• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    STEPNI_VLKWhisk(e)y & další kvalitní druhy alkoholu, jakož i vše o míchání drinků, nejlepších ingrediencích, skle atd.
    VALDA
    VALDA --- ---
    hmm ... to se asi neuvidíme ... začátkem ledna bych sice ještě měl být ve vlasti, ale krapítek na opačném konci než je Malá strana. Na opačném konci republiky myslím. Přes Matičku Prahu se přetáhnu jen cestou na letiště a to si raději nechám klubovnu ujít :).
    Jinak jsem pod dojmem z přečtení stránek whisky klubu začal na svých lahvích hledat nápis nonchillfiltred ... marně :)). Ale dnes při návštěvě obchodu jsem byl mnohem úspěšnější ... a i cena je ... ... hmm ... dostupná (tak jednou do měsíce). Tak jsem zvědav.
    GOBERS
    GOBERS --- ---
    LAKER: Jsem pro!! Nekdy v lednu, to budu v CR.
    LAKER
    LAKER --- ---
    nejradsi mam Jameson 12 bez ledu, matonku zvlast...
    Sraz whiskey klubu ? U Glena na Malý Straně maj velkej výběr :]
    GOBERS
    GOBERS --- ---
    REAP: To ale mluvis o cigaretach, ne?
    REAP
    REAP --- ---
    TAMTU: Ano, Bushmils je skvělá. Zrovna v pátek padla desetiletá. Škoda jen, že jsem byl již tak na sračky, že jsem to do sebe házel s colou ;-).
    IGRACEK: Také to mám kousek, ale vůbec o tom nevím. Jsem zvědav.
    GOBERS: Snažím se nekouřit, zabíjí chuťové buňky a mění chuť whisky (nehraju si na "fajnšmejkra", jak jsem již nejednou řekl, piju to i s colou...), snažím se to zásadně oddělovat. Na druhou stranu - jsem poměrně těžkej kuřák, takže jakmile je večer s whisky, ta krabička padne.
    KENJIRO
    KENJIRO --- ---
    Co je irské, to je dobré :-)
    VIRUS31
    VIRUS31 --- ---
    Tullamore Dew na ledu + mineralka vedle
    nebo Jameson
    VALDA
    VALDA --- ---
    GOBERS: tak to mám opravdu radost. Už se těším až to vyzkouším. Ne, že bych měl s doutníky a alkoholem dobré zkušenosti, ale ty zlé jsou snad jen otázkou množství :)

IGRACEK: ty to máš kousek a váháš??? tststs ;)) (dík za fajn odkaz)
    IGRACEK
    IGRACEK --- ---
    TAMTU: ano, uz se tesim jaky 'vstup' si koupim :]

GOBERS: jinak nelze
    GOBERS
    GOBERS --- ---
    VALDA: Samozrejme!! Bajecna kombinace. Ja jsem v podstate take nekurak (skoro). Cigaretu do pusy nevezmu, sem tam si dam ten doutnik nebo dymku. A to se k whisk(e)y bajecne hodi.
    VALDA
    VALDA --- ---
    a měl jste někdo whisky s doutníkem? docela mě to, ač nekuřáka láká ... jde o tu atmošku jak jsem psal ;)
    VALDA
    VALDA --- ---
    ale abych jenom blbě nepindal ... pojďtě na skleničku (je to aktualni - pravě ji mam před sebou ;) ) a bacha nejak je větší než se zdá

TAMTU
    TAMTU --- ---
    IGRACEK: wow ta klubovna whisky klubu vypádá dobře zásobeně :-DDD
    TAMTU
    TAMTU --- ---
    VALDA: takže zpět na stromy, je to jinak :-D, jde o to, že licence udělená králem Jakubem I. se vztahuje na OBLAST (Rowte) kolem palírny Bushmills, a ne na tuto samotnou :-)) ta byla založena až PO Old Kilbeggan Distillery, jak tvrdí jakýsi pan Jack Teeling v tom blogu, což z Killbegans dělá SKUTEČNĚ nejstarší licencovanou palírnu na světě, muhaahha
    TAMTU
    TAMTU --- ---
    VALDA: řekl bych že nekacaj (ale kdo ví), ovšem Bushmills skutečně JE nejstarší licencovaná palírna na světě, 20. dubna 1608 Jakub I. uděluje Thomasu Phillipsovi, guvernéru Ulsteru, licenci k pálení 'uisce beatha' (gaelsky (skotská keltština) voda života) na území zvaném Rowte v Antrimu... (viz. www.bushmills.com, nebo wikipedie), asi půjde o to slovíčko 'continuosly'
    VALDA
    VALDA --- ---
    TAMTU: BTW moje angličtina není tak úplně well, ale Bushmills asi nebude nejstarší licencovaná palírna na světě, protože jinak by tady (http://www.cooleywhiskey.com/_products/kilbeggan.shtml - viz. Vlčák 12:32:50 8.12.2007) kecali. Leda by nefungovala "continuously" ... ale to je jen detail. Určitě ji zkusím, jen se musím rozhodnout, jestli bude před nebo po Kilbegganovi :)) Ale takové rozhodování mám docela rád.
    nejde náhodou o stejnou destilárnu, že? :))
    IGRACEK
    IGRACEK --- ---
    ma nekdo zkusenosti s whisky klubem v holesovicich? mam to kousek tak sem si rikal, ze bych se tam zapsal ;] http://www.iwhisky.cz/
    VALDA
    VALDA --- ---
    STEPNI_VLK: sranda s těma začátkama ... co jsem se kdysi dávno semtam dostal k ucucnutí whisky, tak to chutnalo jak mýdlový voda. Potom kamarád na jednom posezení u něj otevřel nějakou whisky (jeho babička/zpěvačka jí dostala jako prezent a vzhledem k tomu, že je tradicionalistka z Valašska, tak jí whisky netřeba :)) ) a tehdy jsem poprvé zbystřil, že by na ní něco mohlo být.
    No a dnes je pro mě pití whisky zážitek, tvořený její chutí a atmosférou kterou mám s whisky spojenou. Proto taky nerad úmyslně (no ono se to občas stejně zvrhne) žahnu celou lahev. Opít se z ní je v poho, ožrat nikoliv :))
    Co se ředění týče, tak jsem za čistou vodu. Ale co jsem slyšel, tak angláni si s tím nelámou hlavu a dávají ji se vším možným od sodovek až po piva :)
    STEPNI_VLK: to je to co amíci ze zoufalství delaj´ z kukuřice?? :))) ... ne taky mám Jacka z Tennessee rád a začínal jsem s ním
    ... a ze skotských zkus mnou již několikrát zmiňovaný Glenmorangie (ale super je taky The Glenlivet, Glenfiddich /asi jsem zatížený na gleny/)
    MONICARDIO: nene ... za jeden večer jich na firemním večírku raději moc nestřídej ;)))
    GOBERS
    GOBERS --- ---
    MONICARDIO: Muzes zacit mladymi svetlymi lehkymi whisk(e)y a postupne prechazet ke starsim a plnejsim. To je jako s vinem.
    STEPNI_VLK
    STEPNI_VLK --- ---
    GATSUNGA: To všechno (časem) bude.. alespoň si v to dovolím doufat. ;)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam