BROZKEFF: vejce, vejce, vejce! Ujídáš nebohým slepičkám jejich nevylíhnutá mláďátka! :)
Ještě přidám recept na jednu pečenou rychlovku připomínající müsli tyčinky. Je to variace na původní Kushiho recept. Smícháme 2 - 3 díly ovesných vloček (ideálně jemné) s 1 dílem celozrnné mouky (ideálně špaldové), v případě nutnosti lze udělat poměr až 1,5:1, těsto má trochu jinou konzistenci i chuť, je to docela zajímavý poznávací výlet vyzkoušet různé poměry a zjistit, jaký člověku nejvíc vyhovuje.
Plus špetka soli a promícháme v míse. Přidáme jeden díl ingrediencí na jeden díl obilné směsy, můžete i trochu míň, pokud není dost nebo chce člověk trochu ušetřit.
Ingrediencemi jsou rozinky, sušené švestky, meruňky, jablka, hrušky,... těchto sušených ovocí je dobré tam dát pořádné množství. Přidat určitě slunečnicová semínka a případně další semena a ořechy, dají se i namlít přímo do těsta, nebo třeba půl na půl :)
Celkovou směs promíchat, přidat sladidlo (já jsem se teďka zamiloval do lehce nemakroušského datlového sirupu, ale dá se dát klasicky sladěnka, pšeničný sirup (ale ten moc nedoporučuji, on tak jakoby zplastikovává těsto) nebo rýžový sirup. Pár lžic oleje (ideálně kukuřičného). Začneme dolévat vodu a promícháváme, až vytvoříme těstíčko. Může být klidně tekutější neb lze i nalít na plech s papírem na pečení, vložit do trouby a péct cca 15 - 20 minut, dle trouby a síly plamene. Dá se nechat dojít a pokud nám nevadí nafouknutá bříška, tak můžeme prakticky hned popřát dobrou chuť!
Těsto se dá dělat v celku a pak různě řezat na tyčinky, vykrajovat kolečka apod., lze ho použít i na marokánky a jiné polévané sladkosti. Péct se dá i ve tvaru koleček, ne jednolitě, mají potom fajn křupavý okraj. Výsledný produkt lze případně taky použít jako korpus na ovocné dorty.