BRUKEV: Rum je zvláštní pití. Mám teď doma
tenhle Trois Rivieres (už je skoro pryč) a je to dost dobrý. Před tím jsem pil
Botrana Soleru a byla též výborná. Taky znám různý ty Metuzalemy a Pussery a Zacapy a tak. Ale úplně nejlepší rum jsem měl v Brněnským Air Café, byl to nějakej snad 75 % rum, panák okolo dvou stovek, a to bylo tak strašně dobrý, že mi to dodnes leží v palici. A teď jsem volal do Air Café a tam říkali, že to asi byl rum Blairmont z Guyany, i když teda procenta mi řekl 56. Ale že to je nějakej superdobrej rum a že si ho tam můžu koupit flašku, až tam přijdu :)
Nicméně na rumy nemám ještě vyhraněnej názor. Na jednu stranu je to dobrý, takový sladký, letní pití (a kupř. ten můj Trois Rivieres chutná skoro jak koňak), a na druhou stranu mi tam chybí ta drsná voltáž, na kterou jsem navyklej z cask strength whisky. Tu já potřebuju, úplně už si ty 40 a 43 % neužiju. A, nemůžu si pomoct, pokaždé, když si dávám rum a pak si dám whisku, tak mám pocit, že to je jinej svět, i když ten rum stál balík. Musím zkusit nějaký silný rumy, ale možná jsem přece jen whiskař. Koňaky jsem kupř. kvůli téhle čajíčkovitosti vzdal úplně. Měl jsem Hennessy XO a nebylo to zážitkem srovnatelný s dobrou whisky.