LKA: tje jak tvrdit že mám-li malého psa co produkuje drobná hovénka, není jejich úklid závazný. nn, i pokud žiju ve čtvrti která nemá tolik psů (nebo jich naopak má příliš, ani nevím jak jsi to vlastně myslel), každopádně pokud jim platím poplatek za pytlíky, chci od nich ty svoje pytlíky dostat. když úřad ví jak inkasovat moje peníze, jistě by přišel i na to jak poskytnout avizovanou protihodnotu. ten současný systém, jestli opravdu je zamýšlen jako směna peněz za prostředky úklidu, o čemž pochybuju, není funkční
STRIX: a ta spatřená osoba, nezvedala doufám i obaly od potravin ležící mezi psíma výkalama.. ráda bych se pak totiž o náklady na provoz toho pracovníka dělila s konzumenty rychlého občerstvení. podle jednotné logiky se totiž na párek v rohlíku patří uvalit daň, kterou město využije k odklizení zbylého ubrousku. samozřejmě nehledě na slušné párkožrouty, kteří vědí kam správně se svým smetím. a co takhle extra daň na alkohol za sobotně ranní koláče okolo míst kde se scházejí konzumenti. že bys skrz svoje dvě deci po večeři přispěla těm co lejou tak že tu večeři neudrží
STRIX: ale jistě, pokud je úklidový poplatek z mojí kapsy, patří se na úklid po mém psovi. přijde ti to nějak nesmyslné?
OMNIHASH: že by kvůli jednomu telefonu změnili politiku? v žádném z košů ve čtvrti kde jsem naposled žila prakticky nikdy nebývaly pytlíky. je možné že k tomu docházelo po celý rok a všude ryze nedopatřením?
STRIX: odradí to především ty s průměrnými mzdami platit městu za psy vůbec cokoli
STRIX: tohle si upřímně myslím že je poměrně běžný původ nesnášenlivosti mezi lidmi. podle tebe se s tebou zachází špatně (nefér sociální a zdravotná daně), proto vyžaduješ aby se nefér jednalo i s ostatními (daně z modrých svetrů). a tohle je cesta do pekel zase podle mě, namísto řešení problémů vytvářet další. ale pokud takový život podporuješ, je dobře že takový život i žiješ
STRIX: starousedlíci naproti (majitelé labradora) se právě minulý měsíc, po porodu jejich sousedky, museli vystěhovat, v bytě se už nedalo vydržet. jak ti k tomu přijdou, to mi teda řekni
(a jinak o dětském brekotu jsem mluvila už s x čerstvýma matkama. ale to je prostě zbytečný. žádná z nich nepochopí, proč někomu může vadit to, že sousedovic mimino vyje jak na lesy... nechápou, že někdo prostě může dělat na směny a potřebuje přes den spát, místo toho, aby poslouchal jejich děcko, které neumí bejt doma samo, a dokonce ani s matkou... nebo že někdo má psa, který je kvůli tomu nervní a štěká, atd.)