• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DARJEELMakrobiotika a výživa podle pěti elementů

Tenhle klub není pro ortodoxní a zapálený makrobiotiky, kteří by tu chtěli dělat celosvětovou osvětu, ale pro lidi, kteří si položili otázku:
    "Co ještě pro sebe můžu udělat, abych se cítil dobře?"
    Je prostě pro všechny, kteří chápou, že zdravé a kvalitní jídlo je základ, ale nešílí z toho :)

makrobiotická zkušenost- kerrayuv čtivý report
    rozbalit záhlaví
    LILY
    LILY --- ---
    VRINDAVAN: No normálně, zelená noha a na ní tři velké silné pařáty.. :)
    VRINDAVAN
    VRINDAVAN --- ---
    LILY: jaký pařátek? :) že by tě makrobiotika tak zdegenerovala? ;o)
    LILY
    LILY --- ---
    VRINDAVAN: Ano, to jsem pochopila. Ta fotka je ale poměrně vyvedená. Ožužlávám si tam vlastní pařátek. :)
    VRINDAVAN
    VRINDAVAN --- ---
    LILY: v pohodě,jen jsem si dělal srandu.
    LILY
    LILY --- ---
    VRINDAVAN: Mě to taky přeqapuje. Nicméně Rapal ode mně jednu relativně čerstvou fotku má (já ji neumím semhle dát, tak leda ho požádat). :))))
    VRINDAVAN
    VRINDAVAN --- ---
    LILY: jůůů.to se nák pozná na těle když něko jí makrobioticky? to člověk vypadá nák jinak od druhých? nemáš nákou fotku makrobiotika abych mohl porovnat? ;o) :oD
    SVA
    SVA --- ---
    KERRAY: je tak dekuji, urcite to bude hodne inspirativni az si to predctu
    KERRAY
    KERRAY --- ---
    SVA: nevim jestli uz jsem to tu pred casem nedaval... kazdopadne je to dlouhe
    LILY
    LILY --- ---
    SVA: Já se přiznám, že nevím o makrobiotice a jejích pravidlech vůbec nic. Nicméně zřejmě klamu tělem, páč si o mně spousta lidí myslí, že se makrobioticky stravuju.
    VRINDAVAN
    VRINDAVAN --- ---
    myslím že je důležité se naučit naslouchat svému tělu. pokud někdo se sebou duchovně pracuje a dochází k určitému vnitřnípmu pročištování.tělo samo napoví co potřebuje. někdo se může vydat cestou veganství,makrobiotiky,nebo dalších krásných věcí. člověk ví sám co mu sedne za žraso. ;o)
    VRINDAVAN
    VRINDAVAN --- ---
    banany jsou hlavně hybrid který vytlačil půvopdní přírodní banány.původní už neexistují jsou vyhubené. tuším že se pěstují v jakémsi plynu.

proč si někdy nedopřát trošku toho nezdravého makrobiotikého jídla.;o)
    SVA
    SVA --- ---
    chtela bych se zeptat jake jsou vase zkusenosti s makrobiotikou, proc makrobiotika?zkusili ste makrobiotiku a vyhovovala?vratili jste ke svym starym navykum a o makrobiotice si nechavate jen zdat?
    SVA
    SVA --- ---
    mne prijde makrobiotika hodne zajimava po energeticke strance, mne osobne trapilo chronicke onemocneni, ktere se hlavne projevovalo abnormalni unavou, zkusila jsem jist vice striktne makrobiotiku se vsemi tema zasadami, hlavne si myslim ze nejdulezitejsi je jist pomalu A POZVIKAT jelikoz treba takova mrkev ktera se nepozvika poradne udela peknou paseku, telo se pak zbytecne namaha s travenim(ztrata enrgie)a neveme si tolik s toho co prijma spotravin, navic clovek si jidlo vice vychutna a pozna rozdil mezi kvalitnejsi potravinou

takze namisto abych po jidle vyzadovala svych 20 tak jsem uz u jidla citila ten prival energie, je to jako kdyz clovek po cviceni pozoruje ucinky na svem tele po subtilni i fyzicke strance
    LILY
    LILY --- ---
    SVA: Nakrájíš na kolečka (dělám si 2ks), posypeš, poliješ, a lze přidat trochu medu či kakao.

VRINDAVAN: Samosebou nepražené nesolené.. :)
    SVA
    SVA --- ---
    LILY: no ja myslim, ze se v makrobiotice vyhybame potravinam, ktere nejsou tuzemske, a ani to ovoce neni zrovna klise, pac jsou tam jednoduche cukriky, ktere pro nas po energeticke strance nemaji takovy vyznam jako trebe polysacharidy obsazene napr.v ryzi, ale v receptech o makro jsem ovoce videla, takze asi jak kdo, nebo spise nepovazujeme ovoce jen za energeticky vyhodne(kdyztak mne nekdo opravi)
    na banany se spotrebuje nejvice chemickych postriku a nejsou taky puvodni

no ja banany miluji, recept ktery si napsala urcite vyzkousim a nebudu cekat do leta:)
    VRINDAVAN
    VRINDAVAN --- ---
    LILY: http://arietescarlett.elektrosvet.cz/scarlett-sl-1545+dp134877/

tady je malá ukázka mlýnku. jj oříšky jsou moc dobré a kešu ty obvzlášt.
    ale nepražené nesolené.;o)
    LILY
    LILY --- ---
    VRINDAVAN: Každý má pravdu. :) V tom je svět krásný a tak trochu magický, protože každému jeho pravda funguje.
    Uááá, tříštivý mlýnek, tak to taky nemám. Ořechy a nejrůznější semínka si dávám ráno do kašičky a pak jím převelice ráda kešu.
    VRINDAVAN
    VRINDAVAN --- ---
    LILY: emoc neexistuje,existuje jen slabá nebo silná imunita která se vytváří dle tvé stravy.to je tajemství zdraví,zakladen je dobře jíst. jelikož jsi v těle keré z určité časti ovládáš a z určité časti ovládá ono tebe.jestliže není tělo v pořádku není v pořádku i energetické tělo.vše je propojeno s druhým.

stačí tříštivý kavomlýnek a ruční mixer co máš.

jinak kdyby jsi jedla každý den pul kila ořechů. a to kombinace mandle,vlašáky,a para ořechy.nemusíš jíst už vůbec nic.plně nahradí vše potřebné v těle.

ty mléka jsou dobrá,hlavně po ránu.

souhlasím s tebou,máš pravdu co píšeš.
    LILY
    LILY --- ---
    VRINDAVAN: Také to lze řešit jinak. Mohu se třebas pokusit starat i o své energetické tělo způsobem, že mu nezavdám příčinu k tomu, aby ke mně musela přijít rakovina jakožto upozornění, že se vzdaluji od úkolu, kvůli němuž jsem se v tomto životě inkarnovala.
    Je rozhodně potěšující, že jsou lidé, jimž dr. Wolker pomohl a že se vůbec zabýval tím, čím se zabýval (jinak by se to třeba nedostalo až k tobě a ostatním lidem, s nimiž to rezonuje), každý má ale svůj vlastní druh medicíny, který pomáhá právě jemu.

A propos, jaxtím mlíkem? Kterak ho připravit, nemám-li mixér?
    VRINDAVAN
    VRINDAVAN --- ---
    LILY: jasný že jo já také rád vařím a jídlo též tepelně zpracovávám. tak až třeba dostaneš rakovinu dostaneš se na stravu dr wolkera.;o)

každý pocituje slunce nák jinak tak i jídlo.ale to neznamená že nepřijímat nazorný příklad a celoživotní věděckou práci.

neberu ti nic co cítíš psal jsem to to jen pro rozšíření obzoru nikoliv abych něco vyvracel nebo snižoval.na to nemám právo. ;o)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam