…
    MBL409
    MBL409 --- ---
    PPNEKK: ve Francii jsou dva distribotoři čistého propanu. Ale jak to tam funguje s plněním, to netuším.
    REPSOL - sídlo město Toulouse
    CIE BORDELAISE DES GAS - sídlo Ambles
    MBL409
    MBL409 --- ---
    PPNEKK: frantíci to mají naruby.
    CNG = GNC - stlačený zemní plyn
    LNG = GNL - zkapalněný zemní plyn
    LPG = GPL - ve Francii převaha butanu a butylenu, procenta propanu neuvádějí.
    Ve Francii údajně problém s plněním láhví karavanům - přísnější legislativa - zákaz. Fungují prý jen na výměnu láhví.
    PPNEKK
    PPNEKK --- ---
    Ahoj. Prosim o radu. Ve Francii bych potřeboval nechat doplnit plyn do nasi plnici lahve.(nejlepe cisty propan) V cechach si jednoduse vyhledam plncii mista ,ale tady se mi nedari zadna plnci mista vygooglit a kdyz najdu benzinku(vim, ze si to tady taky nesmim sam plnit), tak tam maj stojan s GNL nebo GNC a to úplně netusim co je:)) (snazil jsem se to taky dohledat na netu, ale moudrej z toho nejsem. Diky za rady
    SM3
    SM3 --- ---
    SHYLOCK: Spali jsme v Bosně všude možně i ve stanu nebo jen tak ve spacáku, i na okraji Sarajeva a největší problém s místníma byl ten, že když nás objevili, tak se nás snažili ožrat ,)
    LESH
    LESH --- ---
    SHYLOCK: v Bosne je freekemping uplne vsude
    SHYLOCK
    SHYLOCK --- ---
    Ahoj, posílám jeden freeflek ze severu Chorvatska, konkrétně ostrov Rab - kdyby měl někdo cestu tak rád pošlu přesnější polohu. Jinak je ostrov hodně turistickej bez lepších možností spaní mimo kempy. Přesouvám se na víc na jih a pošlu pak všechny spoty, který stojí za to, protože tu budu několik týdnů.
    Jinak nebyl někdo Bosna Hercegovina? Slibuju si od toho větší svobodu co do freekepmingu a hlavně míň turistů)

    BODY
    BODY --- ---
    Hoj, nejaky tip na vikend Benešov - Česky Šternberk - Sázava Kostelec n Čl - a podobný okolí, koupani neni nutny, pripadne i ne free mista.
    BOB_GALLOWS
    BOB_GALLOWS --- ---
    Někdo tip na přespání v Srbsku? Vertikála Szeged - Prishtinë. Projíždíme a potřebujeme na divoko zakempit jednu noc (odpočinek - v autě, max stan).

    Nemusí to bejt nejhezčí místo na zeměkouli, ale ani skládka, mafiánský ghetto nebo minový pole. Naopak cenim pěknej výhled a rovnej plac bez šutrů a bordelu na stan. :)
    PPNEKK
    PPNEKK --- ---
    PANPOSPA: jsem si rikal, ze mi tam neco chybi :D sorry https://mapy.cz/s/gupegusene
    CUKI
    CUKI --- ---
    PPNEKK: No my spali teď na podzim z druhé strany. Ale v noci tam bylo v celku rušno, tak jsme ve dvě ráno vypadli pryč.

    Krom té vody se dá dobře vykoupat i v nádrži kousek a nebo ve "vodopádu".

    Ale nic jiného v Paříži lepšího není. A dřív tam bylo víc rušno. Když jsem tam spal poprvé, tak týden před tím tam zabili jednoho Čecha. Dneska už se i šlapky přemístili do dodávek u cesty.

    Malé doporučení. Nejedil bych tam tranzitem ve kterém bych měl červenou lampičku :-D
    PANPOSPA
    PANPOSPA --- ---
    PPNEKK: Gps?,)
    PPNEKK
    PPNEKK --- ---
    Paříž - freeflek u centra. Pitna voda u stání a freewifi z hippodromu v dosahu. Metro vzdalene asi 400m. Pro nase vraky s euro 0 vjezd povolen mezi 20:00 - 8:00 .

    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam