• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DARJEELMakrobiotika a výživa podle pěti elementů




    Tenhle klub není pro ortodoxní a zapálený makrobiotiky, kteří by tu chtěli dělat celosvětovou osvětu, ale pro lidi, kteří si položili otázku:
    "Co ještě pro sebe můžu udělat, abych se cítil dobře?"
    Je prostě pro všechny, kteří chápou, že zdravé a kvalitní jídlo je základ, ale nešílí z toho :)


    makrobiotická zkušenost- kerrayuv čtivý report
    rozbalit záhlaví
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    PASH: mmm, gomasio, tak to jo!

    imho uplne bez soli to nejde, prece jenom vali na tom hodne metabolickych procesu
    PASH
    PASH --- ---
    DARJEEL: no je pravda, ze uzivam s laskou gomasio., . takze uplne neslany to nemame
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    PASH: tak pohoda :) kdo maze a soli ten jede!
    PASH
    PASH --- ---
    DARJEEL: jiste
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    PASH: jo a stolice vali v pohode kazdodenne? ;)
    PASH
    PASH --- ---
    DARJEEL: no ja solim, sladim a olejuju opravdu malo, takze sul tam byla spis tak na oko ;]
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    PASH: ho delals na slano? hm, to me nenapadlo :)
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    PASH: varit tak 40 - 50 min, ja ho varim takhle ve vode (musi se dobre vychytat mnozstvi) a pak ho jeste dal zpracovavam, info via pani kucharka ze ZZ.
    zatim se se mnou ten mak ale moc nekamaradi, tak ho moc nepouzivam.
    dobry taky vychytat si mnozstvi vody, aby z toho po dovareni byla pekna kasicka.
    PASH
    PASH --- ---
    hm., tak sem ho varil zhruba pul hodky na slabym oleji a byl sice dobrej, ale furt tak lehce krupavej., je na to nejakej figl? varil sem s par pokrajenejma rozinkama a troskou soli., moc dobry vmychany do zeleniny a rejze
    SVA
    SVA --- ---
    ty jo mak zbožnuji, a to čerstvě vysypanej a pomletej
    CONTINUITY: a co líby?

    poslední dobou tu chyběji fotky,mám takový navrh na "kulinářské sladkosti", můžem to třeba pak anketou vyhodnotit the best, ja totiž strašně ráda topuji:))
    PASH
    PASH --- ---
    SLAUGHTER: ok., zkusim teda spravnym smerem a povarit bez nejakyho bolestnyho predmaceni., treba to vyjde a treba to nepude hned ven
    SLAUGHTER
    SLAUGHTER --- ---
    nejradeji usty dovnitr, druhou stranou bych to radeji nezkousel :-). Hele - pomlit, nekdo ho vari...
    PASH
    PASH --- ---
    SLAUGHTER: supr., ten tu mam., . tak ted kouknu, jak se vlastne s nim ma nakladat :D
    VRINDAVAN
    VRINDAVAN --- ---
    Dostal jsem dobrého tipa nahrážku místo koji je prý dobrá naklíčená pšenice cca 2 až 5 milimetů dlouhé klíčky.která se pak usuší a namele na prášek.tento prášek pak slouží jako startér pro výrobu amasake a možná misa. amasake je vyzkoušené,funguje to, ale miso nevím.každopádně vyzkouším a dám vědět jak se alchymie povedla.;o)
    SLAUGHTER
    SLAUGHTER --- ---
    PASH: treba mak - Mg se vaze s Ca
    PASH
    PASH --- ---
    uz sem se ptal, ale ani sam sem to nikde zatim nenasel... co je nejlepsim zdrojem horciku v makrobiotice, k castejsimu uziti?
    CONTINUITY
    CONTINUITY --- ---
    Kushiho knížka Makrobiotická cesta je k dostání v Levných knihách, včera jsem koupila v Praze na I.P.Pavlova za 49,- Kč, měli jich tam ještě hromadu :)
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    SLAUGHTER: aha, chces vedet mnozstvi mouky a tak se ptas, jestli se to dobre zvraci jo? ty ses neska nakej divnej, ne?
    SLAUGHTER
    SLAUGHTER --- ---
    DARJEEL: velmi dobra otazka, rozjelo to to, ze mi v receptu schazely vecne informace - treba mnozstvi mouky. Taky nevim, proc. Asi jen tak :-)... Takze OS style
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    PASH: pranickym, ctes dobre ;)
    PASH
    PASH --- ---
    DARJEEL: pranickym? nebo praktickym?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam