• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DARJEELMakrobiotika a výživa podle pěti elementů
    INK_FLO
    INK_FLO --- ---
    mě ne
    ANDNOWSOMEINTEL
    ANDNOWSOMEINTEL --- ---
    btw zena Kushiho zemrela v 60. letech veku na rakovinu.. pozde na to prisli, nelecila se modernimi leky od zacatku.
    ANDNOWSOMEINTEL
    ANDNOWSOMEINTEL --- ---
    to byste ale mely vedet mile deti.. zvolani ka-tsu je hned vedle signalu čuk-pi nejdulezitejsi..
    SVA
    SVA --- ---
    LILY: i mne...
    LILY
    LILY --- ---
    AIM_FREEMAN: ..by mě taky zajímalo..
    AIM_FREEMAN
    AIM_FREEMAN --- ---
    DARJEEL: ctj KACU??8-))
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    LILY: KACU! a už žádné výmluvy :o)
    IVQ
    IVQ --- ---
    vhodnych sklinek dam za odvoz mnozstvi temer nelimitovane! posta:)
    INK_FLO
    INK_FLO --- ---
    vhodných sklinek jsou plný kontejnery
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    LILY: jj, tak to jo, klasika :-))) tak rychle dopotřebovat sladěnku, třeba mužíčkovi upéct buchtu a pak šup šup na pickles :)))
    LILY
    LILY --- ---
    DARJEEL: Já jsem tudle do všech narvala rýži, vločky, mouku, hrozinky apod., páč se nám doma vyrojili moli.
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    LILY: Tak omniovku nějakou najdeš, ne? :)))
    LILY
    LILY --- ---
    YEETKA: Kuju, tak já to vyzkouším, ledva někde seženu sklenici.
    YEETKA
    YEETKA --- ---
    LILY: je jedno jaké zelí použiješ, rozdíl je v délce kvašení.. tomu červenému to trvá déle..
    zeleninu smícháš, prosolíš a pak ve sklenici vytváříš vrstvy, které jsou ponořeny ve šťávě..
    LILY
    LILY --- ---
    DARJEEL: No jo, ale budu to muset eště prostudovat, abych si spíš neuškodila. Hodil by se mi nějaký stručný návod v pár odstavcích, co jíst a co ne,a le to si holt asi představuju moc jednoduše. :)
    YEETKA: Díky! Já už jsem ten postup právě zapomněla. Tu zeleninu smíchám nebo dávám postupně? A zelí bílé nebo červené?
    YEETKA
    YEETKA --- ---
    LILY: ještě bych doplnila, že můžeš nastrouhat mrkev (2-3) a důležitou součástí je cibule (2-3), pokrájená na jemňoučko.
    pak to zelí, mrkev a cibulku promícháš společně s cca 4 lžičkami soli..
    vše se pak postupně pěchuje do vymyté sklenice.. každá vrstva, kterou pěstí vytlačíš by měla být ponořena ve vlastní šťávě...
    nakonec pickles zakreješ listem zelí a zatížíš.. sklenici umístíš do nějaké nádoby, až začne obsah pracovat, tak šťáva vytéká ven... a do tepla, baštit se dá už po týdnu..
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    LILY: no zkusit to můžeš, rozhodně tím nic nezkazíš, navíc tak na 6 - 8 týdnu je to moc fajn detoxikační kůra pro kohokoliv..
    Pickles si vyrábíme, rozhodně doporučuju, základ je jednoduchý, pokročilý level docela věda (viz. například u Lužné: Nemoc není nepřítel), ale skvělé na tom je, že prostě narkouháš, zasolíš pořádně pomuckáš, napěchuješ do nádoby a za pár dní máš hromadu kvašené zeleniny. Jen pozor na to kolik jí jíš, přílišné uživání vede k měknutí kostí.
    LILY
    LILY --- ---
    DARJEEL: To abych se dala na makrobiotiku. Nějak se po porodu nemohu vrátit na svoji původní váhu. :))

    YEETKA: Vyrábíš doma pickles? Vzpomínám si, že jsem to za starých dobrých časů ještě na Helfertce jednou zkoušela, ale nebyla jsem s tím výsledkem úplně spokojena.
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    NYA: úbytek váhy, pak to chvíli zůstane a pak to naroste :) U Tebe by to ale nemělo být tak velký, vzhledem k Tvé tělesné konstituci.
    YEETKA
    YEETKA --- ---
    NYA: při přechodu na makrobiotiku jde váha dost drasticky dolů, mělo by se to časem upravit, ale mě se to nějak dostat do normálu dlouho nedařilo.. ( začala jsem konečně přibírat až v poslední době, kdy je má strava víceméně nemakro:)
    a je faktem, že většina ortodoxních makroušů je dost vychrtlých...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam