OMNIHASH: na ty jeho argumenty už nešlo reagovat nějak seriózně ! takže pro pořádek:
peak oil nebude znamenat návrat do středověku - to myslím zcela vážně.
peak oil je reálný, při dnešní spotřebě nemáme ropy na stovky let - o tom jsem silně přesvědčen
solární panely na ovcích - to byl "protestní vtip" - ani mě se moc nelíbí současná přestavba luk na solární elektrárny.... i když jako dočasný experiment se to nějak "ztratí v šumu" a ty panely aspoň zlevní
vlnolaminát - ve skutečnosti, tohle mě napadlo, když jsem se od skutečných pastevců dozvěděl, že o tu ostříhanou vlnu není v dnešní době nijak zvlášť velký zájem, a občas jí prostě musí vyhodit. fungovala by úplně stejně, jako sklolaminát nebo jiná laminovaná tkanina. přesněji by šlo o "plstěný laminát". v praxi jsem to nezkoušel, zatím.
všechno se vyrábí z ropy - tohle je argument stoupenců katastrofického Peak Oil, bez možnosti vyhnout se katastrofě. s těmito lidmi dost polemizuju.
ovce se nevyrábí z ropy - to myslím smrtelně vážně
geneticky modifikovaný osel - to ani není z mojí hlavy, mrkněte na
http://www.osel.cz
volské potahy - ve skutečnosti, může se ukázat, že jsou efektivnější, než třeba traktory na bionaftu. alespoň v některých případech. může a nemusí. traktor byl každopádně v určité fázi zábavnější a přinášel vyšší sociální status, než vůl (či buvol), apod.