Nemuzu pred whiskou chilli nebo vyrazne korenene veci, mam radeji neco jemnejsiho. Jednou jsem zkusil silnou (ale velmi kvalitni omacku) a pak si asi po pul hodine dal Laph CS. Byl to ultimatni zazitek, byl jsem zavalenej asi tisicerem strasne vyraznych chuti, takovy chutovy trip (se vsim vsudy, takze az trochu bolestivy). Bylo to moc, nelituju toho - nehodlam opakovat.
Ovoce e-e, vubec, jak richa Machalik, vpodstate zadny. Jsou tam kyseliny a whiska pak jen pali jak čert a stane se z ni koralka. Kupodivu, vino taky muzu pred panackem, je jedno jaky, jen nesmi byt moc kysely. Zelenina u me nema zadny vliv, delam si sýrovo-zeleninove talire k vinu, to samozrejme smakuje moc, ale na wizoura tohle zadny vliv nema myslim.
Co mam k wizourovi hodne rad, to je hořká cokolada. Kvalitni. Jen kousicek, poradne rozkousat, spolknout a pak tu cokoladovou horkost splachnout panackem. Naucil jsem se to, kdyz jsem kdysi koketoval s koňakem, tahle operace ho vyzdvihla o level vejš, ale furt me vic bavi whisky. Drzte se, tohle delam spis s nekourovymi nebo slabe nakourenymi. Nejake mirnejsi Balvenie mi takhle hodne smakujou.
No a protoze jsem pubertak, tak miluju kombinaci dobre (ale jemne, zadny paprikas) uzeniny apod.. A dobre kourove whisky :) Treba anglicka / americka slanina, jen treba 3-5 dkg, do křupava, lehce opeprit, toast s dobrym maslem a k tomu kouřovku. Timhle se jednou predavkuju asi.