• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DARJEELMakrobiotika a výživa podle pěti elementů
    MLIBREVIRGEA
    MLIBREVIRGEA --- ---
    vcerejsi prednaska se presouva z phy do statlu -

    bob carr, v rubinku,

    vic info na http://www.makrobioklub.cz/carr/
    jako prednaska byla docela mastna, mam ten dojem, nastesti v ramci obcanskeho sdruzeni, ci co, to bylo zdarma .)
    kdzp. docela zajimave to bylo .))
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    VODA: dobre dobre! sirit stravovaci osvetu, to je parada ;) jinak id PETRITO, souhlas, moc sikula :)
    MLIBREVIRGEA
    MLIBREVIRGEA --- ---
    dneska je na narodce makrobio povidani, vite, kde presne?
    KERRAY
    KERRAY --- ---
    VODA: zkus id PETRITO
    VODA
    VODA --- ---
    chci se zeptat!neznáte vyučenýho kuchaře schopnýho vařit makrobioticky, který by pomohl zavést provoz menčí restaurace v olomouci?
    MLIBREVIRGEA
    MLIBREVIRGEA --- ---
    naparovali jste nekdo? tim nemyslim takove to naparovani kapusty treba.. jsem jeste nezkousela tuhleten princip upravy napr. pro buchtu a tak.. a nejak si nejsem jista s postupem, ktery jsem cetla na webu.
    - parak do hrnce s vodou, naparovat podle potreby..?
    viz tady treba - http://makrobiotika.aspone.cz/usr/ReceptDetail.aspx?ReceptID=743
    MARTIN_KOHOUT
    MARTIN_KOHOUT --- ---
    MLIBREVIRGEA: lol. nevim oc ti jde a radci bych se vazne dozvedel odpoved na to, na co jdem se ptal zde: [ PASH @ Makrobiotika - neprožívám, zajímám se ]
    MLIBREVIRGEA
    MLIBREVIRGEA --- ---
    PASH: ja nejsem z berlina, ale z prahy.)
    PASH
    PASH --- ---
    MLIBREVIRGEA: ja rikam bio kram s makrobiotickou sekci (v Berline to neni az takova anomalie)
    MLIBREVIRGEA
    MLIBREVIRGEA --- ---
    ja jsem jeste nevidela makrobioticky kram, kde je vyslovene obchod pouze s makrobiem?
    imo ten kokos by tolerovanej byt nemel, ale toleruje se. nebo ja ho toleruju, mozna to bude podobny jako s olivovym olejem.
    PASH
    PASH --- ---
    jak je to vlastne s tim kokosem a kokosovym mlekem? nepamatuju si o nem nic z tech par veci, co mam nastudovane, ale tady v biokramech je to dost casto v polici s makrobiotickejma potravinama.,. ?
    MLIBREVIRGEA
    MLIBREVIRGEA --- ---
    delala jsem dvojbarevny kolac z toho, kdyz nemam babovka-formu.. on moc nesel mramorovat, resp. sel by, ale libi se mi, jak je tedka z jedny strany cerno-kokosovej a z druhe zlutouckej .))) jeste jsem upekla takovy ty kushiho susenky z ovesnych vlocek, jenze asi je za chvili vsecky snim a zitra na nikoho nezbude, chicht, mnam .)
    SVA
    SVA --- ---
    akorát já koláče sladím ovocem na vrch, ale nejlepší by bylo amasake..pak posypu sezamovým a lněným semínkem, do těsta hrozynky nam...

    bábovka na fotce vypada výtečně, ale pro lepší efekt bych udělala mramorovanou s carobem
    SVA
    SVA --- ---
    s jahel se dobře peče, ale můžeš dělat i dortíky, stačí to nechat zchladit, mám taky nějaké výtvory, někdy dodám
    MLIBREVIRGEA
    MLIBREVIRGEA --- ---
    Jáhlová bábovka - pečená


    http://makrobiotika.aspone.cz/usr/ReceptDetail.aspx?ReceptID=535

    - - - zkusila jsem tuto babofku a je fakt dobra, zkouseli jste nekdo? a chutnala?
    jsem tam teda nedavala naky ingredience - citron. kuru, nemacela jsem ani v rumu ani v mirinu a pudinku jenom tak stopově :))), ale zas jsem tam soupla trochu trtitovyho cukru :B
    ale co me znepokojilo, ze jsem se bala, ze to vubec neztuhne, tesne po upeceni to bylo uvnitr blemcave, ale nakonec babovicka ztuhla, nastesti! a tedka je to moc dobry, jak to klouze do krku a neni to ani moc sladky.
    a delala jsem to teda jako kolac (nemam formu babovkovou), dvojbarevne, vymazala jsem kokosem a moukou.
    MLIBREVIRGEA
    MLIBREVIRGEA --- ---
    DARJEEL: vcetne vikendu, viz prispevek SOUTHGOER: teda! konecne nekdo .) doufam, ze se to chyti. hodne stesti preju!!! .)
    LILY
    LILY --- ---
    SOUTHGOER: A ceny? Je to přeci jen na Národní..
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    SOUTHGOER: mmm, to je fajn, jaka je tam otvyracka, mate aji o vikendu otevreno?
    SOUTHGOER
    SOUTHGOER --- ---
    Prislo mi mailem od Zuzky Teresove:


    Milí příznivci makrobiotické stravování,



    Pan kavárník Sylvio Spohr, majitel CAFÉ LOUVRE (otvírací hodiny na www.cafelouvre.cz) na Národní třídě 22 v Praze (v 1.patře), měl tu odvahu a nabídl mi své prostory pro vyzkoušení mého vaření na jeho zákaznících. V praxi to znamená, že od tohoto



    čtvrtka 22.10. do středy 4.11., případně 11.11. (dle úspěšnosti akce)



    budu od rána do večera včetně víkendů vařit v Café Louvre tzv. makrobiotická jídla na malý hlad. Jídla jsem volila taková, aby bylo reálné je vařit za normálního chodu celé kavárny (k radosti všech kuchařů J) :



    - polévka – dýňový krém se zázvorem a koriandrem

    - bulgurový salát s kořenovou zeleninou, uzeným tempehem a mořskou řasou arame

    - smažená zeleninová hnízdečka s jáhlovou kaší, blanšírovanou zeleninou (fazolové lusky nebo mangold) a lehkou křenovou omáčkou

    - humus, jemně kořeněný kuskus, glazovaná mrkev s černým sezamem a blanšírovaná brokolice s hořčičnou omáčkou

    - mrkvovo/kokosový dort s jablečným přelivem



    Velmi mě potěší a pomůže vaše podpora, což jinými slovy znamená, že přijdete některou z laskominek ochutnat. Případně s sebou přivedete své přátele, rodinu, klienty, nebo jim o této akci řeknete. Je pravda, že případný zájem může pozitivně ovlivnit další osud makrobiotické jídelny v Praze J

    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam