• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    STEPNI_VLKWhisk(e)y & další kvalitní druhy alkoholu, jakož i vše o míchání drinků, nejlepších ingrediencích, skle atd.
    Máme rádi kvalitní chlast a nestydíme se za to!
    Nastěnka ukrývá mimo jiné různé praktické odkazy, vysvětlení často používaných termínů a zkratek, pomůcku pro výběr whisky na základě síly, vůní a chutí či rady sebrané během života diskuse.
    ZLATÉ PRAVIDLO: Aby ukázala, co v ní opravdu je, nechte whisky ve skleničce před nosing & tasting odpočívat (minimálně) minutu za každý rok jejího zrání. Takže kupř. patnáctiletou minimálně 15 minut.
    Nikdy, ale opravdu nikdy dlouhodobě (měsíce či roky) neskladujte whisky v kartonových krabicích nebo poblíž nich. Hrozí totiž riziko kontaminace obsahu - whisky bude mít více či méně kartonovou vůni i chuť, která přebíjí vše ostatní - skrze nedokonale těsnící korkovou zátku, která je na rozdíl od té vinné z měkčího korku, který umožňuje opakované uzavírání láhve.

Důležitá informace:
    Stepni_vlk už nadále nepracuje ani ve Whisk#y baru který neexistuje, ani v Angels' Share. Je nicméně ochoten dělat whiskové, rumové či ginové degustace, pokud by měl kdokoli zájem (zrovna nedávno spáchal jednu rumovou pro vánoční večírek jedné nejmenované firmy).
    Gastru se bude minimálně nějakou dobu vyhýbat, ale k vidění za barem Whisky festivalu v Malé Morávce bude velmi pravděpodobně i nadále. ;)
    Současně už nějaký ten pátek funguje coby Shoplink Moderator na Whiskybase. Takže pokud byste měli nějaké dotazy, můžete to zkusit...
    rozbalit záhlaví
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    NOIZER: Nemaj, vsak to Vlk psal tady STEPNI_VLK. Ja tam teda objednaval jen 2x, uhrnem 3 lahve, no, zatim jsem mel kliku, vsechno meli, a poslali spravne, nicmene s vasima objemama to je jina pisen, no.
    NOIZER
    NOIZER --- ---
    STEPNI_VLK: souhlas.. ja u nich jeste neudelal objednavku, aby byla v pohode:)) oni imho nemaj propojenej sklad s eshopem, takze zjisti, ze neco neni, az kdyz si to nekdo objedna, a pak to tam sypou rucne.. to uz tu nekdo zminoval myslim.. jinak neni mozny, ze by mi v kazdy objednavce neco chybelo..

nerku-li, ze se obcas chovaji jako vylozeny svine.. meli na sklade treba moji oblibenou edici octomoru 08.2 za velmi rozumny penize (3299 czk), tak jsem premyslel, ze bych jich vzal par do foroty.. a protoze to pro normalniho cloveka nejsou uplne levny lahve, tak jsem jim napsal a slusne se zeptal, jestli by mi nedali nejakou slevu, kdybych jich vzal treba 6.. tak mily dios vsechny octomory zdrazil a pak mi napsali, ze 6 lahvi je mala objednavka a ze mi na to slevu nedaj.. 08.2 zdrazili z 3299 na 5399.. ted uz je maj za 6999:/ jeste mi pan psal, ze o octomore neni zas takovej zajem.. se nedivim:))

proto jsem se na ne prestal koukat jako na seriozni shop a ted od nich vylozene objednavam jenom lahve, ktery maj za nejakou super cenu nebo se nedaj jinde moc sehnat a jsou za rozum.. a proste to zkousim na yolo, ze bud to klapne nebo ne.. ale clovek se musi obrnit trpelivosti, nebo to mit stejne v pici jako oni:)
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    STEPNI_VLK: Tak takovejhle omyl bych si na druhou stranu nechal libit :-).
    STEPNI_VLK
    STEPNI_VLK --- ---
    To mi připomíná, jak jsme svého času ve Whiskáči výjimečně objednávali od Diosu, poněvadž Maneo už tehdy nemělo základní Blanton's Single Barrel se zelenou etiketou. Přišel sice Single Barrel, ovšem Gold Edition se zlatou etiketou, který má nejen před 50 % (na rozdíl od 40% základní verze), ale hlavně je výrazně dražší. Že nám zároveň přišla jiná šarže Glendronach Cask Strength (mimochodem, starší), než jsme objednávali, to snad ani nemusím dodávat. Řekl bych, že to tam má někde (nebo dost možná všichni) ve skladu těžce v piči na lehátku. Prostě sedí základní název, sedí, dál neřeším, šup tam s tím a nasrat...

Jako nemůžu říct, že by se v Maneo skladě občas někdo nespletl. Třebas tak jednou za patnáct dvacet objednávek. Oproti tomu u Diosu se to děje prakticky se železnou pravidelností každou chvíli. To je bohužel má aktuální roční zkušenost.
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    NOIZER: Meh, ja si pod dojmem tvych zkusenosti dodanou flasku peclive prohlid, a pani, s kterou jsem to resil, se zcela vazne (s mirnym "ocekavam pruser" nadechem) ptala, jestli je to ta spravna. Asi ma svy zkusenosti.
    NOIZER
    NOIZER --- ---
    NOIZER: rumhouse update.. ta lahev, co mi poslali jinou a vsimli si toho, je Lagavulin DE 2003.. minulej tejden poslali lahvovani 2004 a ze to bude tenhle tejden. Z hlavniho skladu v Brne jim to vozi v utery, tak cekam, ze se mi vcera ozvou.. nic.. dneska jim tam volam a prej "no tomu nebudete verit! minuly tyden nam poslali 2004, tenhle tyden 2002! tak zase za tyden!"

to uz clovek nevi, jestli se ma smat nebo brecet...
    MATEJICEKKK
    MATEJICEKKK --- ---
    SAMOUT: To bez pochyb ano. :))
    NOIZER
    NOIZER --- ---
    EARL: hmmmm.. tak snad to neminu! to bych taky kostnul rad!:)
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    MATEJICEKKK: Nicmene za ty penize stoji, ted jsem otevrel, brilantni piti, asi by mi chutnala i za tech 1400 co stoji jinde.
    EARL
    EARL --- ---
    NOIZER: mam to trochu z ruky, ale budu tam muset vyrazit, az jim dorazi ten single cask od couvreru... :-)
    NOIZER
    NOIZER --- ---
    EARL: tak to jsem rad! ja uz se tech couvreru neco napil, tak jsem to vyhodnotil jinak zas:) jinak jestli chodis do marpeku, tak se tam muzem nekdy potkat:)
    EARL
    EARL --- ---
    NOIZER: jako taky sem mel nutkani, ale nakonec sem dal prednost vcerejsi degustaci Michel Couvrer v Marpeku a to byla taky velmi povedena akce ve znameni sherry bomb:-)
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    LUKEH: Ne u osobniho vyzvednuti. Akorat maj sklad v Brne, jezdej s flaskama do Prahy kazdy utery, takze bys musel tyden pockat.
    LUKEH
    LUKEH --- ---
    SAMOUT: neměli tam napsáno, že co se objedná po 10.12. tak přijde až na nový rok?
    MATEJICEKKK
    MATEJICEKKK --- ---
    SAMOUT: Koukam ze se taky pekne zdrazil. Ja ho kupoval pred rokem za litr.
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    SAMOUT: Tak vystup je, ze spravne je Rumhouse. Kilkerran 12yo mam k vyzvednuti. Web tvrdi, ze je skladem stale, tak to muzete risknout, jestli si chcete udelat hezci Vanoce za rozumnej peniz :-).
    STEPNI_VLK
    STEPNI_VLK --- ---
    NOIZER: Ačkoli znám osobně některé členy SMWS, tak za tuhle konkrétní lahev vděčím spíše svému kolegovi, který si ji bral kupoval, a který mě tak trochu ukecal, abych si ji koupil též... třebaže se mi zrovna moc nechtělo utrácet. ;)
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    NOIZER: Meh, tak to jsme se tam minuli, ja si byl vyzvednout tu Springbank 10yo :-). Ale to bylo uz nekdy pred patou, no.
    NEVILL
    NEVILL --- ---
    NOIZER: Velice! Jestli si to dobře pamatuju, tak dole to měli nekuřácký, ale nahoře v patře, jak tam byly (a jistě stále jsou) ty gauče a křesílka a stolečky, tam to bylo kuřácký. Jo, to bejvávaly časy... :-)
    MATEJICEKKK
    MATEJICEKKK --- ---
    NOIZER: Jojo, chystam se tam co nejdrive zavitat. A doufam, ze tam tyhle lahve porad budou.
    NOIZER
    NOIZER --- ---
    NEVILL: tyjo, kourit tam dymku muselo byt hodne stylovy!:)
    STEPNI_VLK: bylo nas 6, coz bylo hodne fajn (nevim, jak pro podnik, ale pro me urcite:D). Jestli mas lahev, tak jsi stastnej clovek, gratuluju:) ja o CMWS vubec nevedel driv, takze to byla jedna z veci, za kterou jsem ze vcerejska rad:) ted uz budu sledovat taky!
    MATEJICEKKK: hah, to je husty:) tak to mas pristup k solidnimu zdroji informaci, aktualit i panaku:))
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam