• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DARJEELMakrobiotika a výživa podle pěti elementů
    INK_FLO
    INK_FLO --- ---
    vhodných sklinek jsou plný kontejnery
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    LILY: jj, tak to jo, klasika :-))) tak rychle dopotřebovat sladěnku, třeba mužíčkovi upéct buchtu a pak šup šup na pickles :)))
    LILY
    LILY --- ---
    DARJEEL: Já jsem tudle do všech narvala rýži, vločky, mouku, hrozinky apod., páč se nám doma vyrojili moli.
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    LILY: Tak omniovku nějakou najdeš, ne? :)))
    LILY
    LILY --- ---
    YEETKA: Kuju, tak já to vyzkouším, ledva někde seženu sklenici.
    YEETKA
    YEETKA --- ---
    LILY: je jedno jaké zelí použiješ, rozdíl je v délce kvašení.. tomu červenému to trvá déle..
    zeleninu smícháš, prosolíš a pak ve sklenici vytváříš vrstvy, které jsou ponořeny ve šťávě..
    LILY
    LILY --- ---
    DARJEEL: No jo, ale budu to muset eště prostudovat, abych si spíš neuškodila. Hodil by se mi nějaký stručný návod v pár odstavcích, co jíst a co ne,a le to si holt asi představuju moc jednoduše. :)
    YEETKA: Díky! Já už jsem ten postup právě zapomněla. Tu zeleninu smíchám nebo dávám postupně? A zelí bílé nebo červené?
    YEETKA
    YEETKA --- ---
    LILY: ještě bych doplnila, že můžeš nastrouhat mrkev (2-3) a důležitou součástí je cibule (2-3), pokrájená na jemňoučko.
    pak to zelí, mrkev a cibulku promícháš společně s cca 4 lžičkami soli..
    vše se pak postupně pěchuje do vymyté sklenice.. každá vrstva, kterou pěstí vytlačíš by měla být ponořena ve vlastní šťávě...
    nakonec pickles zakreješ listem zelí a zatížíš.. sklenici umístíš do nějaké nádoby, až začne obsah pracovat, tak šťáva vytéká ven... a do tepla, baštit se dá už po týdnu..
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    LILY: no zkusit to můžeš, rozhodně tím nic nezkazíš, navíc tak na 6 - 8 týdnu je to moc fajn detoxikační kůra pro kohokoliv..
    Pickles si vyrábíme, rozhodně doporučuju, základ je jednoduchý, pokročilý level docela věda (viz. například u Lužné: Nemoc není nepřítel), ale skvělé na tom je, že prostě narkouháš, zasolíš pořádně pomuckáš, napěchuješ do nádoby a za pár dní máš hromadu kvašené zeleniny. Jen pozor na to kolik jí jíš, přílišné uživání vede k měknutí kostí.
    LILY
    LILY --- ---
    DARJEEL: To abych se dala na makrobiotiku. Nějak se po porodu nemohu vrátit na svoji původní váhu. :))

YEETKA: Vyrábíš doma pickles? Vzpomínám si, že jsem to za starých dobrých časů ještě na Helfertce jednou zkoušela, ale nebyla jsem s tím výsledkem úplně spokojena.
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    NYA: úbytek váhy, pak to chvíli zůstane a pak to naroste :) U Tebe by to ale nemělo být tak velký, vzhledem k Tvé tělesné konstituci.
    YEETKA
    YEETKA --- ---
    NYA: při přechodu na makrobiotiku jde váha dost drasticky dolů, mělo by se to časem upravit, ale mě se to nějak dostat do normálu dlouho nedařilo.. ( začala jsem konečně přibírat až v poslední době, kdy je má strava víceméně nemakro:)
    a je faktem, že většina ortodoxních makroušů je dost vychrtlých...
    NYA
    NYA --- ---
    no ale když už je oo tom řeč, zeptám se - jak je to s úbytkem váhy při přechodu na makrobiotiku? nebo je to předsudek?
    KAREN
    KAREN --- ---
    INK_FLO: jj, toho jsem se prave obavala, ze to budou makrofasouni;)) - zatim jsem zahlidla jen kousicek ze zacatku a mam pocit, ze to bude neco jako jehovisti, halt lidi, co maj potrebu tlacit evangelium, jsou vsude;)
    LILY
    LILY --- ---
    INK_FLO: Právě. Stejně tak jsme viděli přítelkyni jednoho známého v pořadu o vaření, tuším se to jmenovalo Prostřeno, která měla ideu, že ukáže "běžným" lidem, jak je ta vegetariánská strava vlastně chutná a že si na maso ani nevzpomenou...ale taky to chytla za špatný konec. Nemluvě o tom, že je pak nutila zpívat mantru, jejíž význam vůbec neznala, ale přišlo jí to prostě hezké, když si tak společně zazpívají. :)
    INK_FLO
    INK_FLO --- ---
    LILY: jj, já jsem to našel náhodou (když jsem z neznámého důvodu googloval slovo "makrouš" :-)) a teď po shlédnutí mám pocit, že jejich makrobiotická misie měla pravděpodobně přesně opačný efekt, než zamýšleli...imho v očích "normálního" diváka novy zvítězila hřejivá domácká vepřová člověčinka nad studeným vybledlým neurotickým fanatismem...na mě to bohužel působilo stejně, ale tak asi se dalo čekat, že když někdo vleze kvůli šíření své víry do novácké reality show, tak bude asi trochu cáklej
    LILY
    LILY --- ---
    INK_FLO: Mně to zrovna před pár dny pouštěl z webu muž a pravda je, že byli krapet nezdraví (tak obecně, nemluvím o příjímání potravy).
    Viz tento poměrně trefný komentář situace: SLAUGHTER
    KAREN
    KAREN --- ---
    třeba já... už se začínám utíkat k drogám, a to je přestupní stanice na antidepresíva, jak víme.
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    SLAUGHTER: makrobiotika je symptom! A vy všichni, všichni vám povídám, budete jednou žrát tuny antidepresív!
    KAREN
    KAREN --- ---
    http://archiv.nova.cz/multimedia/vymena-manzelek-iii-10-dil.html ze by? no jsem zvedava, ja na to hroceni taky moc nejsem;) konfrontace s tezkotonazi asi bude hustsi, no tyhlety kontrasty jsou divacky nejvdecnejsi;)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam