XCHAOS: já ti nevím ale život bez práce jest životem bez náplně
představa že bych seděl doma na prdeli a čiměl na ranní pořady tv hovna mě opravdu neláká
ano práce je nutností,protože zajišťuje tvé přežití,aneb to máš jedno ječstli sběr a lov klučení lesa a potyčky s divou zvěří a lopežníky či facha!!!!!
Dřív lidé museli pracovat daleko tvrději a déle a dostali méně než dnes!!!!!!!!!
typický zemědělec vstával v 5.00 ráno ,spat chodil kolem 9 a celou tu dobu makal jak bulhar...
myslet si že tě dnešní systém činí otrokem práce a považovat za vykořisťvání dnešní systém v porovnání s klopotnou dřinou našich předků považuji za nehoráznost
7,30 pracovní doby,přičemž ot pracovní je u některých pozic a zaměstnánj spíš úsměvné,ostatně ty se u práce asi taky moc nezapotíš,to není NIC!
naši předci kteří nebyli tak hnusně vykořisťováná kapitálem dřeli do úmoru a mimochodem dlouhověkost je způsobena hádej čím,áno kefalín je to zejména snížení opotřebování organismu...(ano vše má své zápory, dnes se to zvrhává v obecnou lenost a téměř každý je dnes obézní)
ty nemáš představu o to m co je to práce a už vůbec ne o tom co je to za pakárnu ruční práce, zejména pak v zemědělství.
já jsem za mechanizaci, industrializaci a usnadnění klopotné lidské dřiny vděčný.
Pro mě, který se živí nemanuálně představuje zedničina,elektrikařina truhlařina a jiné srandy zábavu a relax(já jsem poměrně manuálně zručný, leckdy právě hodnotím s nahledem tvé teoretické nesmysly, ano mám realitvně dost zkušeností ve stavařině)
Vím co to je Vytahat po schodech do 2patra 2 palety betonu či 40m dlaždy v teplých,to ještě šlo,ale odbahnění tchánova rybníka to fakt zábava nebyla,takže po týdnu ručního se vrtání v jílu a bahně konečně nastoupa mechanizace,aneb spešl bagr do bahna...za minutu udělal víc než 3 lidi za týden,rybník byl hotov za 5 hodin, cena 20k,kontrolní otázka, co vyjde lépe,levněji a ekologičtěji???????...toliko k té kráse a malebnosti manuální práce.
Opravdu oceňuji lidskou práci a umím si jí vážit,a právě proto nechápu tvoje volání po návratu k primitivním a nevýkonným nástrojům, oproštění se od všeh vymožeností které člověku unmožňují tu mnohdy zbytečnou dřinu překonat pomocí techniky