• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    STEPNI_VLKWhisk(e)y & další kvalitní druhy alkoholu, jakož i vše o míchání drinků, nejlepších ingrediencích, skle atd.
    Máme rádi kvalitní chlast a nestydíme se za to!
    Nastěnka ukrývá mimo jiné různé praktické odkazy, vysvětlení často používaných termínů a zkratek, pomůcku pro výběr whisky na základě síly, vůní a chutí či rady sebrané během života diskuse.
    ZLATÉ PRAVIDLO: Aby ukázala, co v ní opravdu je, nechte whisky ve skleničce před nosing & tasting odpočívat (minimálně) minutu za každý rok jejího zrání. Takže kupř. patnáctiletou minimálně 15 minut.
    Nikdy, ale opravdu nikdy dlouhodobě (měsíce či roky) neskladujte whisky v kartonových krabicích nebo poblíž nich. Hrozí totiž riziko kontaminace obsahu - whisky bude mít více či méně kartonovou vůni i chuť, která přebíjí vše ostatní - skrze nedokonale těsnící korkovou zátku, která je na rozdíl od té vinné z měkčího korku, který umožňuje opakované uzavírání láhve.

Důležitá informace:
    Stepni_vlk už nadále nepracuje ani ve Whisk#y baru který neexistuje, ani v Angels' Share. Je nicméně ochoten dělat whiskové, rumové či ginové degustace, pokud by měl kdokoli zájem (zrovna nedávno spáchal jednu rumovou pro vánoční večírek jedné nejmenované firmy).
    Gastru se bude minimálně nějakou dobu vyhýbat, ale k vidění za barem Whisky festivalu v Malé Morávce bude velmi pravděpodobně i nadále. ;)
    Současně už nějaký ten pátek funguje coby Shoplink Moderator na Whiskybase. Takže pokud byste měli nějaké dotazy, můžete to zkusit...
    rozbalit záhlaví
    MATEJICEKKK
    MATEJICEKKK --- ---
    NOISEGATE: Nic vylozene neshanim, jen me zaujala ta cena na takovy denni popijeni :))
    NOISEGATE
    NOISEGATE --- ---
    MATEJICEKKK: jestli shanis levnej blend tak Queen Margot 3 z Lidlu :) Rozplyval se nad nim i Ralfy tuším. Jen to chce prelejt do hezčí flašky :))
    MATEJICEKKK
    MATEJICEKKK --- ---
    JAKOUBEK: A je dobrej? Jeste litrovka, vid :))
    JAKOUBEK
    JAKOUBEK --- ---
    MATEJICEKKK: Tak nakonec tam těch výrazněji levnějších zase tolik není. Nicméně Islay Mist opravdu nejlevnější na trhu.
    MATEJICEKKK
    MATEJICEKKK --- ---
    JAKOUBEK: Taky me to zarazilo.
    MATEJICEKKK
    MATEJICEKKK --- ---
    Islay mix deluxe 1l za 364,-,
    jo nebo ne?
    Islay Mist Deluxe 1L | Alkoholické nápoje | Lihoviny | Whisky & Whiskey | Skotsko | Blended | FajnKoš.cz
    http://www.fajnkos.cz/...ihoviny/whisky-whiskey/skotsko/blended/islay-mist-deluxe-40-1l/i51008-c1092
    MATEJICEKKK
    MATEJICEKKK --- ---
    DAPHNEE: Ano, ten. Tak supr, asi nekdy zkusim.
    FIRED
    FIRED --- ---
    Spis jestli to ma byt neco klasictejsiho jako london dry gin nebo gin moderniho typu... napr. Gin mare,opihr,botanist - vice botanicals v zakladu/vonavejsi/vice koreni/navoneny. Zajimavej gin stoji cca 600-800,-
    DAPHNEE
    DAPHNEE --- ---
    MATEJICEKKK: Myslíš Botanist? Ten je vynikající :)
    MIDORI: v jaké cenové relaci ten gin má být?
    MATEJICEKKK
    MATEJICEKKK --- ---
    MIDORI: Ja gin moc neznam, ale koukal jsem ze nejaky gin dela palirna Bruichladdich, tak kdyz uz jsme u toho, mel ste ho nekdo?
    MIDORI
    MIDORI --- ---
    Ahoj, poradil by mi tu někdo prosím, ohledně výběru kvalitního ginu a k tomu dobrý tonic? Chci to jako dárek, ale absolutně se nevyznám..
    díky.
    NOIZER
    NOIZER --- ---
    LOPIN: taky jsem do nej sel:) a k tomu dve lahve Port Askaig 100° Proof:)
    LOPIN
    LOPIN --- ---
    Koupil jsem si i na zaklade zdejsich komentu finlaggan cs a teda lahoda a super prijemny kour, plus ta slanina v nose
    STEPNI_VLK
    STEPNI_VLK --- ---
    Ano, Longrow se vyrábí ze sladu, který je sušen minimálně 48 hodin nad rašelinou (oproti tomu ten pro klasickou Springbank tráví nad rašelinou jen 6 hodin, zbytek času už se suší horkovzdušně). Na druhou stranu je fakt, že kouřovost Longrow je dost jinde než kouřovost whisek palíren z Islay. Jedním z hlavních důvodů bude bezpochyby úplně jiný zdroj rašeliny - více o tom v tomto skvělém článku od Davida Brooma: Peat terroir and its impact on whisky.

Pocitově se Longrow mnohem více podobá třeba irské Conemara Peated. Ten kouř tam prostě je, ale mnohem decentnější, mnohem více sofistikovaný, když to řeknu takhle blbě. A edice RED je právě proto tak dobrá, že se ten decentní kouř naprosto dokonale snoubí s tou ovocností ze sudů po vínech. Tahle edice je podle mě v tomhle ohledu rozhodně jeden z majstrštyků palírny Springbank, o tom žádná.
    MATEJICEKKK
    MATEJICEKKK --- ---
    NOIZER: Ja z vlastni zkusenosti nevim, nic od Springbank jsem zatim nemel. Nicmene co jsem cetl, tak Longrow by mel byt, jestli se nepletu 2 krat destilovany a hodne kourovy, Hazelburn 3x destilovany a bez raseliny, Springbank 2,5 krat a jen lehce peated. No zkusim a uvidim.
    NOIZER
    NOIZER --- ---
    MATEJICEKKK: tak to je otazka.. moje chutovy bunky to tak nevyhodnotily:)) zvlast, kdyz jsem predtim mel port askaig, caol ilu, kilchoman a pred tou posledni jeste octomore a as we get it:))
    MATEJICEKKK
    MATEJICEKKK --- ---
    NOIZER: Ja mel za to, ze pod nazvem Longrow jsou vsechny whisky hodne kourove..?
    NOIZER
    NOIZER --- ---
    STEPNI_VLK: tak vcera jsem se dostal k ochutnani Longrow Red 11 Pinot Noir, Longrow Red 11 Cabernet Franc a Longrow Red 13 Malbec Cask... a velmi prijemne me to prekvapilo! Zejmena druhy dve zmineny byly moc dobry, suchy, silny, vyrazny.. Pinot Noir me tak moc nebavil, ale asi proto, ze jsem ho pil jako posledni a z tech tri mi prisel nejmin zajimavej.. I kdyz ty whisky nejsou kourovy, tak urcite maj cloveku jako ja co nabidnout a za me velka parada!

A koukam, ze na vasem eshopu uz je Benromach CS vyprodanej, tak to jsem prokaucoval teda:(
    NOIZER
    NOIZER --- ---
    STEPNI_VLK: jestli budes objednavat, tak bych si vzal dve:)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam