• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DARJEELMakrobiotika a výživa podle pěti elementů
    RAPAL
    RAPAL --- ---
    BOSSORKA:DARJEEL: si pamatuju jak sme se vraceli v lete z portugalska a ve francii sem si koupil litr mlika. to bylo naprosto nesrovnatelny s tim nasim,ani barva se nedala srovnavat. to stejny kdyz sme kupovali ve spanelsku sunku od kosti,zadnej zapařenej kekel jako tady. takze at uz to tvrdi kushi nebo ne,bezne dostupny mliko je u nas imho nepitelny,natož tělu prospěšný. nemluvím teď o mb vhodnosti,ale tady si na tom ani nepochutnám.. :(
    to mi připomíná,když už je někdo zahleněnej z mléčných a moučných výrobků,nejlepší je čerstvý kořen lotosu. nevím jak jinde,ale v brně bývá ve stálé nabídce.
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    SLAUGHTER: protoze zadny jiny zivocich na planete nechodi po dvou, zadny jiny zvocich na planete nema trvale vlastnictvi, zadny jiny zivocich na planete tepelne neupravuje sve jidlo, zadny jiny zivocich na planete se nestara o svoje potomky po dobu mnoha let, a blablabla az donekonecna. Kushi argument je alogicky, protoze kdyz ho pripustis, tak musis zpracovat i X tady tech dalsich kecu co sem napsal. A chodit po ctyrech a jist jen syrove jidlo by se nam asi moc nelibilo, coz? :)
    SLAUGHTER
    SLAUGHTER --- ---
    DARJEEL: Znam ho a souhlasim s nim. V cem se ti zda nesmyslny?
    BOSSORKA: A vis jiste ze POSLOUCHAS spravne sve telo? Ptam se vazne.
    BOSSORKA
    BOSSORKA --- ---
    sama za sebe musím říct, že jsem ted po opravdu dlouhé době (tuším několik let) začala pít ráno kakao (sýry atd. sem občs jedla a mléko ee)... a to jak se po mlíčku ráno citím je opravdu úžasný - plná energie, dobrá nálada atd... člověk by měl poslouchat své tělo a ne věci vyčtené z příruček... až zas přijde čas, kdy budu cítit, že mléčné výrobky ee, tak je přestanu konzumovat... neb nyní si je užívám :)
    BROZKEFF
    BROZKEFF --- ---
    DARJEEL: o biologické nedostupnosti látek z mléka hovoří

    - tělo,
    - Kushi,
    - nebo i vědecké výzkumy?
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    jinak samozrejme jsou z mlecnych vyrobku kysany nejlepsi, pak jeste tvaroh, zbytek jsou jen atrapy mlecnych vyrobku a nebo jsou latky v nich obsazene biologicky nedostupne (jako treba u mlika).
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    SLAUGHTER: dle mb zadne mlecne vyrobky. Argument (imho nesmyslny, ale to uz tak u kushiho byva): zadny jiny zivocich na planete nepoziva po odstaveni mlecne vyrobky.
    SLAUGHTER
    SLAUGHTER --- ---
    PASH: dle mb jo - jakoze jsou lepe stravitelne (jogurt, kefir, lucina apod.), jinako jsou mlecne vyrobky dost sranec pro organismus. Jestli se do nich nekdy pustim, tak prave do kysanych...
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    RAPAL: jj, rychleji se udelaji. osobne pouzivam tlakac primarne na obilovinky a lusteniny delam normalne v hrnci, ale asi brzy naborim sve konvence :)
    RAPAL
    RAPAL --- ---
    PAULINA: zkus tlakovej hrnec. obzvlášť teď v zime ideální varianta úpravy nejen luštěnin,ale i obilovin.
    PAULINA
    PAULINA --- ---
    DARJEEL: jj, ale jestli to na to ma vliv, tak priste dam vetsi trosku:)
    PASH
    PASH --- ---
    SLAUGHTER: kysany mlecny vyrobky jsou vpohode? co presne? jen kefir? nebo je to zas soucast neMB diskuze?
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    PAULINA: a dochutilas na zaver troskou umeoctu? :)
    PAULINA
    PAULINA --- ---
    Tak po dvou hodinach se konecne rozvarily. Byly dobry, jen mi tam nejak chybela ta "prijemne sladka chut" jak bylo na sacku napsano..
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    PAULINA: hodinu a pul az dve, podle toho jak dlouho byli namoceny.. lepsi dyl jak kratsejc..
    BROZKEFF
    BROZKEFF --- ---
    report kterak jsem dělal a jak dopadla moje hrachová kaše ;)
    ---

    přes noc namočený zelený hrách
    pak nová voda, vaření hodinu, možná víc, prostě hodně dlouho, aby to bylo měkký

    koření: trošička soli, stroužek česneku, domácí sušená bazalka, majoránka
    přiměřeně vody a lžička a půl kukuřičného škrobu na zahuštění

    a dobré to bylo (teda v kombinaci s dalšíma věcma)
    BOSSORKA
    BOSSORKA --- ---
    PAULINA: Jj presne tak do ledvin ;) Tzn. ze i ja vzdycky po velkem obede dezertik zvladnu ;)
    Jinac na ty adzuki by mela stacit hodina, ale nekde jsem cetla, ze cim jsou strasi, tim dyl se maj varit... (ale ty uz je asi mas hotove :)
    LILY
    LILY --- ---
    RAPAL: Samosebou děti. Co popíjely vychovatelky a dělaly ve svém volném čase, vůbec netuším.
    PAULINA
    PAULINA --- ---
    Mam dotaz: Jak dlouho mam varit fazole adzuki ?
    Uz jsou na plotne druhou hodinu a ze bych teda pozorovala ze meknou, tak to ani ne:( Je to normalni? Kolik jeste? A namocene byly pres noc, takze ani tam by chyba byt nemela...
    PAULINA
    PAULINA --- ---
    BOSSORKA: A vsechno, co bylo dobry, podle nej neslo do zaludku, ale rovnou do ledvin, pamatuju-li se spravne;-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam