Prislo mi mailem od Zuzky Teresove:
Milí příznivci makrobiotické stravování,
Pan kavárník Sylvio Spohr, majitel CAFÉ LOUVRE (otvírací hodiny na www.cafelouvre.cz) na Národní třídě 22 v Praze (v 1.patře), měl tu odvahu a nabídl mi své prostory pro vyzkoušení mého vaření na jeho zákaznících. V praxi to znamená, že od tohoto
čtvrtka 22.10. do středy 4.11., případně 11.11. (dle úspěšnosti akce)
budu od rána do večera včetně víkendů vařit v Café Louvre tzv. makrobiotická jídla na malý hlad. Jídla jsem volila taková, aby bylo reálné je vařit za normálního chodu celé kavárny (k radosti všech kuchařů J) :
- polévka – dýňový krém se zázvorem a koriandrem
- bulgurový salát s kořenovou zeleninou, uzeným tempehem a mořskou řasou arame
- smažená zeleninová hnízdečka s jáhlovou kaší, blanšírovanou zeleninou (fazolové lusky nebo mangold) a lehkou křenovou omáčkou
- humus, jemně kořeněný kuskus, glazovaná mrkev s černým sezamem a blanšírovaná brokolice s hořčičnou omáčkou
- mrkvovo/kokosový dort s jablečným přelivem
Velmi mě potěší a pomůže vaše podpora, což jinými slovy znamená, že přijdete některou z laskominek ochutnat. Případně s sebou přivedete své přátele, rodinu, klienty, nebo jim o této akci řeknete. Je pravda, že případný zájem může pozitivně ovlivnit další osud makrobiotické jídelny v Praze J