• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DARJEELMakrobiotika a výživa podle pěti elementů
    SOUTHGOER
    SOUTHGOER --- ---
    ANDNOWSOMEINTEL: To proto, ze jejich strava byla dost jang, samozrejme mimo jine.. Treba v Kushiho mb ceste je ve vsech receptech uvadena sojova omacka tamari, ktera ale na bezne pouzivani neni vhodna... I mb se casem vyviji.
    Jinak k tomu poradu. ja mam teda pocit, ze tihle lidi se snad ani za makrobiotiky povazovat nedaj. Pro me osobne mb znamena vedet jak ktere potraviny a jine vlivy na cloveka pusobi a podle toho si poskladat jidelnicek/harmonogram/whatever tak aby se clovek citil dobre a vyrovnane a minimalizoval extremni vlivy okoli. A kdyz se nekdo takhle zarputile vymezuje vuci cemukoli, spis si tim skodi imho. Tzn Missed the point..
    Znam par vpohode, vyrovnanych makrobiotiku, kteri rozhodne nejsou podvyziveni, naopak na prvni pohled vypadaji zdrave fyzicky i psychicky. Ale je fakt, ze jich neni mnoho...
    Popravde i ja tak nejak porad hledam tu hranici, aby mi mb slouzila ku prospechu, nikoli abych se ja stala jejim otrokem. Ale ted jsem na cestach v zahranici bez vlastni kuchyne, tak to asi budu brat dost easy.:-)
    LILY
    LILY --- ---
    DARJEEL: ..použití výkřiku zkušeným zenovým mistrem.. Noo jo, tak proto to nedávalo smysl. :))
    AIM_FREEMAN
    AIM_FREEMAN --- ---
    DARJEEL: děkujeme google nazi;)
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    co tady kurva plevelíte, místo toho aby ste gůglili?
    Pche, bezvěrci, nevíte nic o Jediné Pravé Nauce bez Nauky...

použití výkřiku (kacu) zkušeným zenovým mistrem při výcviku zenových žáků, jímž byl znám především čín. čchanový mistr Lin-ťi I-süan (Rinzai Gigen) a který se od té doby používá především ve škole Rinzai;
    AIM_FREEMAN
    AIM_FREEMAN --- ---
    jestli to neni nejaky to bezesmyslny zenovy slovo, co nas melo rozsekat:)
    LILY
    LILY --- ---
    Darjeele, nedělej zagorku, nebo si pro tebe přijedu do Brna!
    AIM_FREEMAN
    AIM_FREEMAN --- ---
    takže odhlasováno.;) darjeele, cotosafraje? .)
    INK_FLO
    INK_FLO --- ---
    mě ne
    ANDNOWSOMEINTEL
    ANDNOWSOMEINTEL --- ---
    btw zena Kushiho zemrela v 60. letech veku na rakovinu.. pozde na to prisli, nelecila se modernimi leky od zacatku.
    ANDNOWSOMEINTEL
    ANDNOWSOMEINTEL --- ---
    to byste ale mely vedet mile deti.. zvolani ka-tsu je hned vedle signalu čuk-pi nejdulezitejsi..
    SVA
    SVA --- ---
    LILY: i mne...
    LILY
    LILY --- ---
    AIM_FREEMAN: ..by mě taky zajímalo..
    AIM_FREEMAN
    AIM_FREEMAN --- ---
    DARJEEL: ctj KACU??8-))
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    LILY: KACU! a už žádné výmluvy :o)
    IVQ
    IVQ --- ---
    vhodnych sklinek dam za odvoz mnozstvi temer nelimitovane! posta:)
    INK_FLO
    INK_FLO --- ---
    vhodných sklinek jsou plný kontejnery
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    LILY: jj, tak to jo, klasika :-))) tak rychle dopotřebovat sladěnku, třeba mužíčkovi upéct buchtu a pak šup šup na pickles :)))
    LILY
    LILY --- ---
    DARJEEL: Já jsem tudle do všech narvala rýži, vločky, mouku, hrozinky apod., páč se nám doma vyrojili moli.
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    LILY: Tak omniovku nějakou najdeš, ne? :)))
    LILY
    LILY --- ---
    YEETKA: Kuju, tak já to vyzkouším, ledva někde seženu sklenici.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam