• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DARJEELMakrobiotika a výživa podle pěti elementů




    Tenhle klub není pro ortodoxní a zapálený makrobiotiky, kteří by tu chtěli dělat celosvětovou osvětu, ale pro lidi, kteří si položili otázku:
    "Co ještě pro sebe můžu udělat, abych se cítil dobře?"
    Je prostě pro všechny, kteří chápou, že zdravé a kvalitní jídlo je základ, ale nešílí z toho :)


    makrobiotická zkušenost- kerrayuv čtivý report
    rozbalit záhlaví
    YEETKA
    YEETKA --- ---
    LILY: jj, kůra se nařízne a pak odkapává míza... strom se nařízne v zimě, protože na jaře se mění chuťová kvalita... takže oni ten strom naříznou v období, kdy potřebuje sílu, proto je nejspíš míza chutnější, neboť obsahuje více životní energie...
    na 1l sirupu tedy spotřebují 20 až 50l mízy...
    jinak, dávám přednost rýžovému a pšeničnému sirupu, někdy doslazuji medem...
    no a makrobiotika ranní kaše vlastně ani nesladí, když nepočítám ovoce, které je většinou lehce tepelně upravené nebo malou lžičku bezcukrové marmošky:)) součástí "sladké" ranní kaše by navíc mělo být něco vařeného/na páře, nejlépe zeleného, na vyrovnání.. tzn. brokolice, list kapusty, zelí atp.
    LILY
    LILY --- ---
    YEETKA: To oni nějak naříznou kůru nebo tak něco..? A jaký sirup bys doporučila?
    YEETKA
    YEETKA --- ---
    LILY: způsob získávání javoráku není úplně friendly k přírodě.. je to obdobné jako u palmového tuku, je výborný, dobře se sním pracuje, ale když si uvědomím to, kterak a za jakou cenu se ke mě dostal...:/
    KERRAY
    KERRAY --- ---
    u javorových sirupů bacha, bývá do natvrdo doslazované cukrem, aspoň podle složení...
    KAREN
    KAREN --- ---
    DARJEEL: sladenka mozna do kase humus, ale psenicnej sirup pri peceni teda lehce ulizuju ,D
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    LILY: dejavu, jsi třetí člověk za posledních 24 hodin, který zmiňuje javorový sirup!

    Paní ve zdravce mi onehdá vysvětlovala, že slad je obecně lepší než sirup, protože obsahuje enzymy a další moc zdravý věcičky a je obecně takový živější... tak jsem si zas koupil na pečení sladěnku. I když je fakt, že sladěnka do kaše by teda byl asi pěkný humus, na to zřejmě budou lepší ty cukrově čistší sirupy :)
    Btw. co takovýhle sirupy a homeopatika, tcm a pod.? Jakože vybrat si sirup podle rostliny, která by se nám třeba zrovna hodila do krámu? :o)
    LILY
    LILY --- ---
    DARJEEL: Já jsem se nějak zasekla na javorovém sirupu a asi ho ještě nějakou dobu měnit nebudu, ale sladím obvykle akorát kaši.
    SVA
    SVA --- ---
    DARJEEL: jeje datlovy sirup to zni perfektne, miluji datle
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    SVA: teďka si ujíždím na datlovým sirupu... a medem samozřejmě, to je mana :)
    SVA
    SVA --- ---
    Jinak sranda jak se vseobecne dobre mineni zmenilo o soji...No a co treba sojova omacka? Jo jinak ja ted sladim melasou a nemuzu si to vynachvalit, i kdyz se to pry nema:) cim sladite Vy?
    FILOMENA
    FILOMENA --- ---
    muj dnesni vytvor podle tohoto receptu http://apetitonline.cz/recepty/4238-jablecna-buchta-bezlepkova.html

    btw. moc dobra! na vrchu jsou domaci jablecna povidla...
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    výborně děti, krásné exemplum, Jan Hus by z vás měl radost ;)
    KAREN
    KAREN --- ---
    VRINDAVAN: cpat se cilene takovym mnozstvim skrobu, ze kteryho jsem pracne vymyla veskerou nezadouci bilkovinu, bych fakt nechtela)))
    KAREN
    KAREN --- ---
    VRINDAVAN: no to ne - seitan je prece prave ten lepek = gluten, z mouky vymejes skrob a janevimcojeste. to fakt celiakum nenabizej;)
    viz napr.

    Wheat gluten (food) - Wikipedia, the free encyclopedia
    http://en.wikipedia.org/wiki/Seitan

    vs.

    Coeliac disease - Wikipedia, the free encyclopedia
    http://en.wikipedia.org/wiki/Coeliac_disease

    The only known effective treatment is a lifelong gluten-free diet.
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    AIM_FREEMAN: to se Ti akorát zmenší penis, jinak nic ;)
    NYA
    NYA --- ---
    včera jsem udělala tofu s porkem a mrkví a omylem zalila sojovkou z melasy ... podle toho, jak to ostatní chválily to bylo dobrý a všichni jsme to strávily
    tu melasovou sojovku doporučuju, má prý spoustu vitamínů a minerálů

    jinak tofu zchlazuje, to není špatné, pro yangové lidi.. s těmi kulturisty bych to nebrala vážně, ti se stravují vůbec dost podivně a ten článek je o těch jejich boostovacích koktejlech, ne o normálním zdravém jídle


    btw.
    DOU FU- sýr sojový /tofu/

    Chuti sladké, povahy svěží
    Afinita: slezina,žaludek,tlusté střevo
    Účin: tonifikuje QI, harmonizuje střední ohniště, zahání horko, neutralizuje jedy
    Energetické tonikum-produkuje tekutiny, lubrikuje organismus
    Vnější použití- na záněty/růže atp./

    KAREN
    KAREN --- ---
    AIM_FREEMAN: v serioznich zdrojich se uvadi, ze cca ve fazi, kdy budes schopen sam odcvicit prvni serii.
    AIM_FREEMAN
    AIM_FREEMAN --- ---
    teda..a za jak dlouho mi po tofu narostou prsa? ja bych ani nechtil;)
    KAREN
    KAREN --- ---
    DARJEEL: a asi taky, za jak dlouho ta reakce prichazi... a jak vyrazna ta konzumace musi bejt, aby se to vubec nak "hmatatelne" projevilo
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    KAREN: tam je důležité to "snaží se", těžko říct, jak moc fakt dokáže vyrobit navíc...
    KAREN
    KAREN --- ---
    DARJEEL: hehe vsak to ja vedela... + overeno v praxi ,DDD

    akorat ta tvorba vlastniho testosteronu+androgenu...? nejsem v tomhle vzdelana, tak bych cekala, ze prave jako budou vetsi sportovci a chlapaci ,D
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam