• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DANKLARPejsci a pejskari - pohled z druhe strany
    DANKLAR
    DANKLAR --- ---
    DIVA: prosim bez urazek
    DIVA
    DIVA --- ---
    STRIX: i tahle zkušenost je užitečná. díky takovým jako jsi ty si víc vážím diskuzí s lidmi jiných názorů .)
    DIVA
    DIVA --- ---
    STRIX: nevíš, nevadí. ale pokud možno mluv spíš o něčem o čem víš

já nehudruju, já mluvím věcně. abych ti pomohla udržet souvislost: píšu že kdyby psí poplatek byl poplatkem za pytlíky, určitě bych nějaké dostala vzhledem k tomu, že poplatky platím. na to ty reaguješ nejen vulgárně, ale i zdánlivě mimo mísu, pročež se ujišťuju, jestli skutečně zpochybňuješ něco z toho co uvádím v reagovaném příspěvku. tohle ber jako ještě jednu výzvu bavit se k věci

tací jistě taky existují, stejně jako ti, kteří sice platit chtějí, ale nechtějí ze sebe dělat blázny

jenže jedna nespravedlnost neomlouvá jinou nespravedlnost. to že laco zapíchl dežu neznamená že by měl franta zapíchnout pepu. jestli ti vadí (np.) výše zdanění, sleduj politiku a choď k volbám, případně se angažuj aktivně

proč konkrétně je to ubohé? chápu že drnkám na citlivou strunu (skoro) každé (nejen) ženy. ale zkus se nejprv vyvztekat mimo náš dialog a pak se pokus to vyjádřit nějak na úrovni. díky

poslední výrok je neprosto správný
    MOREEN
    MOREEN --- ---
    DANKLAR: Spíš bylo myšleno, že lidská mentalita reaguje vždycky na jeden konkrétní případ, který osloví veřejnost.. To že v tom útulku byly i jiný psy nikoho nezajímá, chudinka týraná potřebuje pomoct.. :-) Jako je fajn, že se ještě občas chytíme za nos a složíme se na "dobrou věc", ale... V době, kdy bankovní příkaz nebo složenka trvá max. tři dny a útulek už na 400 tisících poprvé informoval o částce, na 600 tisících sbírku ukončí a i přesto další týden chodí peníze... Tohle mě opravdu zaráží. :-)
    DIVA
    DIVA --- ---
    LKA: tje jak tvrdit že mám-li malého psa co produkuje drobná hovénka, není jejich úklid závazný. nn, i pokud žiju ve čtvrti která nemá tolik psů (nebo jich naopak má příliš, ani nevím jak jsi to vlastně myslel), každopádně pokud jim platím poplatek za pytlíky, chci od nich ty svoje pytlíky dostat. když úřad ví jak inkasovat moje peníze, jistě by přišel i na to jak poskytnout avizovanou protihodnotu. ten současný systém, jestli opravdu je zamýšlen jako směna peněz za prostředky úklidu, o čemž pochybuju, není funkční

STRIX: a ta spatřená osoba, nezvedala doufám i obaly od potravin ležící mezi psíma výkalama.. ráda bych se pak totiž o náklady na provoz toho pracovníka dělila s konzumenty rychlého občerstvení. podle jednotné logiky se totiž na párek v rohlíku patří uvalit daň, kterou město využije k odklizení zbylého ubrousku. samozřejmě nehledě na slušné párkožrouty, kteří vědí kam správně se svým smetím. a co takhle extra daň na alkohol za sobotně ranní koláče okolo míst kde se scházejí konzumenti. že bys skrz svoje dvě deci po večeři přispěla těm co lejou tak že tu večeři neudrží

STRIX: ale jistě, pokud je úklidový poplatek z mojí kapsy, patří se na úklid po mém psovi. přijde ti to nějak nesmyslné?

OMNIHASH: že by kvůli jednomu telefonu změnili politiku? v žádném z košů ve čtvrti kde jsem naposled žila prakticky nikdy nebývaly pytlíky. je možné že k tomu docházelo po celý rok a všude ryze nedopatřením?

STRIX: odradí to především ty s průměrnými mzdami platit městu za psy vůbec cokoli

STRIX: tohle si upřímně myslím že je poměrně běžný původ nesnášenlivosti mezi lidmi. podle tebe se s tebou zachází špatně (nefér sociální a zdravotná daně), proto vyžaduješ aby se nefér jednalo i s ostatními (daně z modrých svetrů). a tohle je cesta do pekel zase podle mě, namísto řešení problémů vytvářet další. ale pokud takový život podporuješ, je dobře že takový život i žiješ

STRIX: starousedlíci naproti (majitelé labradora) se právě minulý měsíc, po porodu jejich sousedky, museli vystěhovat, v bytě se už nedalo vydržet. jak ti k tomu přijdou, to mi teda řekni

(a jinak o dětském brekotu jsem mluvila už s x čerstvýma matkama. ale to je prostě zbytečný. žádná z nich nepochopí, proč někomu může vadit to, že sousedovic mimino vyje jak na lesy... nechápou, že někdo prostě může dělat na směny a potřebuje přes den spát, místo toho, aby poslouchal jejich děcko, které neumí bejt doma samo, a dokonce ani s matkou... nebo že někdo má psa, který je kvůli tomu nervní a štěká, atd.)
    MAGDALENA
    MAGDALENA --- ---
    STRIX: ohrazuju se proti tomu, ze "nikdo z nich nepochopi". Mam dva psy a od te doby co se sousedovi narodila holcicka se ta vetsi psice rozhodla snad "komunikovat" s mimcem. Jsem strasne rada ze ta starsi je hlucha, protoze me z toho duetu vrestici dite a stekajici pes hrabne:-)
    Snazila jsem jak to jde, ale bohuzel se mi ji nepovedlo odpoutat od mimca...Vsechno ostatni zvlada, ale tu holcicku ne. Sousede musi jasat, stejne jako ja :-(
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    STRIX: nebo kdyz mimino rve a deti behaj. to je hrozne diskutabilni. myslim, ze je spis vetsi problem poslat do prdele cizi deti, protoze to hnedka zacne bejt jeden strasnej nepritel deti, nez poslat do prdele psa, kterej me sere.
    ja teda psa mam, takovy 40kg telatko a nemam problem poslat do prdele ciziho psa (na navsteve), kdyz dela ty veci ktery popisujes. chapu, vocad pocad.
    ad vecne stekajici psi, to je problem. jenze co mam tak vypozorovany, obvykle to sou maly psi zmrdi u lidi (obvykle duchodovyho veku), kdy ten pes je rozmazlenej jak dite a terorizuje svy okoli. to me taky sere. v jedny ulici kus od nas ma typek 10-12 civav, yorksiru a jinejch malejch zmrdu. to kdyz se rozsteka a je jedno jestli v dome nebo na zahrade... :) obcas mi rikaj sousedi abych vypustil fenu a par jich zakousla...
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    STRIX: jako chapu te a doufam, ze si schopna tyto pripominky rici pripadnymu pejskari do oci, aby bylo uz od zacatku pri setkani jasno, jak to mas s pejskama.

kazdopadne neda mi okomentovat sama se začnu zajímat a muchlat ho - mám spoustu oblíbených psů svých známých coz mi trosku prijde, ze zrovna kdyz pes pochopil, ze te nema otravovat a najde si nejakou jinou zabavu, tak ty pribehnes a zacnes ho muchlat :) a ty nevis jestli se mu to zrovna hodi a nebo nehodi... :)
    DANKLAR
    DANKLAR --- ---
    MOREEN: "Tři čtvrtě milionu vybrat na jednu týranou čubu? Fakt nechápu"

Já to chápu. To byli pejskaři, co se na to složili. :)
    MOREEN
    MOREEN --- ---
    DANKLAR: Tohle je vyjádření k roku 2012, jestli správně čtu.. A loni pro mě naprosto nepochopitelná histerie zrovna v chrudimským útulku okolo fenky Rosi... Lidi vážně nemyslí. Už když tam bylo přes 600 tisíc tak to útulek ukončil, ale stejně ještě další týden chodily peníze.. Tři čtvrtě milionu vybrat na jednu týranou čubu? Fakt nechápu. On asi veřejně přístupný seznam dárců má dost velký psychologický vliv = prostě pošlu taky, když poslali všichni moji známí.
    TESSS
    TESSS --- ---
    STRIX: me prislo, ze jsi se zasekla na toulavejch psech, coz je podle me ten velmi maly problem :-)
    TESSS
    TESSS --- ---
    STRIX: par volne se pohybujich psu jsem za zivot videla a to vzdy jen na vesnici, za to volne zijich kocek vidam dost....
    Ty neustale pouzivas argument o toulavejch psech, tak me zajima, kolik jich bezne vidas, proto mas zrejmne jinou zkusenot nez ja.
    TESSS
    TESSS --- ---
    STRIX: kolik toulavejch psu bezne potkavas?
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    IF_: srat te to muze. Mne by zas mohlo srat, ze nesportujici dement s hroznou zivotospravou, kterej se akorat vali doma na gauci a ve ctyriceti bude mit infarkt, plati nizsi zdravotni nez ja jen proto, ze ma nizsi vyplatu, tedy ze se vyse "pojistneho" neodviji jako od miry rizikovosti. Ale nadelas s tim neco? Tezko...

Hele, kvuli tomuhle se nerozciluj, nema to cenu.
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    IF_: na tom prikladu nize uvedenem je jasne videt, ze vynalozene prostredky jsou vyssi nez vybrane poplatky. V cem je problem? Nemaji byt misto fnukani čoklofilove radi, ze jim obec jejich konicek dotuje z dani spoluobcanu? :)
    IF_
    IF_ --- ---
    Me osobne treba sere ze nejsou zvyhodnovani lide co maji vykastrovane psy. Protoze pokud mas kastrata ma obec jistotu ze nebudes plodit dalsi potencialne nezaopatrene psy ktery nikdo nechce a myslim, ze pokud by se to zvyhodnilo, pocet psu a nezodpovednych majitelu by se tu mohl trochu srovnat.
    IF_
    IF_ --- ---
    DOCKINEZ: No evidentne domniva kdyz tady si x lidi myslelo,ze ty penize jdou skutecne na finacovani psu a oni se proste jen dal prerozdelujou stejne jako to socialni, zdravotni nebo poplatky za emise a podobne dane a poplatky:)
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    Uprimne, to jsou detinsky zblepty. Clovek plati socialni a zdravotni dane (nikoliv pojisteni, bacha), a snad ani ten nejvetsi naiva se nedomniva, ze se mu odvedeny castky nekde stradaj na ucte, aby, az bude nemocnej nebo starej, mu je nas milovanej stat do puntiku vyplatil i s urokama.

Tak proc si mysli, ze s poplatkama z coklu to bude jinak?
    LOPIK
    LOPIK --- ---
    BARRACUS: A na základě čích bych měl usuzovat? Tvojich?
    Lidi si zvolili nějaký zastupitele, blablabla, ty tam odhlasovali poplatky takový jaký jsou, protože to tak "většina chce" - vymýšlet si nějaký důvody, nebo snad co se z toho má platit je v podstatě celkem irelevantní.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam