• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GOBERSČokoláda - Läderach, Toblerone, Lindt, Nestlé a spol.
    SELLIGAN
    SELLIGAN --- ---
    ale priste mi fakt staci spis ruznorodejsi cokolada a kosticka na osobu
    SELLIGAN
    SELLIGAN --- ---
    GOBERS: no, me stacilo uz to, ze jsem mela migrenu jak krava takze za to zvraceni muzu migrenu :)
    ja rozhodne nejsem zadna etericka degustatorka - jsem schopna sezrat celou tabulku cokolady (pravda-tak moc si ji nikdy nevychutnavam)
    VRATENKA
    VRATENKA --- ---
    sakra, ja to prosvihla, nee, svet neni fer!!!
    GOBERS
    GOBERS --- ---
    NANTHEI: Tak zrovna na Tebe by to třeba mohlo mít terapeutické účinky. ;-)
    GOBERS
    GOBERS --- ---
    SELLIGAN: Je to poučení pro příště, že to chce ještě menší dávky. Zejména pro křehké etérické degustátorky. ;-)
    MACSKA
    MACSKA --- ---
    připojuji se k díkům a doufám, že sem ID QUERER napíše o šatně fotbalového mužstva a vodě z nádobí ;-)
    SELLIGAN
    SELLIGAN --- ---
    jj, byla to prima akce! Diky hostitelum, Gobbersovi a negustátorům :)

    akorat ze jsem si po 9ti kostickach cokolady dokazala cokoladu skoro znechutit a bohuzel zaludek pak vecer polevil a degustatorsky zazitek se mnou nesdilel...

    ale stihla jsem prijet neco tesne po pulnoci domu
    MAIMONIDES
    MAIMONIDES --- ---
    Dobré dobré to bylo.
    STEPNI_VLK
    STEPNI_VLK --- ---
    GOBERS: Leather? No ty vole! :)

    ZUZKAOU: Zkaramelizované Salko je děsně nebezpečná záležitost. Znám - při výrobě vánočního/velikonočního cukroví doma běžný "odpad" ke spotřebě. ;) Už teď se tedy tohohle bojím, a to jsem to ještě ani nečetl, ani nechutnal, hehe..
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Odbočka od degustace

    Z cuketkova blogu - postup na výrobu karamelizované bílé čokolády. Jestli jste někdy zkoušeli karamelizovat salko do nějakého receptu, tak to je strašluvácky nebezpečná věc, tohle zní jako že to má stonásobně větší palebnou chuťovou sílu
    http://www.cuketka.cz/?p=1986

    LA_CHOUETTE
    LA_CHOUETTE --- ---
    naposled jsem se hlásila na 17. a dneska to bohužel nestíhám :-( takže odpadám.
    čokoládové refernece o té dnešnéí akci prosím piště citlivě, ať my nedorazivší, moc nepláčeme!
    WATTEVILLE
    WATTEVILLE --- ---
    OK :)
    GOBERS
    GOBERS --- ---
    WATTEVILLE: Já teď jdu někam nechat tisknout pokyny k degustování a degustační listy pro degustátory, tak když budou mít v kavárně barevnou tiskárnu, tak vytisknu i toto.
    WATTEVILLE
    WATTEVILLE --- ---
    Sakra, mohla jsem to vytisknout na barevné tiskárně, takhle už nemůžu :
    GOBERS
    GOBERS --- ---
    Ještě jedna pomůcka pro degustátory - tabulka terminologie chutí, které se v čokoládě vyskytují (je to stejné, jako při degustaci vína, jednotlivé složky chutě se přirovnávají k různým typickým chutím).

    GOBERS
    GOBERS --- ---
    WATTEVILLE: To je fajn. Jemný čaj na neutralizaci chuti je výborná věc.
    WATTEVILLE
    WATTEVILLE --- ---
    Delkátní bílý čaj máme, možná i nějaký jemný ff darjeeling by se našel.
    GOBERS
    GOBERS --- ---
    IORETH: To ano, protože čekám, až se vyjádří LA_CHOUETTE, která se hlásila dřív a má proto přednost.
    IORETH
    IORETH --- ---
    GOBERS: No ale jenom jako hosta/náhradníka.
    GOBERS
    GOBERS --- ---
    MAIMONIDES: Už Ti takhle v 17:15 někdo řekl, že jsi úžasný? Tak kdyžtak pár těch vod vezmi, ať se s nimi nemusím tahat přes Prahu.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam