• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DARJEELMakrobiotika a výživa podle pěti elementů
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    VODA: dobre dobre! sirit stravovaci osvetu, to je parada ;) jinak id PETRITO, souhlas, moc sikula :)
    MLIBREVIRGEA
    MLIBREVIRGEA --- ---
    dneska je na narodce makrobio povidani, vite, kde presne?
    KERRAY
    KERRAY --- ---
    VODA: zkus id PETRITO
    VODA
    VODA --- ---
    chci se zeptat!neznáte vyučenýho kuchaře schopnýho vařit makrobioticky, který by pomohl zavést provoz menčí restaurace v olomouci?
    MLIBREVIRGEA
    MLIBREVIRGEA --- ---
    naparovali jste nekdo? tim nemyslim takove to naparovani kapusty treba.. jsem jeste nezkousela tuhleten princip upravy napr. pro buchtu a tak.. a nejak si nejsem jista s postupem, ktery jsem cetla na webu.
    - parak do hrnce s vodou, naparovat podle potreby..?
    viz tady treba - http://makrobiotika.aspone.cz/usr/ReceptDetail.aspx?ReceptID=743
    MARTIN_KOHOUT
    MARTIN_KOHOUT --- ---
    MLIBREVIRGEA: lol. nevim oc ti jde a radci bych se vazne dozvedel odpoved na to, na co jdem se ptal zde: [ PASH @ Makrobiotika - neprožívám, zajímám se ]
    MLIBREVIRGEA
    MLIBREVIRGEA --- ---
    PASH: ja nejsem z berlina, ale z prahy.)
    PASH
    PASH --- ---
    MLIBREVIRGEA: ja rikam bio kram s makrobiotickou sekci (v Berline to neni az takova anomalie)
    MLIBREVIRGEA
    MLIBREVIRGEA --- ---
    ja jsem jeste nevidela makrobioticky kram, kde je vyslovene obchod pouze s makrobiem?
    imo ten kokos by tolerovanej byt nemel, ale toleruje se. nebo ja ho toleruju, mozna to bude podobny jako s olivovym olejem.
    PASH
    PASH --- ---
    jak je to vlastne s tim kokosem a kokosovym mlekem? nepamatuju si o nem nic z tech par veci, co mam nastudovane, ale tady v biokramech je to dost casto v polici s makrobiotickejma potravinama.,. ?
    MLIBREVIRGEA
    MLIBREVIRGEA --- ---
    delala jsem dvojbarevny kolac z toho, kdyz nemam babovka-formu.. on moc nesel mramorovat, resp. sel by, ale libi se mi, jak je tedka z jedny strany cerno-kokosovej a z druhe zlutouckej .))) jeste jsem upekla takovy ty kushiho susenky z ovesnych vlocek, jenze asi je za chvili vsecky snim a zitra na nikoho nezbude, chicht, mnam .)
    SVA
    SVA --- ---
    akorát já koláče sladím ovocem na vrch, ale nejlepší by bylo amasake..pak posypu sezamovým a lněným semínkem, do těsta hrozynky nam...

    bábovka na fotce vypada výtečně, ale pro lepší efekt bych udělala mramorovanou s carobem
    SVA
    SVA --- ---
    s jahel se dobře peče, ale můžeš dělat i dortíky, stačí to nechat zchladit, mám taky nějaké výtvory, někdy dodám
    MLIBREVIRGEA
    MLIBREVIRGEA --- ---
    Jáhlová bábovka - pečená


    http://makrobiotika.aspone.cz/usr/ReceptDetail.aspx?ReceptID=535

    - - - zkusila jsem tuto babofku a je fakt dobra, zkouseli jste nekdo? a chutnala?
    jsem tam teda nedavala naky ingredience - citron. kuru, nemacela jsem ani v rumu ani v mirinu a pudinku jenom tak stopově :))), ale zas jsem tam soupla trochu trtitovyho cukru :B
    ale co me znepokojilo, ze jsem se bala, ze to vubec neztuhne, tesne po upeceni to bylo uvnitr blemcave, ale nakonec babovicka ztuhla, nastesti! a tedka je to moc dobry, jak to klouze do krku a neni to ani moc sladky.
    a delala jsem to teda jako kolac (nemam formu babovkovou), dvojbarevne, vymazala jsem kokosem a moukou.
    MLIBREVIRGEA
    MLIBREVIRGEA --- ---
    DARJEEL: vcetne vikendu, viz prispevek SOUTHGOER: teda! konecne nekdo .) doufam, ze se to chyti. hodne stesti preju!!! .)
    LILY
    LILY --- ---
    SOUTHGOER: A ceny? Je to přeci jen na Národní..
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    SOUTHGOER: mmm, to je fajn, jaka je tam otvyracka, mate aji o vikendu otevreno?
    SOUTHGOER
    SOUTHGOER --- ---
    Prislo mi mailem od Zuzky Teresove:


    Milí příznivci makrobiotické stravování,



    Pan kavárník Sylvio Spohr, majitel CAFÉ LOUVRE (otvírací hodiny na www.cafelouvre.cz) na Národní třídě 22 v Praze (v 1.patře), měl tu odvahu a nabídl mi své prostory pro vyzkoušení mého vaření na jeho zákaznících. V praxi to znamená, že od tohoto



    čtvrtka 22.10. do středy 4.11., případně 11.11. (dle úspěšnosti akce)



    budu od rána do večera včetně víkendů vařit v Café Louvre tzv. makrobiotická jídla na malý hlad. Jídla jsem volila taková, aby bylo reálné je vařit za normálního chodu celé kavárny (k radosti všech kuchařů J) :



    - polévka – dýňový krém se zázvorem a koriandrem

    - bulgurový salát s kořenovou zeleninou, uzeným tempehem a mořskou řasou arame

    - smažená zeleninová hnízdečka s jáhlovou kaší, blanšírovanou zeleninou (fazolové lusky nebo mangold) a lehkou křenovou omáčkou

    - humus, jemně kořeněný kuskus, glazovaná mrkev s černým sezamem a blanšírovaná brokolice s hořčičnou omáčkou

    - mrkvovo/kokosový dort s jablečným přelivem



    Velmi mě potěší a pomůže vaše podpora, což jinými slovy znamená, že přijdete některou z laskominek ochutnat. Případně s sebou přivedete své přátele, rodinu, klienty, nebo jim o této akci řeknete. Je pravda, že případný zájem může pozitivně ovlivnit další osud makrobiotické jídelny v Praze J

    MLIBREVIRGEA
    MLIBREVIRGEA --- ---
    DARJEEL: jo, to by me taky zajimalo, jenze mam dojem, ze ji ofiko neod kelp li
    ty receptory jsou v cns, takze jo, v celym teleti :D

    mam strasne zravouuuuuuu!!!!! hrozny :/
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    MLIBREVIRGEA: to by chtelo clanky a ja nemam cas se hrabat v databazich, abych to nasel, resp. se mi nechce, tak sem si rikal, ze by tu treba nekdo mel acta delicti, kde je napsane, ze odklepli ofiko patou chut.
    Jinak kde je ten glutamatovy receptor? No vsude v celym tele!
    SLAUGHTER: jj, vsechno souvisi se vsim :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam