• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DARJEELMakrobiotika a výživa podle pěti elementů




    Tenhle klub není pro ortodoxní a zapálený makrobiotiky, kteří by tu chtěli dělat celosvětovou osvětu, ale pro lidi, kteří si položili otázku:
    "Co ještě pro sebe můžu udělat, abych se cítil dobře?"
    Je prostě pro všechny, kteří chápou, že zdravé a kvalitní jídlo je základ, ale nešílí z toho :)


    makrobiotická zkušenost- kerrayuv čtivý report
    rozbalit záhlaví
    LILY
    LILY --- ---
    VRINDAVAN: Také to lze řešit jinak. Mohu se třebas pokusit starat i o své energetické tělo způsobem, že mu nezavdám příčinu k tomu, aby ke mně musela přijít rakovina jakožto upozornění, že se vzdaluji od úkolu, kvůli němuž jsem se v tomto životě inkarnovala.
    Je rozhodně potěšující, že jsou lidé, jimž dr. Wolker pomohl a že se vůbec zabýval tím, čím se zabýval (jinak by se to třeba nedostalo až k tobě a ostatním lidem, s nimiž to rezonuje), každý má ale svůj vlastní druh medicíny, který pomáhá právě jemu.

    A propos, jaxtím mlíkem? Kterak ho připravit, nemám-li mixér?
    VRINDAVAN
    VRINDAVAN --- ---
    LILY: jasný že jo já také rád vařím a jídlo též tepelně zpracovávám. tak až třeba dostaneš rakovinu dostaneš se na stravu dr wolkera.;o)

    každý pocituje slunce nák jinak tak i jídlo.ale to neznamená že nepřijímat nazorný příklad a celoživotní věděckou práci.

    neberu ti nic co cítíš psal jsem to to jen pro rozšíření obzoru nikoliv abych něco vyvracel nebo snižoval.na to nemám právo. ;o)
    LILY
    LILY --- ---
    VRINDAVAN: Snadno vyrobit sama.. ..bych si nejdřív možná musela koupit mixér nebo něco. Mám jen ten ponorný a tím by to asi nešlo.
    Navíc pro mě je jídlo požitek a převelice ráda vařím. Nerada bych se tohoto potěšení vzdala.
    VRINDAVAN
    VRINDAVAN --- ---
    LILY: je jasné,každý jak to cítí. jenže teplé jídlo nemusí zahřívat oganismus. naopak některé kombinace zeleninových štáv zahřívají daleko více než teplé jídlo. jen musíš vědět jaké.např.ořechové mléka které si doma můžeš snadno vybobyt sama.

    ale jak říkáš jak to kdo cítí. dr wolker nebyl vitarian. nebo možná se jeho studie nák pojmenovala.

    proč to píšu protože zatím neznám praktický příklad než je dr wolker. tenhle člověk ve 20 letech onemocněl a pečlivým studien a chemickým rozborem potraviny a vliv na lidský organismus zjistil to co zjistil,vyléčil se a ve 120 letech se cítil jako mladík.
    tvrdit že v zimě se to nedá je nevědomost a iluze. pro pročtení wolkrovy stravy budeš v zime chodit v tílku ;o) nesetkal jsem se v žádné jiné stravě at je to makrobiotika nebo něco jiného s nazorným příkladen dr wokera. to o něčem svědčí.
    zrovna tento týden jsem četl studii že vědci zjistili když člověk sní vařenou stravu jeho bunky v těle se zašišatí,z kulatých se stanou šiaté,což je španě. to co cítíš nemusí být pro tvé tělo dobré,kuřák třeba také cítí chut na cigaretu a moc dobré to pro něj není i když se cítí dobře když kouří. a tak je to i s jídlem.


    to co tu píšu ber s nadsázkou :o) mně kdyby dr wolker viděl jak jím tak se v hrobě obrcí. :)
    LILY
    LILY --- ---
    SVA: Jj, v létě jím syrové stravy rozhodně víc a nechávám se inspirovat nápady přátel vitariánů.
    Naposled mě nadchl banán se skořicí, loupanými konopnými semínky a olivovým olejem (ač netuším, zda je to podle makrobiotiky košer).
    SVA
    SVA --- ---
    LILY: ntj, kdyby bylo jen leto tak by to slo, ale ted v tehle chladnych dnech
    LILY
    LILY --- ---
    VRINDAVAN: Každý, jak to cítí, anžto každý jsme malinko jinačí. Já být vitarián, tak zmrznu.
    VRINDAVAN
    VRINDAVAN --- ---
    KERRAY: jasné,to máš pravdu makrobio má mnoho společného ale vaří.cokoliv zahřeješ na nákou teplotu sterilizuje se. u některých potravin se vařením naopak získá ale to jsou vyjímky. co je vařené bit třeba 1 minutu je špatně a pro naše tělo zkáza. ;o)

    ale co je v dnešní době zdravé plné chemie. i když tu je bio ve skutečnosti to žádné bio není. gmo plodiny se pěstují ve velkém a pyl z těhle rostlin se nese krajem sedá kde se dá. třeba kukuřice MONSANTO tahle odruda se tu pěstuje ve velkém. pyl se nese stovky kilometrů daleko.pokud je někde tohle pole pyl je všude dýcháš ho,jak nenápadné.je to stejné jako by ses snažil zkřížit jezevčíka s jahodou. to je průser dnešní doby.pak řepka atd....tak že gmo pyl je v určité období prakticky všude.

    STOP POKROKU ZPÁTKY NA STROMY!!! ;O) :oD
    KERRAY
    KERRAY --- ---
    VRINDAVAN: jedna z věcí, které mi přijde, že až tak moc nevídám jako doporučení, je to, že nezáleží ani tak na tom, co jíš, jako na tom, co nejíš - a spoustu věcí, které nejíst, má tenhle přístup s makrobio společný ,)
    KERRAY
    KERRAY --- ---
    LILY: na druhou stranu, mít ty barvy a chutě rozdělený způsobuje, že si to hlava přebírá trochu jinak, že dostává pestrost, a člověk pak třeba nemá chuť se docpávat něčím jiným...
    VRINDAVAN
    VRINDAVAN --- ---
    když trochu ortodoxnosti tak jo. podle dr wolkera je vše vařené pro naše tělo toxické tudíž vše v syrovém stavu. tenhle člověk se dožil 120 let a tělo měl ve výborném stavu.byl to chemik a lidskou výživu důkladně studoval. jakkoliv tepelně zpracovaná strava je pro naše tělo toxická to platí i pro makrobiotiku. :O) ;O)
    SVA
    SVA --- ---
    takze napr.lilkovite(rajcata, brambory) se v makrobiotice vylucuji, duvodu asi bude vic..

    spatna stravitelnost, takze zatezuji a stresuji, nejsou tuzemske, nas travici trakt se nenaucil s temahle "novinkama" radne jeste vyporadat
    SVA
    SVA --- ---
    mne prijde, ze se tady malo diskutuje, protoze je to az moc volny, prece jenom jsou jista pravidla v makrobiotice, takze trochu ortodoxii by tomuhle auditku mozna i prospelo
    LILY
    LILY --- ---
    RAPAL: Tak já jsem už nějakou dobu u toho závěru "hlavně že to chutná a je to barevný". I když dnes u mě převládaly hlavně 1-2 barevné odstíny. Oběd jsem si vytvořila takový řekněme do oranžova (nastrouhaná mrkev, celer, ta ředkev, cos mi doporučil, pórek, qěták a rajčata - to vše na oleji s kořením do vzniku hmoty) a večeři žlutozelenou (rýže s kari a trochou pórku + okurek).
    RAPAL
    RAPAL --- ---
    SHMAIDA: žádný strachy,dyť říkám že základ je nástěnka. a ta je ve vývoji. vypadá sice trochu fanaticky,ale chceme-li diskutovat,měli by sme vlastně vědět o čem hovoříme. pravidla makrobiotického stravování a vaření jsou jasně dané, proto je tu zkusím prvně sepsat a pak tu můžeme v diskuzi synektikou dojít třeba k závěru že nic se nemá přehánět,hlavně že to chutná a je barevný ,)
    SHMAIDA
    SHMAIDA --- ---
    RAPAL: ajajaj :))) to sem to vymňoukla :o) ba ne, hezký to tady máš
    RAPAL
    RAPAL --- ---
    cukr a bič přátelé ,)

    LILY
    LILY --- ---
    Zdravím nového správce a klaním se, ó velkému Rapalovi
    KERRAY
    KERRAY --- ---
    hoho, zodpovědná funkce, jo?
    SHMAIDA
    SHMAIDA --- ---
    tímto jsem slavnostně předala správcovství RAPALovi :)))

    je to plně ve tvých rukou...
    už jsem jenom uživatel :)))
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam