• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DARJEELMakrobiotika a výživa podle pěti elementů

Tenhle klub není pro ortodoxní a zapálený makrobiotiky, kteří by tu chtěli dělat celosvětovou osvětu, ale pro lidi, kteří si položili otázku:
    "Co ještě pro sebe můžu udělat, abych se cítil dobře?"
    Je prostě pro všechny, kteří chápou, že zdravé a kvalitní jídlo je základ, ale nešílí z toho :)

makrobiotická zkušenost- kerrayuv čtivý report
    rozbalit záhlaví
    BOSSORKA
    BOSSORKA --- ---
    VRINDAVAN: Tak to až pojedu do Olomouce, vezmu to přes Brno a skočím si pro Ghí :) díky :)
    VRINDAVAN
    VRINDAVAN --- ---
    BOSSORKA: Ghí v Olomouci asi ne ale v Brně ho míval Damodar z Vegetarianské restaurace Haribol v Lužánkách,tam by se dalo koupit.
    jinak výroba není složitá jen zahříváš máslo na mírném plameni a zbíráš pěnu co se hromadí na vršku hrnce.až je máslo bez pěny a čisté je to Ghí,to pak naleješ do zavařovačky a je to. výroba trvá tak dvě až tři hod.tenhle tuk se jen tak neskazí,můžeš ho mít roky v teple a nic,pořád se dá jíst. kařdopádně Ghí dává jídlu 3D chutový rozměr.;o)
    podle ajurvedy Ghí stoupá energeticky nahoru v těle.:) a olej na kterem se vaří klesá v těle dolů.
    BOSSORKA
    BOSSORKA --- ---
    LILY: Tak to asi v Olmíku neseženu, bude muset stačit (ted makrobiotici přestanou číst) normální máslo :D
    RAPAL
    RAPAL --- ---
    nová anketa v záhlaví
    LILY
    LILY --- ---
    RAPAL: ten Darkjeel se ti poved :)))

BOSSORKA: Ghí kupuju u kršňáků. Nevím jak v Brně bo jiných městech, ale v Práglu ti ho prodají normálně v zavařovačce, ale páč je to přepuštěné máslo, tak to asi není makrobio...ačkoliv oni tvrdí, že je to ta nejčistší esence, kterou můžeš tady na tomto světě získat.
    RAPAL
    RAPAL --- ---
    SVA: no denně bych to asi taky nejed ,) ovšem co se týče chutí,tak to zas až tak moc sladký nebylo,jak by se mohlo zdát. nejvíc sladký byly asi ty rozinky,to nešlo ubrzdit :)
    DARKJEEL: nahoď fotku a recept těch hraběnčinejch řezů,to byla delicatecore buchta :)
    BOSSORKA
    BOSSORKA --- ---
    LILY: hmhm to zní lákavě, ghí neznaju... zjistím :) já ted hodně frčela na pohankovo rýžovém otesánkovi s vlašskými oříšky... mnam mnam... ;)
    LILY
    LILY --- ---
    BOSSORKA: No já už asi dva měsíce vařím velmi chutnou kombinaci: lžíce a půl kaše Nomina vícezrnná (je to několik druhů obilí, jáhly atd), lžíce jemných ovesných vloček, trochu sezamových, lněných a slunečnicových semínek, pár vlašských ořechů, hrozinek a goji, povařím, a nakonec přidám javorový sirup a trochu ghí.
    SVA
    SVA --- ---
    RAPAL: i když na me gusto až zbytečně sladký, zvykla jsem si sladit jen ovocem
    SVA
    SVA --- ---
    PAULINA: ne nezkoušela ale určitě vyzkouším, sem zvědavá hlavně na ty ryžové. Dík za tip

RAPAL: to zní dobře:)
    RAPAL
    RAPAL --- ---
    BOSSORKA: no je pravda ze je to na makrobio lehce nevyrovnany,chybi k tomu kus brokolice nebo třeba červené řepy. příště ,)
    BOSSORKA
    BOSSORKA --- ---
    RAPAL: Tyjo to je královsky mnamkozni snídaně :)

LILY:
    PAULINA: Díky za tipy, hned zítra ráno ozkouším vločkovou kaši se sezamem/lnem, ste mě navnadily :)
    PAULINA
    PAULINA --- ---
    SVA: A zkouselas ruzne vlocky? Ony kazde maj trosku jinou chut, jecne-zitne-ovesne-sojove-pohankove-ryzove a nevim jake jeste existuji.. Ja mam doma ty prvni troje a tak nejak je obmenuji, ze me jeste neomrzely..
    PAULINA
    PAULINA --- ---
    BOSSORKA: Sezam i len cele, oni se tak pekne nacucnou vodou a pak o nich ani nevis..
    A sezam vubec davam na spoustu jidel, porad celej, jen ho nasucho oprazim na panvicce, mnam!
    LILY
    LILY --- ---
    BOSSORKA: Semínka sezamová i lněná taky dávám do kašičky, jináč se to dá vmíchat do jakéhokoliv jídla, askoň já to občas sypu do polévek i do šlichtiček a vyhovuje mi to.
    RAPAL
    RAPAL --- ---

ovesná kaše s medem a jáhlema,sojový jogurt, dušená jablíčka,dušené rozinky, vylouskané oříšky,pokrájená hořká čokoláda a domácí müsli tyčinka.. ..(snídaně:)
    SVA
    SVA --- ---
    jak vidím tak preferované jsou hlavně vločky, ja mám taky radčí sladčí snídaně, ale vločky mi už moc nelezou, možna skusím obměnit vločky za jahli, pohanku nebo něco jiného
    LILY
    LILY --- ---
    PASH: Já už si za těmi palci dokážu skoro obejmout i zápěstí, a to mám docela krátké ruce :)
    BOSSORKA
    BOSSORKA --- ---
    PAULINA: :D Mno možná to může mít aji jinou příčinu :D ... jináč ten sezam/len dáváš celý bo pomletý...? Mám ho doma a nevím, co s ním, bo nenamletej mi přijde celkem tvrdej na jezení...
    PAULINA
    PAULINA --- ---
    SVA: ovesnou vlockovou kasi, vecer je zaliju studenou vodou (plus tam sypu i nejaky ten sezam / slunecnici / len) a rano pod tim skrtnu a za chvilicku je to hotove a i to na docela dlouho zaplni zaludek.

BOSSORKA: za palce se chytnu, ale nechci verit, ze za to muzou kratke nohy ;-)
    BOSSORKA
    BOSSORKA --- ---
    PASH: Tak to já se teda za palce na nohu nechytnu, ale to bude tím, že mám dlouhý nohy nejspíš :D
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam