• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DANKLARPejsci a pejskari - pohled z druhe strany
    DIVA
    DIVA --- ---
    INDIAN: podle mě chataření je specifický koníček, stejně jako pejskaření. s podivem zrovna u nás obojí převyšuje evropský průměr. obojí mi přijde pochopitelné .) jakkoli frekvence překvapuje

PATISLAV: aha, mi ta indiánova hláška přišla vcelku generalizující .) viz "asi se shodnem na tom, ze tim problemovym zivocisnym druhem sou predevsim pejskari". pak bych mohla kontrovat, že problémoví sou především lidi .) a myslet to přitom dobře ;)

PATISLAV: když se ti nelíbí vrah s nožem, jedním dechem zmiňuju prohibici. anebo plošné omezení jakéhokoli prostředku agrese. nejde o prostředek samotný, tje ta pointa

btw bojíš se jen některých řidičů? nebo preventivně všech (některých pejskařů? nebo..). zatím jsem z tvého působení tady vyrozuměla, že vnímáš jako hrozbu jakéhokoli psa kterého máš minout, resp který se může přiblížit na "kousatelnou" vzdálenost
    PATISLAV
    PATISLAV --- ---
    DIVA: ale nikdo nechce nic plošně řešit na pejskařích. Po milionté: vadí mi pejskaři, co nejsou schopní své psy vychovat a pejskaři, co nedokáží pochopit, že jejich půlmetrákový miláček je pro mě automaticky ohrožující, protože nevím, jestli je jejich pes vychovaný nebo ne, a dozvím se to jedině tak, jestli po mě ten pes vyjede nebo ne. Pejskaři, co umí své psy naučit kázni a respektují vyhlášky a další nařízení, jsou mi naopak sympatičtí.

DIVA: Ale prosím tě, tvoje analogie hapruje na základní logice. Vrah má úmysl vraždit. Proto je irelevantní, jakou zbraň použije. Pejskař nemá v úmyslu napadnou svým psem cizího člověka. Může se to ale stát, pokud ho nemá pod kontrolou. Chceš-li analogii, napadá mě třeba řidič, který řídí silnější auto nebo motorku, než na kterou stačí. Nemá v úmyslu spáchat nehodu, ale stát se to může, pokud svůj stroj nemá pod kontrolou. Ekvivalentně se také takových řidičů obávám.
    INDIAN
    INDIAN --- ---
    DIVA: na tvoje otazky imho existujou docela jednoznacny odpovedi ne?

zajima me to, protoze hlavne ta kvantita je pro me nepochopitelna.
    DIVA
    DIVA --- ---
    PATISLAV: btw ta úvaha je chybná stejným způsobem, jako úvahy, které vedly k prohibici. když vrahovi znemožníš použít nůž, uškrtí tě strunou. vem blbcům psy, ale nemysli si že sis pomohl
    DIVA
    DIVA --- ---
    INDIAN: a proč tu má každá druhá domácnost vlastní rekreační objekt v nejbližší kopcovité krajině? .) a co sakra vidíme na nedomrlém víně..? a syrečky? no posuď ;)
    DIVA
    DIVA --- ---
    PATISLAV: kým: tím, kdo by diskutovaný problém řešil plošně na "pejskařích" ("problémovým druhem jsou pejskaři" viz INDIAN); kde: tam, kde by řešení platilo, tzn patrně na veřejném prostranství. a byl bys tak laskav, a přestal ignorovat moje dotazy? :)
    INDIAN
    INDIAN --- ---
    me by teda predevsim zajimalo, proc za posledni 2 desetileti tak rapidne narostlo v cechach tech radoby chovatelu, proc kdyz clovek prijede do jakykoli evropsky metropole, je to tak nak v normalu a kdyz se objevi trebas zrovna v praglu po ranu, vypada to na ulici jak na nakym kynologickym mecheche?
    TYCZKA
    TYCZKA --- ---
    PATISLAV: já říkám, že nekoho omezuješ? myslím, že svým přístupem omezuješ bohužel jen sám sebe...nebo spíš se necháváš být omezován :)

PATISLAV: ano vidíš v nich potencionální nebezpečí, o tom mluvím :)
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    PATISLAV: ale psy vynechat klidne muzes. ja bych rozhodne nevynechaval lidskej faktor. vono uprimne, dementu sem videl i na nyxu celou radu, nejen v realu.
    PATISLAV
    PATISLAV --- ---
    TYCZKA: A tím omezuju koho a jak? To byl jen povzdech.
    PATISLAV
    PATISLAV --- ---
    TYCZKA: ale ty psy z té rovnice přeci nemůžeš vynechat. Jistě, že oni za to nemůžou, ale jsou tím objektem, který reálně a přímo může způsobit problém.
    TYCZKA
    TYCZKA --- ---
    PATISLAV: promin, ale tenhle příspěvek tomu, co jsi napsal vyloženě odpovídá :D

PATISLAV --- --- 11:52:21 7.10.2011 --- 00:29 :: diskuze :: Pejsci a pejskari - pohled z druhe stran
    2 odpovědi (+1)
    A do prdele, proč sem vůbec ti čoklofilové lezou a mají potřebu nám vysvětlovat naši pomýlenost? Nevšiml jsem si, že by někdo lezl do jejich klubů a vysvětloval jim, že doma chovají hnusnou a nebezpečnou obludu.
    PATISLAV
    PATISLAV --- ---
    DIVA: kým a kde?

TYCZKA: Myslím, že tu bylo zmíněno asi tisíckrát, že nemáme problém se psy obecně, ale se psy nevychovanými a nebezpečnými, a pak samozřejmě s pejskaři, kteří své psy neumí vychovat.
    TYCZKA
    TYCZKA --- ---
    INDIAN: v tom s tebou souhlasim, ale zase to nelze puasalizovat...

ty jako jeden z mála povazujes problem negaticních jevů souvisejících s chovem psů pouze v lidech (tam podle me take skutecne je), z ostatnich tady bohuzel casto cisi velka negace i ke psum samotnym, coz je druha stranka veci, ta pro me zajimavejsi, jestli mi rozumis :))
    DIVA
    DIVA --- ---
    INDIAN: stejně tak budou (jiní) pejskaři těmi, kdo je nespravedlivě omezován ;)
    INDIAN
    INDIAN --- ---
    TYCZKA: mno asi se shodnem na tom, ze tim problemovym zivocisnym druhem sou predevsim pejskari
    TYCZKA
    TYCZKA --- ---
    ja tohle beru jako "fňukací" auditko lidí, kteří mají osobní problém s jedním celým živočišným druhem a to, že mohou své názory a zkušenosti sdílet se stejně "postiženými" lidmi jim nějakým způsobem pomáhá.

Jako terapeut, používající psa jako přímý nástroj terapeutické činnosti sem chodím pro zajímavý studijní materiál. Odbourávání strachu a negativních pocitů ze psů je totiž součástí mojí práce a už jsem tady na leccos přišla :)

kže díky kluci :)
    DIVA
    DIVA --- ---
    PATISLAV: ptž jednak i pejskař může mít názor na pejskaře, ale především mezi pejskaři se líp šíří antipejskařská osvěta.. no ne? .)

DOCKINEZ: byl by to přehnaný příměr. tak jako ňáká sopka třeba znečišťuje prostředí víc než auto

PATISLAV: vlka prakticky nelze domestikovat (vychovat), což ho od psa výrazně odlišuje

PATISLAV: kdybych to měla mínusnout tak třeba proto, že věřím, že společný výskyt psa a dítěte má korigovat rodič a psovod, ne pouze psovod
    PATISLAV
    PATISLAV --- ---
    LKA: Ale jistě, že je, ale už to spíš připomíná nálet potrefených hus. Všimni si, že někteří lidé sem nepřicházejí diskutovat, jako ty, ale jen urážet či trollovat (viz [ CRS1138 @ Pejsci a pejskari - pohled z druhe strany ] )
    LKA
    LKA --- ---
    PATISLAV: Zajima me pohled z druhe strany. Pocity ktere nemam, lidi ktere treba potkavam a nevedome je ..co, omezuji, ohrozuji? Semtam se reakci na nejaky vas prispevek neubranim. Mozna sem spatne pochopil, ze tady neni diskuse.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam