• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    STEPNI_VLKWhisk(e)y & další kvalitní druhy alkoholu, jakož i vše o míchání drinků, nejlepších ingrediencích, skle atd.
    XYNDLL_2Q3F
    XYNDLL_2Q3F --- ---
    Whiskey Distilling in Dublin City, Ireland 1977
    https://www.youtube.com/watch?v=GXC4QBpNjCE
    NOIZER
    NOIZER --- ---
    STEPNI_VLK: gratuluju!:) a na co to vyslo nakonec? btw. jakej nemeckej web pouzivas na aukce?
    STEPNI_VLK
    STEPNI_VLK --- ---
    Dnes jsem si v německé aukci udělal radost touhle 10letou kráskou: https://www.whiskybase.com/whiskies/whisky/471/clynelish-1995-gm Nejspíš bych na ni až tolik nepřihazoval, kdyby mne nenapadlo mrknout, jestli ji čirou náhodou nerecenzoval mistr přes Clynelish na slovo vzatý, Serge Valentin. A ono, sakra, jo:

Clynelish 1995/2006 (59.1%, Gordon & MacPhail, refill sherry casks #5831-5832) Five stars Colour: white wine. Nose: despite the fact that this one comes from the same vintage it’s much smokier and waxy/oily than the Shiny Cell. Huge notes of apple peel, beeswax, fresh walnuts and lime juice, with whiffs of iodine. Ultra-Clynelish, I’d say. With water: fantastic! Wild, organic, extremely waxy, earthy, rooty, mushroomy, almost animal… truly exceptional! A whole beehive plus litres of motor oil and fresh mint. Orange blossom water, mix of spices for couscous (sorry, I can’t tell you more). Wowowow! Mouth (neat): rich, big, phenolic, waxy, sooty, lemony, grassy… And a little burning. Water needed! With water: holy crow! I think it’s time to issue a stunner alert. Finish: long and reminding me of the best Broras from the 1980s. Comments: for Clynelish lovers exclusively (yeah, yeah). Reminds us of a fab 1983/2002 by Samaroli, we could easily sip only this, hadn’t we started this stupid web site quite some years ago. SGP:543 - 91 points (and heartfelt thanks, Tomislav.)
    STEPNI_VLK
    STEPNI_VLK --- ---
    SAMOUT: Tak až budeš mít konkrétní termín návštěvy AS, tak dej určitě dopředu vědět. Vezmu do práce nějakou pěknou flašku z domu, ať ti můžu nalít i něco svého, zadarmo, coby bonus. ;)
    NOIZER
    NOIZER --- ---
    STEPNI_VLK: rad! domluvime se:)
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    STEPNI_VLK: Ja si vylet za tebou rozhodne udelam, jsem sel v srpnu okolo (dlouho pred otevirackou), akorat jsem byl na vylete s tehotnou manzelkou, a nechtel jsem kazit ojedinelej volnej vecer bez starsiho ditete tim, ze zmizim ochutnavat drahy panaky :-). Ale v zebricku "co chci jeste videt v Brne" jses na prvnim miste :-).
    STEPNI_VLK
    STEPNI_VLK --- ---
    NOIZER: Tuhle jsem naslepo nalil člověku, který o whisky z palírny Jura neutrousí pěkného slova (typicky říká, že smrdí jak chcanky), a moc mu chutnala. ;) S Machalikem to bylo to samé a ten také Juru nemusí. Zatím jsem nepotkal člověka, kterému by tohle lahvování nechutnalo...

Mimochodem, nechceš si někdy udělat výlet do Brna? Posezení naživo je dle mého tak o několik úrovní nad prostou výměnou vzorků.
    NOIZER
    NOIZER --- ---
    STEPNI_VLK: ja snad jeste nemel Juru, ktera by mi chutnala.. mel jsem treba 5 ruznych vzorku a nikdy si to nesedlo.. vzpomnel jsem si na to meme (ktery nemuzu dohledat samozrejme), kde jsou ty dve neprotinajici se mnoziny "whisky I like", "whisky good for investment" a pak takova retardovana bublina objizdejici a neprotinajici ani jednu z predchozich a v ni napsano "whatever the fuck Jura is doing"

ale rad si od tebe vezmu vzorecek na kost a dam tomu jeste sanci, jestli budes ochotnej zas nekdy vymenit;)
    STEPNI_VLK
    STEPNI_VLK --- ---
    Pokračuju v testování chuťových pohárků a chválabohu už je to dnes výrazně lepší. Právě jsem si nalil nejlepší Juru z těch, které jsem zatím pil. Mimochodem, jestli na ni někdy někde narazíte (byť ta pravděpodobnost je opravdu hodně malá), berte ji všemi deseti. A pokud vám nebude chutnat, klidně ji od vás odkoupím.

Já ji kdysi před lety vydražil v jedné ze skotských aukcí - tehdy bratru za nějakých 80 eur (dnes už by to bylo jistě mnohem více) - a takhle zábavnou 5letou kouřovou whisky v sudové síle aby jeden pohledal. Kam se hrabe Octomore. ;) Bohužel už mi ke dnu moc neschází.

NOIZER
    NOIZER --- ---
    STEPNI_VLK: souhlas.. ti, kteri se neciti dost fundovani se k necemu vyjadrovat, maji vetsinou nejlepsi vhledy a jejich poznatky jsou zajimavy! rozhodne podporuju, kdyz se lidi neboji a ptaji se, nikdo ucenej z nebe nespadl:) ja toho taky spousty nevim, ale zas se nebojim se ptat:))

Jinak k Whiskybrani jeste.. tam je pul odstavce o vyteznosti jecmene ve skotsku a nasledne tri odstavce o vyteznosti vina v ruznych castech sveta "pro srovnani".. a v tom rozhovoru pro Whisky Essence navic rikal, ze kdyby to psal ted, tak by tam dal vic tech "offtopic" veci.. treba zminoval 30 priloh, kde jedna z nich by byla cely zneni staryho skotskyho zakona o daneni whisky... ja se za ten rok zvladnul prokousat tak pulkou prvni knihy a vzdycky to odlozim a treba mesic na to nesahnu a musim se lamat do toho se k tomu vratit.. na druhou stranu si z toho clovek zvladne pripravit dost informativni prednasku, i kdyz si z toho udela jen rozumnej vycuc..

NOIZER: jo a je to krasny!:)
    RAGUPKI
    RAGUPKI --- ---
    STEPNI_VLK: Já si to tu se zaujetím čtu, ale moc nových zážitků nemám — jak jsem psal před rokem, piju spíše zřídka a dostávám toho skoro víc, než stíhám konzumovat.

Teď jsem k Vánocům dostal japonskou Nikka from the Barrel. První ochutnání toho příliš neodhalilo, protože moje patro nebylo moc otevřeno, ale zaznamenal jsem příjemnou vanilku a těším se na další přezkum :-)

Pak mám jeden traumatický zážitek z neplánované návštěvy, kdy si kamarád, zjevně odhodlán podporovat stereotypy o Finech, vzal rašelinovou Port Charlotte a suverénně ji chrstl do svého cideru. Příště dostane Hanáckou vodku, kterou jsem našel ve skříni :-)
    EARL
    EARL --- ---
    Ano, autor je schopnej behem vety zmenit tema asi trikrat,coz je des. Uplne stejne sem byl rozpacitej z jeho povidani ve Whisky essence - uprimne, ja tyhle bodry moravaky moc nedavam... Zatim jedu tu historii a je to docela ctivy, kdyz clovek ignoruje ty myslenkovy odbocky
    STEPNI_VLK
    STEPNI_VLK --- ---
    ANONYM_CZ: Na to kašli. Tady tě nikdo za nedostatečnou fundovanost kamenovat nebude. Když jsem tuhle diskusi kdysi dávno zakládal, tak jsem také věděl kulové. Tak jsem se aspoň každou chvíli na něco ptal.

Co se degustací v AS týče, tak můžu říct, že mám připravené docela pěkné věci (aktuálně asi 4), a že se tudíž máš na co těšit. Pokud tedy konečně přijdeš. ;)

NOIZER: Jo, ta nečtivost a odbíhání od tématu (rozbíhavé myšlení) je mu často vyčítána. To je vlastně jeden z důvodů, proč jsem si to až doposud nepořídil. A po pravdě, spíše pokukuju po The Scottish Whisky Distilleries od Misako Udo.
    NOIZER
    NOIZER --- ---
    EARL: whiskybrani je skvela studnice moudrosti! Taky to mam doma, dostal jsem to vloni.. Ale.teda musim rict, ze je to strasne nectivy:)) prehrsle informaci, strasne nudna forma.. Ale na druhou stranu si neumim.predatavit lepsi zdroj kdyz se tim clovek zvladne prokousat! Pan je strasna chodici encyklopedie
    ANONYM_CZ
    ANONYM_CZ --- ---
    STEPNI_VLK: ja se neopovazuju ani pipnout a jen nasavam (informace) ;)
    do AS jsem se na zaklade zdejsich pozvanek uz na degustaci nekolikrat chystal, ale nekecam, uplne pokazde jsem kvuli necemu nemoh .. tak treba letos
    EARL
    EARL --- ---
    Aha, aplikace umi pridat jen jednu fotku, tady uvadim zdroj

EARL
    EARL --- ---
    Jinak kdyz si tu tak sdilime ty lahve, tak muj jezisek byl trochu intelektualnejsi a uz studuju...

STEPNI_VLK
    STEPNI_VLK --- ---
    MATEJICEKKK: Benromach 10yo CS Batch 2 jsem měl v Angels' Share v rámci degustace a pak i na baru. Už padla. A prakticky každého, komu jsem ji nalil, hrozně moc bavila. Já mám doma Batch 1, protože ta mě na základě panáku odpálila ještě o chlup víc, ale možná si časem pořídím i tu 2. ;) Jinými slovy, i já potvrzuju, že se máš rozhodně na co těšit.

A jinak jsem tedy moc rád, jak se tady ta diskuse teď rozproudila. Jen škoda, že se dlouhodobě nezapojuje více lidí než jen ti obvyklí podezřelí.
    NOIZER
    NOIZER --- ---
    btw. vcera jsem mel prisernou kocovinu, protoze jsme se ve ctvrtek strasne ozrali s kamosem pivem a hruskovici, tak jsem vcera nemel na whisky vubec chut.. ale dneska jsem otevrel tuhle damu a uz se na ni moc tesim! tak stastnej novej rok pratele a at nachutnate spoustu peknych veci!

MATEJICEKKK
    MATEJICEKKK --- ---
    NOIZER: Tak super, jsem zvedavej.:))
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam