JESSE_MORENO: Kupuju vodu v Makru :( Ale je to v okeju, stojí šest korun flaška nebo ještě míň (tři?) a perlí slušně, i když mám pocit, že poslední půlrok to jde taky k čertu, ale furt nejperlivější voda bez minerálů široko daleko. Se SodaStreamem je ten problém (když pominu drbání se s bombičkama), že ta jejich jediná pasující flaška má obsah 1 l (slovy jeden litr), takže aby člověk dosáhl maximálního nasycení u trochu většího objemu vody než jeden posranej litr, musel by mít v lednici nastohováno x náhradních flašek zn. SodaStream, která každá stojí zase x set korun, a chladit vodu z kohoutku v tomto balení, aby ji pak mohl nasytit s největším efektem (nižší teplota = lepší sycení). A to jsem kategoricky vyloučil. Makro to jistí.
Ad tvůj bar v současné podobě: máš tam toho dost a není to žádná katastrofa. Bombay má pro mě tu chybu, že je hodně nařvanej nebo jak to říct, štípe a prosazuje se a je neklidnej, vyrostl jsem z něj. Do GT v pohodě, ale do martini bych ho asi nedával, nebude to ten "iced cloud", jak se psalo na nějakým tom blogu. Aby sis nezošklivil drink. Jak to ale perlí, tak je to v cajku.
A osobně se zbavuju tullamorek a těchto věcí tak, že z nich míchám něco jako old fashioned bez ambicí. Samotný mě to pít nebaví, ale ve formě drinku, navíc tohohle ředěnýho, když se tomu dá solidní zástřik, tak to nechutná hnusně a ubejvá to. Dvanáctka by mohla jít pít i jako whiska, soudě podle dvanáctky Jamesona, ale pravda je, že jsem to už dlouho nezkoušel.
Bitters doporučuju Angosturu, s tou chybu neuděláš, a pak třeba Fee Brothers nebo Peychaud's, ty se tu daj celkem bez problémů sehnat, kdybys nutně chtěl dvoje. Ale v jednom piči to nemáš šanci vyštěrchat, i jedna flaštička je na roky. Aperol a prosecco jsou jasná věc, špryc je výbornej drink. Až mě sere, jak je populární.
Jo a postupem let jsem objevil jednu věc: přestal jsem do GT dávat plátky citrusu i mačkat citrusovou šťávu (libovolně malé množství) a dávám jen zástřik z kůry. Je to výrazně čistší drink; šťáva má tendenci rozmazat chutě ginu i tonicu. Samo platí pro nějaký lepší giny a tonicy; z Bombaye a Schweppesu bych tam narval cokoli :) Naopak výjimku mají nějaký speciální GT, který třeba obsahujou kousky grepu: do těch se sejde samo i trocha grepové šťávy.
Jo a gimlet, pokud děláš, doporučuju dělat z čerstvé limetové šťávy. Už to není ten pravej recept s Rose's, ale ona je beztak hrozně technická a z přírodní látky to je prostě lepší drink. Je třeba upravit cukr/sirup, aby to šlo pit, samo.